Słaby zasięg bezprzewodowej myszki/klawiatury
-
Są jakieś patenty na zwiększenie zasięgu w tego typu urządzeniach?
Sprzedawca zapewnia o 10 metrach a mi wychodzi 1 metr xDDolutowanie anteny z jakiegoś starego routera do odbiornika niewiele dało, póki co pobieliłem cyną antenki w nadajniku i odbiorniku ale dużej poprawy nie ma. Może jednak warto pokombinować dodając kilkucentymetrowy przewodzik?
-
@pacior powiedział w Słaby zasięg bezprzewodowej myszki/klawiatury:
Sprzedawca zapewnia o 10 metrach a mi wychodzi 1 metr xD
Reklamować było. Skoro sprzedawca zapewnia to powinno być. Może trafił się wadliwy model ?
-
-
Może masz jakieś anteny wifi z laptopa? Jeśli tak, to obetnij konektory i wlutuj przewody do wyprowadzeń w urządzeniu :)
-
Fiu, fiu, jaki wypas... :-) A co to tam wyświetla na tym wyświetlaczu?
Co do poprawienia zasięgu: moim zdaniem - tylko świeże baterie. 😈 -
@leo powiedział w Słaby zasięg bezprzewodowej myszki/klawiatury:
Fiu, fiu, jaki wypas... :-) A co to tam wyświetla na tym wyświetlaczu?
To touchpad :)
Dołożyłem 10cm przedłużacz usb, pokombinowałem z umiejscowieniem i póki co jest ok, łapie do 3 metrów.
Nie rozumiem czemu odbiornik wpięty bezpośrednio w port usb powoduje taką stratę zasięgu. -
Nie rozumiem czemu odbiornik wpięty bezpośrednio w port usb powoduje taką stratę zasięgu.Bo to złośliwość rzeczy martwych jest - moja myszka do lapka czasem przy samym lapku potrafi nie łapać, ale jak leży w torbie na drugim końcu pokoju i czegoś szukam w torbie to zawsze się coś naklika xd
-
Sprawdźcie na jakiej częstotliwości nadają sprzęty do rozsyłania WIFI a na jakiej myszki itp. Może tu leży problem i w ruterze należało być coś zmienić.
-
To touchpad :)
No to się nabrałem. 😉