Polo 6n2 by Jaco
-
Korciło mnie i byłem w garażu aby wymienić.
Nie pasuje.
Nie rozkładałem przed zakupem i mam za swoje.
Zwrócić nie mogę bo na aukcji pisze aby porównać zdjęcia .
Poszukiwania od nowa.
-
-
Trochę się zapędziłem z naprawą wkładki bo już oglądałem trochę tych filmów na YT jak to rozebrać i złożyć ale dużo wcześniej niż mi to się stało.
Tu przykład: https://www.youtube.com/watch?v=PmiiW1AElTw
Muszę zakupić cały komplet https://allegro.pl/oferta/zamek-wkladka-wioselko-trzpien-zamka-vw-polo-6n2-7525097809 gdyż mam też ułamaną tą część co niby nie pasowało.
Dzwoniłem dziś do jednego ze sklepów i coś tam mają ale muszą widzieć co potrzeba.
Moja wkładka.
-
Byłem w sklepie i kupiłem co było potrzebne. Za oba elementy 12zł
Składanie jakieś 3-5 minut i wkładanie to już 2 minuty do auta.
Drzwi jak i zamek jak nowe :P
-
Dobrze że to chociaż niedrogie..
Gratuluję kolejnej skutecznej naprawy :) -
@pacior dzięki.
-
Planuję kolejną zmianę.
-
Zamówione już jest. Niestety jest zbyt zimno aby się zająć zmianą.
O mało znów akumulatora nie rozładowałem. W piątek wracając od paczkomatu przed garażem zadzwonił telefon i wyciszyłem radio. Pogadałem sobie i wstawiłem auto do garażu. Miałem na nockę więc już tam nie zaglądałem. O chyba włączonym radiu przypomniałem sobie w sobotę koło 18 jak byłem na drugiej zmianie. Wracając z pracy oczywiście zajrzałem do garażu i do samochodu. Radio było włączone i wyciszone. Dziś wziąłem kluczyki i bez problemów odpaliłem auto.
Jutro znów wycieczka do paczkomatu.
Swoją drogą pisałem do Inpostu o paczkomat w mojej miejscowości. Za miejsce paczkomatu podałem stację benzynową która u nas jest czynna całodobowo. -
-
@pacior zmian na chwilę obecną nie będzie bo rzecz którą zakupiłem nie będzie pasować więc odesłałem.
Dziś byłem lekko w szoku gdy po przyjechaniu do Biedronki i zrobieniu zakupów nie mogłem odpalić normalnie auta.
Przekręcam kluczyk na rozruch i słyszę tylko świst jak rozrusznik kręci a bendix nie wybija. Jak odpuszczałem na sekundę łapał. Po kilku razach w końcu odpalił.Mam kolejną robotę ale zimno więc nie wiem kiedy się za to wezmę.
Musze też gdzieś zobaczyć jak wyjąc rozrusznik . -
-
To mogą być tulejki w rozruszniku , spróbuj zapalić na krótko śrubokrętem zwierając styki na bendix -na luzie przy włączonym zapłonie
-
No trochę go uwaliłem gdy to radio zostawiłem włączone ale pojeździłem trochę więc chyba nie tu problem będzie.
@TADEUSZ-MALINKA napisał w Polo 6n2 by Jaco:
spróbuj zapalić na krótko śrubokrętem zwierając styki na bendix -
To nie Maluch że prawie wszystko na wierzchu jest. :)
Dziś nawet nie byłem w garażu aby zobaczyć co i jak. jutro skontroluję.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No trochę go uwaliłem gdy to radio zostawiłem włączone ale pojeździłem trochę więc chyba nie tu problem będzie.
Przypuszczam, że robisz krótkie odcinki. Weź pod uwagę, że aby uzupełnić prąd po jednym rozruchu, trzeba przejechać przynajmniej kilkanaście km - a przy okazji używasz świateł, pewnie radia, co też trochę dodatkowo żre. Poza tym: jeśli zaczniesz próby rozrusznika, a będziesz miał słaby akumulator, to prędko się wyładuje i pojawią się nowe przypadłości - a Ty będziesz się zastanawiał, co się popsuło... :-) Tak więc dobrze naładuj baterię, zanim zaczniesz grzebać. :-)
-
Odcinki 10-15 kilometrowe. Dziś problemów nie było. Odpalał za każdym razem.
-
Co myślicie aby takie coś : https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-odmy-vw-lupo-polo-golf-bora-036906391a-7718540673 sobie zamontować do auta. Mój silnik wrażliwy w temacie odmy.
-
Co myślicie aby takie coś : https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-odmy-vw-lupo-polo-golf-bora-036906391a-7718540673 sobie zamontować do auta. Mój silnik wrażliwy w temacie odmy.
Pomysł sam w sobie zły nie jest, aczkolwiek ja bym się chyba tym nie przejmował. Sam jeździłem 3 lata golfem 1.4 8V, który też w teorii miał problem z odmą i był silnikiem na to wrażliwym. Nigdy żadnego problemu z tym nie miałem, jedyne co to reguralnie ja czyściłem przed zimą ;)
-
@Gooral czyścić to i ja czyszczę ale ...
Zawsze to coś może pomagać i mniej czyszczenia. -
@Gooral czyścić to i ja czyszczę ale ...
Zawsze to coś może pomagać i mniej czyszczenia.To akurat fakt, koszt duży nie jest, a myślę, że egzamin to zda jako, że to fabryczne rozwiązanie więc może i masz rację, żeby to dołożyć dla własnego spokoju 😉
-
Tylko gdzie podłączyć ?