Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
napisał 17 lis 2014, 11:41 ostatnio edytowany przez likaon
Po zimie jakby się nadawał to bym przygarnął autko na projekt cara, gleba felga gwint spawany, inna możliwość to mazowiecki wrak race aczkolwiek pozbyłem się dobrych 15 cali do glebienia i kitrania w nadkolu
-
Cytat:
pozbyłem się dobrych 15 cali do glebienia i kitrania w nadkolu
ahahahahahaha
-
napisał 19 lis 2014, 17:31 ostatnio edytowany przez BPX33
Poza myciem i sprzątaniem to generalne przygotowanie do zimy, czyli:
- wymiana kół
- wymiana wycieraczek
- smarowanie wszystkich uszczelek
- smarowanie wszystkich zamków
-
Użytkownik archiwalnynapisał 26 lis 2014, 12:38 ostatnio edytowany przez Damianoo
Wczoraj
-wymiana świec na NGK BPR6ES
-wymiana końcówek drążków firmy JC niby japońskie
Prócz tego wymiana kół na zimowe, malowanie stalówek srebrzanką i odnowiłem kratke przednia. -
napisał 13 sty 2015, 15:14 ostatnio edytowany przez BPX33
Ponieważ ostatnio miałem po raz kolejny jakieś jazdy z jedną z żarówek podświetlenia zegarów postanowiłem, że dziś z racji dnia wolnego od pracy rozgrzebię i obadam co jest nie tak. Oczywiście jak zacząłem grzebać okazało się, że nieświecąca wczoraj żarówka doznała "samonaprawy" i znów świeci, ale jak powiedziałem A to i trzeba powiedzieć B. Wytargałem zegary, trochę je przeczyściłem, ułamałem dwa mocowania (jedno we wtyczce, jedno w szybce zegarów ), które musiałem oczywiście skleić, bo nie znoszę takiego druciarstwa i na koniec postanowiłem, że zamiast W3W wpadną W5W i to bez zielonych oryginalnych kapturków. Wydaje mi się, że wygląda fajnie, ale widziałem efekt tylko za dnia. Jak tylko zrobi się odpowiednio ciemno wyjdę i strzelę fotkę jak to teraz wygląda, a jak uda mi się znaleźć fotkę sprzed 2 (?) lat jak wyglądało z W3W i zielonymi kapturkami to będzie porównanie.
P.S. Fotki będą w moim wątku o Swifcie co by go trochę "odświeżyć".
-
-
-
napisał 28 sty 2015, 21:25 ostatnio edytowany przez Dżizas
Malowanko się zapowiada? Na oryginalny kolor? Szybę z klapy wyjmij, łatwo wychodzi
-
Malowanko się
zapowiada? Na oryginalny kolor? Szybę z klapy wyjmij, łatwo wychodzisi, miałem to odłożyć ale stwierdziłem że zrobię na jeden raz, kolor będzie bardzo zbliżony do oryginalnego.
Szybę wyjmę, praktycznie codziennie od tygodnia w wolnym czasie przychodzę na warsztat i go rozbieram, czyszczę, szlifuję, itd.. a roboty jakoś nie chce ubyć -
napisał 28 sty 2015, 21:37 ostatnio edytowany przez Dżizas
A jakiś wzór naklejek zrobiłeś sobie na zaś, tych na klapie np czy nie będzie :> Ten szyberdach nie wiem czy dobry pomysł, kolejne miejsce dla rdzy, no i już mniej oryginału.
-
A jakiś wzór
naklejek zrobiłeś sobie na zaś, tych na klapie np czy nie będzie :> Ten szyberdach
nie wiem czy dobry pomysł, kolejne miejsce dla rdzy, no i już mniej oryginału.niebawem wysyłam zdjęcia i wymiary naklejek do speca który oferował naklejki do tico na jednym z serwisów aukcyjnych liczę na to że dorobi.
Trochę boje się o ten szyberdach, jednak nie mogłem odmówić sobie tej przyjemności..
ps. http://olx.pl/oferta/sprzedam-CID5-ID8Ac3p.html#962257773e
a ja ile się muszę napocić by doprowadzić zgniłka do takiego stanu -
napisał 2 lut 2015, 13:52 ostatnio edytowany przez Dżizas
kurde dopiero teraz tego linka zobaczyłem, szkoda że tak późno
-
napisał 23 lut 2015, 00:34 ostatnio edytowany przez adamo81
Dziś zrobione:
- demontaż halogenów Wesem
- demontaż car audio
- demontaż spojlera tylnego
- demontaż centralnego zamka i alarmu
- demontaż lampki z zegarkiem
- demontaż podłokietnika
- smarowanie jarzma zacisku hamulcowego
-
Adamo,to raczej do wątku "co dziś wygrzebałem ze swojego Swifta"
-
napisał 23 lut 2015, 13:50 ostatnio edytowany przez adamo81
Adamo,to raczej do
wątku "co dziś wygrzebałem ze swojego Swifta"Dokładnie
Może jeszcze wygrzebię szyberdach
-
napisał 2 mar 2015, 10:27 ostatnio edytowany przez adamo81
Po pół roku umyłem swojego Swifta - aż szkoda będzie oddawać go na złom
-
Użytkownik archiwalnynapisał 2 mar 2015, 11:53 ostatnio edytowany przez przemo90lodz
Po pół roku umyłem
swojego Swifta - aż szkoda będzie oddawać go na złomTo nie oddawaj, na tablicy ktoś na bank go kupi a potem jeszcze może zobaczysz go na bez-wypadkowe.net jako funkiel nówke po dziadku z Niemiec 39 rocznik co to tylko nim jeździł do kardiologa bo na pieszo chodzić nie mógł
-
napisał 2 mar 2015, 15:45 ostatnio edytowany przez Szarik
To nie oddawaj, na
tablicy ktoś na bank go kupiDokładnie! Ja moje Tico w tragicznym stanie sprzedałem za symboliczne 500zł. Przynajmniej na opony do Matiza miałem. Jak ktoś nim nie jeździ, to wyciągnął co było dobre. Zawsze ktoś na tym skorzysta.
-
napisał 2 mar 2015, 16:24 ostatnio edytowany przez adamo81
Może ogłoszę na otomoto, bo na olx już trzeba zapłacić 25 pln
-
napisał 2 mar 2015, 20:49 ostatnio edytowany przez Szarik
A wystawiasz Swifta za ponad 5000?
Tutaj jest napisane, że poniżej 5tyś jest darmowo. No chyba, że jeszcze się coś zmieniło.