Ceny paliw...
-
-
@pacior okres wakacyjny się skończył, więc są na to spore szanse ;)
-
A jednak obniżek nie ma i w najbliższym czasie nie będzie. :(
W przeciągu tygodnia najmocniej podrożał ON, ale i LPG ma nadal spore "pole" do dalszych podwyżek. Jedynie Pb zachowuje się w miarę stabilnie (na razie!).Hurt Orlenu:
Pb95: 5,49 -> 5,51 zł/litr
Pb98: 5,88 -> 5,88 zł/litr
ON: 5,30 -> 5,41 zł/litrLPG w hurcie: ~2,67 zł/dm3
-
NEW RECORD!!!
-
-
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 chyba zacznę się ograniczać z podróżowaniem 😐
Albo przestaw się tak jak ja na ultra ecodriving... :P
-
ON tak szybko drożeje, że już jest w cennikach hurtowych powyżej Pb95... :O
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,51 -> 5,48 zł/litr
Pb98: 5,88 -> 5,85 zł/litr
ON: 5,41 -> 5,49 zł/litr -
Nie wygląda to dobrze. Szykujmy się na rekordy wszech czasów... :(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,48 -> 5,51 zł/litr
Pb98: 5,85 -> 5,88 zł/litr
ON: 5,49 -> 5,57 zł/litrLPG w hurcie: ~2,77 zł/dm3
P.S. Są już w Polsce stacje sprzedające LPG z trójką z przodu! :O
-
-
NJU RIKORD...
-
Było drogo, ale teraz wychodzimy poza skalę! :OOO
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,51 -> 5,73 zł/litr
Pb98: 5,88 -> 6,09 zł/litr
ON: 5,57 -> 5,80 zł/litrLPG w hurcie: ~2,95 zł/dm3
Korzystajmy z aut póki możemy! Już niedługo nie będzie nas stać... :(
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
Korzystajmy z aut póki możemy! Już niedługo nie będzie nas stać... :(
To się nazywa dobra zmiana :) aaaa i Nowy Ład :) Nowy ład będzie taki, że będziemy zapierd... z buta albo rowerem, ale są i plusy tego. Jak już pielgrzymki do Częstochowy lub Torunia w intencji miłościwie nam panujących będą obowiązkowe raz w roku dla wszystkich to będziemy mieli forme :)
-
@gooral luzik! Na Orlenach choćby ściany srały, a mury się waliły paliwa Pb95 i ON sześciu zeta nie przekroczą... XD
Na innych stacjach owszem, ale tu możesz spać spokojnie, bo jest "gwarancja" ceny. ;) No i będzie można trąbić wszem i wobec jakie "złe" są te zagraniczne koncerny, że sprzedają paliwa z szóstką z przodu. :PJak dla mnie największym winowajcą obecnej sytuacji jest nie kto inny jak Pan Glapiński i wszyscy w RPP, którzy nie widzą potrzeby podniesienia stóp procentowych.
-
@bpx33 ja na dziś znalazłem jeszcze Orlen gdzie zapłaciłem 5.99zł za litr, ale na większości jest już ponad 6zł. Ostatnio głośno było w Legionowie o wodzie w paliwie na jednej ze stacji Shella. Po trochu to wyjaśnia dlaczego akurat ta stacja często zmieniała właściciela 😅
https://m.e-petrol.pl/wiadomosci-polska/107242/problem-z-woda-w-zbiorniku-paliwa-na-stacji-shell-w-legionowie -
U mnie 95 kosztuje 5,82 w miejscowości.
-
Dziś tankowane LPG za 2.92. Kwota za pełne tankowanie przebiła kwotę 100 zł, czas odpuścić wygodnictwo i komunikacja wita.
-
-
@likaon u mnie LPG już 3.03zł na Orlenie
U mnie dziś na Lotosie po 3,04...
Myślałem, że to chwilowe. Ale coś się nie zanosi... -
@leo napisał w Ceny paliw...:
@likaon u mnie LPG już 3.03zł na Orlenie
U mnie dziś na Lotosie po 3,04...
Myślałem, że to chwilowe. Ale coś się nie zanosi...U mnie na Orlenie wczoraj LPG 3,04...ropa 5,82, bak do pełna mnie wyszedł ponad 320 zł...rok temu było ok 80-90 zł taniej jak dobrze pamiętam.
-
To macie tanio! U mnie na Orlenie, bp i Shellu ceny Pb95 i ON to min. 5,89 zł/l, a LPG najtaniej sprzedają po 3,12 zł/dm3...
P.S. Przy tym tempie wzrostów w hurcie jeszcze w tym tygodniu Pb95 i ON przekroczą na większości stacji 6 zeta, a LPG spokojnie wbije w rejony 3,30.