Ceny paliw...
-
-
A u mnie taka sytuacja :D
Wczoraj zaliczyłem pierwsze tankowanie z piątką z przodu od końca lutego. :)
-
@bpx33 zazdraszczam .
-
@bpx33 jako właściciel diesel'a w świetle widocznej różnicy cen na zdjęciu napiszę tylko tyle 🤬🤬🤬
-
@gooral napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 jako właściciel diesel'a w świetle widocznej różnicy cen na zdjęciu napiszę tylko tyle 🤬🤬🤬
Ciesz się, że na dieslu nie ma takich marż jak na benzynie, bo płaciłbyś jeszcze 20-30 gr/l więcej...
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
Ciesz się, że na dieslu nie ma takich marż jak na benzynie, bo płaciłbyś jeszcze 20-30 gr/l więcej...
Przy obecnych cenach i do tego z "obniżonym" VATem tutaj absolutnie nie ma się z czego cieszyć ☹️
-
Hurt Orlenu (16.09. vs 23.09.):
Pb95: 6,16 -> 6,23 zł/litr (+ 7 gr/l)
Pb98: 6,76 -> 6,80 zł/litr (+ 4 gr/l)
ON: 7,04 -> 7,11 zł/litr (+ 7 gr/l)
ON+: 7,39 -> 7,46 zł/litr (+ 7 gr/l)
LPG: 2,85 -> 2,88 zł/dm3 (+ 3 gr/dm3)Ceny hurtowe z "właściwym" VAT-em:
Pb95: 7,10 zł/litr
Pb98: 7,75 zł/litr
ON: 8,09 zł/litr
ON+: 8,49 zł/litr
LPG: 3,28 zł/dm3Wszystko do góry! A szło tak dobrze... :(
-
-
-
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 a u mnie w okolicy wszędzie gaz +10gr od wczoraj - na 4 kolejnych stacjach 3,31zł 😡
Z czegoś trzeba finansować ujemne marże na dieslu, które na dobrą sprawę trwają już od ponad roku z krótkimi przerwami...
-
U mnie dziś taka sytuacja:
Z kartą rabatową na tej stacji tankowanie dla mnie to: Pb95 - 5,97 zł/l, ON - 6,89 zł/l. :)
Na pobliskim Lotosie LPG jest w cenie 2,89 zł/dm3.
-
Weekend zawsze drożeje
-
A u mnie dziś na Lotosie LPG po 2,81 zł kupowałem.
-
-
-
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 w niedzielę tankowałem gaz po 3,31zł - 50km dalej były już stacje oferujące lpg nawet po 2,85zł 😕
Dzika jazda bez trzymanki w tych cenach. Czy to się kiedyś wreszcie unormuje...?
-
-
Przypadkiem zobaczyłem dziś w necie taką zajawkę... Natychmiast kliknąłem i zaraz przekląłem szpetnie - szlag mnie trafia z powodu takich "dziennikarzy". Czy to pogoń za jakimkolwiek "njusem", aby tylko klikalność wzrosła, czy tacy mają po prostu polewkę z tego, że popełnią taki artykuł, a ludzie to czytają?
PILNE: Od 1 października nowy podatek na paliwo. Benzyna będzie kosztować 8,70 zł, a Diesel 11,07 zł za litr! -
@leo napisał w Ceny paliw...:
Ja już od dawna jak widzę, że to strona wrc.net.pl to będzie jakiś klikbajt i nawet tego nie otwieram, bo pracują tam jakieś oszołomy...
-
Dziś w Bydgoszczy wszędzie po 6.45. Zatankowałem se do pełna na Shellu bo ostatni dzień -30gr :) A potem to już lipa będzie...