Grzejący się silnik
-
To może w takim razie termostat do wymiany (cały czas chodzi na małym obiegu) skoro po wymianie pompy wody znów się grzeje.
-
Da radę to jakoś sprawdzić czy w ciemno?
-
Da radę to jakoś
sprawdzić czy w ciemno?Są jakieś sposoby ze wsadzaniem do gorącej wody czy jakoś tak, ale ja tego nigdy nie robiłem, więc może niech ktoś bardziej ogarnięty poradzi jak to sprawdzić.
-
najprościej sprawdzić metodą Macajewa - górny wąż pomiędzy termostatem a chłodnicą będzie odczuwalnie ciepły po jego otwarciu.
-
Wąż był wręcz gorący przy jeździe z 5km po mieście, to oznacza, że jest termostat dobry czy walnięty?
-
Wąż był wręcz
gorący przy jeździe z 5km po mieście, to oznacza, że jest termostat dobry czy
walnięty?Wychodzi na to, że dobry skoro puszcza obieg na chłodnicę... Może chłodnica zasyfiona?
-
-
jeszcze sie zastanawiasz nad wymiana chlodnicy ?! przeciez 1/3 jej juz nie ma. nie dziwie sie ze wiatrak dziala caly czas.
-
Ale o to chodzi, że od września nie załączył się ANI RAZU, dopiero 3 tyg temu pierwszy raz się zaczęło. Po wymianie pompy spojrzałem na tę chłodnice i przyszło mi na myśl, że jednak tam nawet nie ma co chłodzić..xd
Czy do swifta podchodzi tylko chłodnica ze swifta? Bo podjadę chyba na jakiś szrot i poszukam jakichś w dobrym stanie -
-
Fajne sitko!!!
A najlepsze, że nic nie cieknie -
A najlepsze, że nic
nie cieknieBo już nawet nie ma którędy... Cały Twój płyn chłodniczy jest w zbiorniczku wyrównawczym...
-
widze bartoszu ze nie wiesz jak zbudowana jest chłodnica... heh
-
Już chłodnicę będę brał od Plastka
-
widze
bartoszu ze nie wiesz jak zbudowana jest chłodnica... hehPrzecież tylko sobie żartuję... Oj na żartach to Ty się nie znasz...
-
chłodnica moja daje radę w GTi i katowaniu nawet w słoncu 30C także w Twoim litrze też da radę - bo jest od litrówki
-
Mi się wydaje, że
chłodnica do wymiany ale żebym o tym był przekonany to nie powiem.. Może po fotce
mnie wyprowadzicie z błęduJezus Maria!
- Płynu już nie
ubywa
- Płynu już nie
-
Ale o to chodzi, że
od września nie załączył się ANI RAZU, dopiero 3 tyg temu pierwszy raz się zaczęło.Te, a jakie były temp. zewnętrzne od września do 3 tyg temu?
Się nie załączał, bo nie potrzebował, bo zimno było i w ogóle, bo od 3 tyg temu to już jest wiosna i w ogóle.
-
Te, a jakie były
temp. zewnętrzne od września do 3 tyg temu?
Się nie załączał,
bo nie potrzebował, bo zimno było i w ogóle, bo od 3 tyg temu to już jest wiosna i w
ogóle.Tak też myślałem
-
Czym prędzej wymieniaj chłodnicę, bo tu już tych blaszek oddających ciepło nie ma... I się dziwisz, że przy obecnych temperaturach auto się grzeje
P.S. Nigdy nie widziałem takiej łysej chłodnicy - mam nadzieję, że opony takie łyse nie są