Ceny paliw...
-
@bpx33 jak oglądam w TV że są ceny poniżej 7zł to mnie cholera bierze bo u mnie jest jedna stacja paliw . Gdyby mieli konkrecje to ceny by szalały. Oczywiście jak pisałem wcześniej . Jadę tankuję i do widzenia. Najbliższe stacje gdzie są ich co najmniej dwie są o 10 km dalej od mojej miejscowości.
-
@jaco napisał w Ceny paliw...:
Najbliższe stacje gdzie są ich co najmniej dwie są o 10 km dalej od mojej miejscowości.
Dla powiedzmy 40 gr/l taniej (niższa cena wynikająca z konkurencji + 30 gr/l rabatu) warto pojechać po paliwo 10 km moim zdaniem. No chyba, że tankujemy za przysłowiowe 50 lub 100 złotych to nie bardzo... :P
-
@bpx33 specjalnie nie. Przejazdem tak.
-
U mnie dziś "Mewa" zeszła z ceną Pb95 do 6,59 zł/l (6,50 zł/l z moją kartą rabatową). :)
-
Widziałem dziś gaz za 3,05. punkt prywatny z LPG. Albo nieczynne, albo nie wiem skąd taka cena :)
-
@likaon napisał w Ceny paliw...:
Widziałem dziś gaz za 3,05. punkt prywatny z LPG. Albo nieczynne, albo nie wiem skąd taka cena :)
U mnie już wczoraj na Shell'u widziałem gaziut po 2,99 zł/dm3. ;)
-
Wreszcie coś .
-
Wreszcie coś .
Może ktoś złożył zawiadomienie do UOKiK'u i mieli kontrol... XD
-
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
Wreszcie coś .
Może ktoś złożył zawiadomienie do UOKiK'u i mieli kontrol... XD
Ja bym chyba prędzej obstawiał, że po prostu mieli nową dostawę, z której paliwo było tańsze i stąd zmiana ceny.
-
A ja dziś zatankowałem pendzynkę po 6,40 zł/l. :D
-
-
U mnie kupowałem dziś gazik za 3,01 zł.
-
Spadków ciąg dalszy, ale nie aż tak spektakularny jak w zeszłym tygodniu. :)
Hurt Orlenu (05.08. vs 12.08.):
Pb95: 6,68 -> 6,46 zł/litr (- 22 gr/l)
Pb98: 7,39 -> 7,22 zł/litr (- 17 gr/l)
ON: 7,08 -> 6,97 zł/litr (- 11 gr/l)
ON+: 7,43 -> 7,32 zł/litr (- 11 gr/l)
LPG: 2,94 -> 2,92 zł/dm3 (- 2 gr/dm3)Ceny hurtowe z "właściwym" VAT-em:
Pb95: 7,35 zł/litr
Pb98: 8,23 zł/litr
ON: 7,94 zł/litr
ON+: 8,34 zł/litr
LPG: 3,32 zł/dm3W przypadku autogazu znów mamy delikatną przecenę, ale od jakiegoś czasu w ogóle nie rozumiem co się dzieje z cenami tego paliwa. Benzyny i olej ponownie zanotowały wyraźne obniżki w hurcie, ale w ostatnich dniach skala spadków wyraźnie wyhamowywuje, a to za sprawą drożejącej nieprzerwanie od tygodnia ceny ropy Brent, choć nadal znajduje się ona poniżej 100$ za baryłkę. Miejmy nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu kurs USD wreszcie weźmie się za porządne spadki, które "zniwelują" podwyżki cen ropy.
-
Minus 30 gr na litrze daje 6.45 . Po tyle dziś tankowałem na Orlen .
-
Minus 30 gr na litrze daje 6.45 . Po tyle dziś tankowałem na Orlen .
Przedwczoraj w Nakle dokładnie tak samo tankowałem.
-
Dziś już u mnie .
-
A ja mam ciągle nieodparte wrażenie, że mimo tych różnych wahań (i spadków) globalnych, cały czas jesteśmy rąbani na tych cenach... :-(
-
@leo jesteśmy rąbani na cenach w sklepach. Cena paliwa spadła a ceny
spożywki rosną. -
@jaco Taaa... Nie tylko spożywka. No, ale inne rynki i branże reagują z dużo większym opóźnieniem. I patrząc na to, co sie dzieje i jak rysuje się ogólna najbliższa przyszłość energetyczna, obniżek bym się nie spodziewał.
Dziś w Puławach na tańszych stacjach noPb 95 po 6,77 zł, zaś LPG za 2,97. -
Wczoraj tankowałem Pb95 na Orlenie w Dąbrowie Górniczej po 6,32 zł/l (oczywiście to cena z rabatem). U mnie dziś jest taka sama cena.