Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.
-
Ja pierwszy raz spotykam się z taką awaryjnością a przez tyle lat miałem różne TV z którymi nie było problemów po zakupie. Owszem pierwszy LCD LG zepsuł się (padła płyta główna) ale był na gwarancji i go zrobili. Później już z nim nie było . Drugi LG jak pisałem w tym wątku. A ten przeszedł już sam siebie.
-
Albo masz w mieszkaniu jakąś "czarną dziurę elektroniczną", ;-) , albo... może to sprawa miejsca zakupu...
Słyszałem taką opinię, że sieć, w której kupiłeś thomsona, sprzedaje w atrakcyjnych cenach elektronikę z ujawnionymi (pewnie przy kontroli końcowej) wadami fabrycznymi - taką, która do innych sieci "nie pójdzie". Sam nie wiem, czy czegoś w tym nie ma: szwagier miał problemy z zakupionym tam sprzętem, ja kupiłem monitor LG z wadliwie działającym już od razu panelem (zauważyłem parę dni po zakupie), Ty masz teraz przeboje z OTV... Co prawda kupiłem tam rok temu mniejszy monitor do kompa dzieciaków - na razie nie zgłaszają problemów... -
Model sprzętu: Thomson 40FB5416
Status zlecenia: W realizacji
Aktywność: Naprawa [Czeka na części]Pewnie znów wymienią płytę główną zamiast dać pełnosprawny TV.
Jak będę w Łukowie zajdę do sklepu i porozmawiam tylko z kim. Wszyscy tylko tam pracują.
-
Aktywność: Dostawa [Oczekująca]Czyli jutro lub pojutrze będę miał TV w domu. Dziwne tylko że dziś nikt nie dzwonił jak zawsze.
-
Aktywność: Dostawa [Przydzielona] -
Aktywność: Dostawa [W przewozie]A to oznacza że jutro przywiozą mi TV. Z tego co udało mi się usłyszeć od gościa który ma przywieźć znów wymieniono płytę główną .
Oby teraz w końcu problemy z nim się skończyły.
-
@Jaco- powiedział w Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.:
Oby teraz w końcu problemy z nim się skończyły.
Loteria ;)
-
Status zlecenia: Zakończone
Aktywność: Dostawa [Zakończona]Mam juz TV. Na razie działa . Płytę zmienili bo mam już inną przeglądarkę. Facet nie potrafił wyjaśnić czemu jest model TV inny niż na naklejce.
-
@Jaco- powiedział w Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.:
Płytę zmienili bo mam już inną przeglądarkę.
To może wynikać też ze zmiany oprogramowania ;)
-
@pacior powiedział w Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.:
To może wynikać też ze zmiany oprogramowania ;)
Oprogramowanie sam też zmieniałem ale wcześniej nie zmieniło to przeglądarki. Zaraz powieszę go na ścianie i przeszukam kanały i wówczas okaże się jak będzie działać.
Wyszukał tylko 44 kanały gdzie TV brata którego miałem na czas naprawy bez problemów wyszukiwał prawie 100. WIFI działa ok także DLNA
-
Co do TV z odbiorem na chwilą obecną programów z TV naziemnej nie mam. Napisze tylko że mam antenę siatkową i do stacji w Rykach jakieś 25km. Zamiast tzw. płytki zamontowałem sam symetryzator na kanały od 1-69 bez zasilacza i hula.
Niestety przy drugim użyciu przeglądarki znów mam jakieś kupę odnośników do różnych wyszukiwarek. Nie było tego zanim pojechał pierwszy raz do serwisu. Nawet jak go przywieźli i uruchomiłem pierwszy raz było OK jak przed pierwszą naprawą.
Kolejna sprawa do DLNA. Raz jest OK a raz nie czyta plików. Napiszę także że z USB też są problemy. Zatem ogólnie mówiąc raczej tylko napisali że wymienili płytę główną niż ją naprawdę wymienili chodź pewności nie mam.Nie mam już ochoty aby po raz kolejny wysyłać go na serwis. Wypadało by spakować i do sklepu pojechać i pokazać na żywo co działa a co nie chodź powinno.
Na kartce z info o naprawie technik napisał między innymi: TV to nie komputer i zaawansowane strony z dodatkami mogą nie działać. Producent nie odpowiada za działanie SMART-a .
Teraz sami poczytajcie moje posty i napiszcie gdzie się żalę bardzo że SMART nie działa jak powinien. Dużo piszę o DLNA , plikach z USB i utrzymaniem kanałów na TV z naziemnej.
O samym SMART wiem że ten TV to porażka ale moim zdaniem SMART nie ma nic wspólnego z DLNA czy odtwarzaniem plików z USB. Zwłaszcza zdjęć w formacie .JPG.
-
Rzeczywiście, porażka z tym telewizorem...
Nie wiem, czy coś uzyskasz w sklepie, gdy go tam zawieziesz. Moim zdaniem odbiją piłeczkę i wyślą Cię do serwisu... A nie ma w gwarancji zapisu, że np. trzykrotny pobyt na serwisie i dalsze problemy = wymiana na nowy? -
leo nie ma żadnych zapisów. Karta gwarancyjna jest tak skąpa :
-
A dziś czy z nośnika USB czy po DLNA pliki są widziane i odtwarzane bez problemów.
-
Widocznie sprzęt ma humory... 8-)
-
Może głupio to wyjdzie ale TV znów ma swoje dni.
-
Ale co - znów to samo? :-o
-
@leo programy jeszcze ok ale sieć DLNA znów raz jest raz nie ma, Odtwarzanie z pendriva też jest niekiedy nie możliwe.Jak włączam film to zatrzymuje się na kółeczku ładowania i już nic nie idzie zrobić. Nawet TV wyłączyć z pilota. Trzeba wtyczkę z gniazdka i dopiero po ponownym uruchomieniu jest OK.
-
Sądzę, że to wina softu. Coś te sterowniki chyba nie teges... :-(
-
@Jaco a może masz zwyczajnie wirusa? Też mam LG i ostatnio jak wychodziłem z aplikacji yt ciągle miałem na ekranie albo yt i głos z nki, albo głos i wizje z nki ale na niej wciąż "kafelki" z yt z poprzednimi albo kolejnymi proponowanymi filmami danego youtubera.
Przywróciłem TV do ustawień fabrycznych, pokonfigurowałem go od nowa i śmiga jak talala.