Polo 6n2 by Jaco
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Oby tylko ten nie zgubił się...
Jest na to prosty patent! Przestać jeździć na stalówkach... :P
-
Zupełnie jak moje : https://allegro.pl/oferta/alufelgi-bbs-r14-z-oponami-7938703752
-
-
@pacior 400 zł za komplet to dużo?
-
@BPX33 opony śmietnik, dodając ceny zrzucania ich i zakładania nowych+ kupno nowych to fiu fiuu
-
@likaon napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@BPX33 opony śmietnik
Nie ma opon śmietników! Są tylko dobre lub slicki. :D A ze slickami na tor w sam raz! :P
Prawdziwy "kierowca-bombowca" zmienia opony tylko w dwóch przypadkach: gdy opona wybucha lub wystają z niej druty! XD -
Ja swoje kupiłem za 300zł . Pomalowanie ich kosztowało mnie 50zł bo sam to robiłem i tylko lakier kupiłem. No i zakup nowych opon letnich to było jakieś 550zł o ile się nie mylę.
Tu felgi w ładnym stanie dlatego taka cena. Dokupić do nich opony i jeździć.
Swoją droga mam chęć przesiąść się 14 nawet na zimę i tak pomyślałem o kupnie drugich felg alu.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Swoją droga mam chęć przesiąść się 14 nawet na zimę i tak pomyślałem o kupnie drugich felg alu.
Z własnego doświadczenia śmiało polecam! Stalówki i kołpaki są passe... :)
-
Na początku kwietnia wymieniałem olej i resztę. Od czasu do czasu sprawdzam jego stan (raz w miesiącu) i wszystko było ok do wczoraj.
Podładowywałem akumulator na zimę i myślę że przy okazji sprawdzę olej no było lekkie zdziwienie. Bo jak wcześniej od wymiany do wymiany stan się nie zmieniał tak wczoraj już trochę jakby ubyło. Muszę się temu bardziej przyjrzeć.
Oczywiście uzupełniłem stan do połowy stanu na bagnecie. Zobaczę za tydzień co będzie. -
Jaco, zaczęły się przymrozki... jak tam odma?
-
@leo ma się dobrze odkąd ją wymieniłem na inną i mam zamontowaną grzałkę. Jutro może jak nie zrobi się zbyt szybko ciemno zajrzę pod filtr powietrza.
-
Nie wiem, czy w Polo też tak się może zdarzyć, jak w Tico - odma się zatka na mrozie i wypycha któryś uszczelniacz - wyciek gotowy.
-
Może zamarznac I olej wali bagnetem.
-
@Jaco nie puszcza bąków przy odpalaniu lub w trakcie jazdy?
-
@BPX33 tu nic takiego nie występuje.
Niestety padało dziś (mżawka) ale odkręciłem pokrywę filtra powietrza w garażu.
Standardowo filtr lekko mokry od oleju ale przepustnica sucha .
Zajrzałem też do węża odmy. No niestety ale pomimo że jest grzałka odma robi swoje .
No i zdjęcie samej odmy z góry:
Po niedzieli będę musiał ją wykręcić i umyć .
-
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Chyba grzałka nie jest najskuteczniejszym lekiem na przypadłość tego silnika...
Tego i innych. Grzałka po prostu nie sprawdza się.
-
Jedynym wyjściem jest chyba umycie odmy przed sezonem zimowym, może w środku zimy zajrzeć ponownie... A jeśli ktoś jeździ tylko na krótkich dystansach, to nawet raz na miesiąc by się przydało zerknąć. Hmmm...
-
Żeby do tego ustrojstwa był łatwy i szybki dostęp to problemu nie ma. Ale od góry chcąc to odkręcić trzeba demontowac parę rzeczy. Najlepiej jest od dołu ale tu kanał potrzebny. No mam najazdy ale trzeba leżeć pod autem.
-
Dziś trochę siedząc na aledrogo znalazłem inną rurkę z podgrzewaczem. Szkoda że sprzedawca nie pisze od jakiej wersji silnika to jest bo w moim AUA nie było by gdzie tych gum podłączyć.
https://allegro.pl/oferta/vw-polo-6n2-lift-przewod-odma-podgrzewacz-1-4-16v-7938068886
No i jeszcze jedną znalazłem na 100% pasująca samą odmę która ma w sobie już podgrzewacz. : https://allegro.pl/oferta/odma-separator-036103464ah-1-4-16v-audi-a2-altea-7247546598
Używki można kupić nawet za 15zł .