Kupiłem wiatrówkę :)
-
@leo powiedział w Kupiłem wiatrówkę :):
Fajna zabawka. Tylko pilnuj przed chłopakiem, bo dzieciom durne pomysły do głowy wpadają... podczas zabawy trzeba ciągle mówić, co można, a czego nie można robić... aż się wyryje w łepetynach.
Z tym nie mam problemu. Wiatrówka schowana oddzielnie a śrut oddzielnie.
Mój chłopak strzelał z czegoś podobnego w niedzielę :
-
Fajny temat powstał. Dostęp do broni mamy co prawda utrudniony, ale nie oznacza to, że mamy być nieobyci z bronią. Polecam zapisanie się na strzelnicę. W cenie abonamentu często można mieć dostęp do różnego rodzaju broni. Można poćwiczyć, nabrać doświadczenia. Nigdy nie wiadomo, co się w życiu przyda - nawet gdy nie mamy prywatnie broni - umiejętność posługiwania się nią może okazać się przydatna, zwłaszcza w dzisiejszych niepewnych czasach.
-
@Jaco- powiedział w Kupiłem wiatrówkę :):
Z tym nie mam problemu. Wiatrówka schowana oddzielnie a śrut oddzielnie.
To podstawa, ale niezależnie od tego - mów, tłumacz, rozmawiaj - aż do znudzenia. :-)
Mój chłopak strzelał z czegoś podobnego w niedzielę :
Hehe, za ciężka dla niego jeszcze... :-)
-
To podstawa, ale niezależnie od tego - mów, tłumacz, rozmawiaj - aż do znudzenia. :-)
Tak wiem i tłumaczyć będę bo strzelał dopiero pierwszy raz z tej krótkiej jak i z długiej.
Hehe, za ciężka dla niego jeszcze... :-)
Trochę tak ale z tą krótszą lepiej sobie radzi.
-
Pistolet to co innego.
Jeśli będziecie jeszcze strzelali z długiej, naucz go trzymać karabin. Z tego, co widać na zdjęciu, źle się złożył.
Stopka kolby ma być mocno osadzona, wręcz "wepchnięta" wysoko w bark. Prawa ręka ma ją tylko podtrzymywać, jej zadanie to właściwie dociskać kolbę do barku (to ważne szczególnie przy broni mocno bijącej, palnej). Prawy łokieć mocno do dołu. Lewy łokieć oparty o lewy bok. Lewa dłoń lekko prowadzi lufę przy celowaniu. Chłopak powinien się zespolić z karabinkiem, nie walczyć z nim. ;-) -
Zimno i grubsze ubranie robi swoje. No i zawsze jest ten pierwszy raz :)
-
@miechomiecho powiedział w Kupiłem wiatrówkę :):
Polecam zapisanie się na strzelnicę.
Tylko gdzie takich szukać na wsi lub w mieście. Ty mieszkasz niedaleko Lublina więc coś tam może by się znalazło. Ja niestety 100 km od niego czy od Warszawy. Nie wiem czy nawet oddalonym o 35km Łukowie coś takiego jest. A jak jest to czy opłaca się jeździć ?
-
Podobno jest w Puławach. W Łukowie może być, ale to wątpliwa sprawa.
Czy się opłaca? Jeśli ktoś lubi... to tak. Na pewno warto choć raz spróbować. -
leo a w Dęblinie nie ma ?
-
Jest wojskowa, niedostępna dla cywili. Jest też strzelnica cywilna, utworzona przez grupkę zapaleńców - ale to tylko miejsce do strzelania, oni nie udostępniają swojej broni. Ktoś, kto broni nie ma, powinien poszukać krytej strzelnicy, która prowadzi działalność zarobkową i udostępnia broń.
-
Czyli trzeba radzić sobie samemu.
-
Wyszukaj takiej płatnej strzelnicy, gdzie dają wypróbować różną broń, i zrób młodemu prezent z jakiej okazji (np. urodzin). :-)
Zobacz, co tak na szybko znalazłem (Łapiguz to chyba wylotówka na Siedlce):
KLIK
Poszukaj w sieci, może coś faktycznie powstało? A jeśli nie, zrób tak, jak pisałem, zabierając dzieciaka choćby do Puław czy Lublina. -
Zobacz, co tak na szybko znalazłem (Łapiguz to chyba wylotówka na Siedlce):
To akurat w moim kierunku. :)
Ten wpis ma 10 lat :)
-
O to chodzi - jest szansa, że przez te 10 lat coś wybudowano... :-)
-
@leo tak , nowy sklep a akcesoriami budowlanymi :)))
-
Żartujesz! Naprawdę? :-)
-
@leo nie wiem . Z tego co widzę na mapach Targeo ta strzelnica jest za Łukowem w stronę Sieńciaszki .
http://mapa.targeo.pl/strzelnica-zalesie~4628569/strzelnica/adres
-
Dobra... lepiej poklikaj tu (wal w "więcej informacji" i czytaj o dostępnej broni):
http://strzelnice.firearms.pl/ -
U mnie jest górka o nazwie strzelnica więc daleko nie muszę jechać. A tak na poważnie wydaje mi się że może kiedyś w mojej miejscowości coś było bo naprawdę górka z której jeździ się na sankach nazywają strzelnica.
-
@Jaco-
Pewnie był tam kiedyś poligon.
https://www.militaria.pl/uberti/rewolwer_czarnoprochowy_uberti_remington_1858_new_army_44_8_inox_0102_p65182.xml