Polo 6n2 by Jaco
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Może to tylko kwestia nierozkręconego regulatora?
No tu jest wszystko inaczej bo samoregulator wygląda tak:
Tak wygląda to na miejscu:
Ja kupiłem taki zestaw:
-
No to teraz zobaczcie co ludzie sprzedają :
Tak się wkurzyłem bo wyraźnie w aukcji pisało do mojego modelu. A przyszło chyba do Tico .
Założyłem ponownie swoje .
Oczywiście zwrócę bo tego nawet zamontować się nie da.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No to teraz zobaczcie co ludzie sprzedają :
Piękne! To teraz tylko dokup jakąś ODPOWIEDNIĄ belkę, bębny, mniejsze kółka... I BĘDZIE PAN ZADOWOLONY! :-)
Hmm... czyli jesteś w plecy na przesyłce. Chyba, że sprzedający przyzna się do błędu i wliczy wszystko w swoje koszta. -
-
O koszt wysyłki się nie martwię bo były wysłane z usługą Smart która posiadam. Tu mam darmowy zwrot. Oczywiście w mailu zaznaczyłem że to się nie nadaje i chcę wymiany na takie które będą pasować.
-
@Jaco tak patrzę na te zdjęcia i może my po prostu czegoś nie rozumiemy...może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
-
@Gooral napisał w Polo 6n2 by Jaco:
.może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
O matko !!! Po co ja to odsyłałem :P
-
@Jaco tak patrzę na te zdjęcia i może my po prostu czegoś nie rozumiemy...może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
No i to ma sens. Hamulce podwójnego działania: szczęki napierają na szczęki, a te na bęben - i hamują... Ech, jacy my gupi jezdeźmy... :-)
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
.może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
O matko !!! Po co ja to odsyłałem :P
Leć na pocztę, może jeszcze nie odjechały 😂
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No i to ma sens. Hamulce podwójnego działania: szczęki napierają na szczęki, a te na bęben - i hamują... Ech, jacy my gupi jezdeźmy... :-)
@leo jak głosi Twój podpis...myślenie ma przyszłość 😂😂😂
-
Ogarnąłem w końcu tylne hamulce. Zakupiłem bębny , szczęki , linki. Wczoraj około 2,5 godziny spędziłem w ciasnym garażu (padało na zewnątrz) ale dałem radę wszystko zrobić.
Miałem po około 50cm z każdej strony do grzebania.
Miałem problem z wyjęciem jednej linki. Wyszła mi razem z tą osłoną w której siedzi . Ciężko było to później włożyć ale jakoś się udało.
Reszta to już pestka bo tyle razy rozkładałem i składałem że ....
Druga strona:
Sorki za jakość zdjęć ale zbyt ciasno aby dobrze się ustawić.
Muszę pomyśleć nad światłem w garażu.
Na chwilę obecną wszystko musi się dotrzeć.
Nie ruszałem cylinderków bo gdy miałem je aby wymienić to z jednej strony śruby nie chciały puścić więc sobie odpuściłem.
-
No i ładnie 🙂 można by jeszcze bębny pomalować 😁
-
@pacior pomaluję jak tylko się wszystko dotrze.
-
Lakier już jest.
-
@Jaco nie wiem po co kupiłeś taki do zacisków, bo zwykły w zupełności wystarcza ;)
-
@BPX33 bo cena taka sama.
-
Pomalowane.
-
Ładnie wyglądają :) ciekawe po jakim czasie zabieg trzeba będzie powtórzyć
-
@pacior mysle ze wystarczy dobrze umyc bo kurz zawsze sie zbiera. No oczywiscie jesli nic nie grzebiemy aby przy okazji ufajdac.
Na kole.
I jeszcze cos pomalowalem. Byly ta chromem malowane ale to po prostu ginie w oczach. Wiec maznalem na czerwono .
Kupilbym chetnie licznik od GTI ale drogie to jeszcze.
-
Nooo fajny bajer z tymi licznikami 🙂 ogólnie biednie wyglądają te fabryczne zegary, może ciut lepiej jak Tico 😜 pewnie te z GTI są dużo przyjemniejsze 🤔 zaraz sobie wyszukam
Dobra, znalazłem i widzę że są naprawdę ładne tak jak i cena 😔