Polo 6n2 by Jaco
-
@miechomiecho współczuję .
-
W tico usuwałem sam 98% awarii we własnym zakresie lub miałem bezpośredni nadzór nad przeprowadzanymi naprawami. W przypadku santa fe, jest zupełnie odwrotnie - większość napraw zlecam serwisowi. Przy wielu naprawach dopiero mam problem, bo muszę szukać fachowców danej dziedziny. No a wiadomo, jak jest z mechanikami.
-
@miechomiecho
Zawsze można powrócić do starych dobrych praktyk :). -
@ryszard Najgorszy jest brak czasu. Robię sam, ile mogę :)
Żeby nie spamować - u Jaco progi wyglądają na poprawnie wstawione, przynajmniej z zewnątrz. Czas zweryfikuje całokształt.
-
Zainspirowany na spocie kolorem bębnów i zacisków u kolegi @Piotrek9214 dziś pomalowałem swoje. Może nie wyglądają jak u @Piotrek9214 ale kolor jest :P
Do malowania użyłem :
A teraz przód:
Teraz mnie pojedziecie :P
-
Jest ładnie i wygląda jak u mnie :D no i czerwony zawsze dodaje kilka koni do mocy
-
@jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Teraz mnie pojedziecie :P
Ja tam się nigdy nie bawiłem w ściąganie bębnów/tarcz tylko malowałem wszystko na aucie :P
Wcale nie musiałem kupować lakieru do zacisków. Zwykły też by wystarczył, a wybór kolorów dużo większy :)
-
Zwykły by wystarczył, ale moim zdaniem na dużo krócej.
Po pierwsze - zaciski to chyba jakiś stop amelinowy, a - jak wiadomo - amelinium nie pomalujesz! :-P
Po drugie - jednak temperatury trafiają się wysokie. Zakleszczenie się klocków lub długotrwałe hamowanie i zwykła farba szybko się zjara. -
@piotrek9214 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
no i czerwony zawsze dodaje kilka koni do mocy
I o to właśnie mi chodziło :)
Za lakier za lakier zapłaciłem 20zł. Najgorsze że niby w sprayu ale dość długo schnie. Na opakowaniu nie ma czasu schnięcia. Ja czekałem ponad godzinę po ostatniej warstwie aby to poskładać.
-
@leo jeśli zakleszczą się klocki/zablokują bębny to i lakier do zacisków nic nie da. Przerabiałem obydwa warianty (do zacisków i zwykły) i obydwa spaliłem ;) A czy starcza na krócej? Polemizowałbym. Moje malowanie trzyma się już 5 lat. :)
@Jaco jak masz gdzie trzymać to trzeba było zostawić na noc do wyschnięcia. ;) Ja przed blokiem musiałem na noc poskładać auto :P
-
Bo trzeba było malować na ciepłych bębnach :D
-
@bpx33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@Jaco jak masz gdzie trzymać to trzeba było zostawić na noc do wyschnięcia. ;) Ja przed blokiem musiałem na noc poskładać auto :P
Auto garażowane ale niestety w garażu nie da się tego opanować. Garaż 3 x 5 i zagracony.
-
Znów odkleiła mi się w tym samym miejscu podsufitka. Teraz przymocowałem ją zszywkami tapicerskimi. Z bliska widać ale kleić już nie mam zamiaru.
-
@pacior napisał w Polo 6n2 by Jaco:
ja polecam butapren
No właśnie butaprenem było klejone i pościło.
O tu pisałem: https://zlosniki.pl/topic/25948/polo-6n2-by-jaco/160
-
Nadłamałem sam nie wiem jak klamkę od schowka. Może ktoś wie jak to się demontuje ? Może uda mi się naprawić ?
O ooooooooooooooooooo. https://allegro.pl/oryginalna-klamka-schowka-vw-polo-6n2-99-01r-aso-i7285577216.html#thumb/2
-
Chyba dość często się łamie, bo cena nowej nie zachęca.
-
@jaco W tico jest o wiele prostszy mechanizm - wystarczy ściągnąć blaszkę sprężynującą... Ja spróbowałbym w Twoim wyjąć całe drzwiczki od schowka, jeśli są tam jakieś zawiasiki (najpewniej kawałki stalowego drutu, które trzeba wysunąć z otworów). Wtedy będziesz miał dobry dostęp do całego zamka...