Ceny benzyny
-
Stacja Neste
Wrocław - 5.35 zł Pb 95Wczoraj statoil 123 5,45 jak wracałem w nocy już 5,48 zauważyłem, że ta stacja podnosi na noc ceny o 3 gr
-
5,22zl na Bliskiej gdzieś w okolicach Wodzislawia Slaskiego widziałem
-
Niczym
nieuzasadniona podwyżka...Jak pracowałem na Shellu, to każdego ranka kierowniczka wysyłała pracownika z długopisem i karteczką na sąsiednią stację Statoil i on z tzw. "przyczajki" spisywał wszystkie ceny.
Kierowniczka wysyłała te dane do centrali i za chwilę otrzymywała maila z cenami do zaserwowania klientom Shella. Nic to z hurtem nie ma wspólnego - zmowa cenowa i tyle -
Stacja Neste
Wrocław - 5.35 zł Pb 95Dzisiaj na Neste w Warszawie Pb 95 - 5,53 zł/l
-
Jak pracowałem na
Shellu, to każdego ranka kierowniczka wysyłała pracownika z długopisem i karteczką
na sąsiednią stację Statoil i on z tzw. "przyczajki" spisywał wszystkie ceny.
Kierowniczka
wysyłała te dane do centrali i za chwilę otrzymywała maila z cenami do zaserwowania
klientom Shella. Nic to z hurtem nie ma wspólnego - zmowa cenowa i tyleSzczerze to nie jestem tym jakoś wybitnie zdziwiony. Od zawsze podejrzewałem, że w jakiś podobny sposób to działa...
-
Tak samo jest w marketach gdzie np. w kauflandzie chodził gościu i spisywał ceny. A plakietkę miał - gość z marketu carrefour. Tak ustawiają promocje by mieć jedno taniej a drugie drożej.
-
Dziś znów Lukoil i jego ceny.
Ale co dziwniejsze:
-
rano, kiedy samochody stały w potężnym korku obok stacji w godzinie szczytu (8:00) to PB95 kosztowało 5.46 a ON 5.49
-
wieczorem, kiedy było już pusto obok stacji (19:00) to PB95 kosztowało 5.54 a ON 5.56
Zrozumiałbym na odwrót, ale w tej "konfiguracji"?
-
-
Chyba tak... U mnie
wciąż tendencja spadkowa: noPb95 za 5,65 zł.Od dwóch dni 5,62.
Dziś się złamałem - zatankowałem tico do pełna. -
Tak samo jest w
marketach gdzie np. w kauflandzie chodził gościu i spisywał ceny. A plakietkę miał -
gość z marketu carrefour. Tak ustawiają promocje by mieć jedno taniej a drugie
drożej.Stąd mój przykład z kawą w 2 marketach Dzisiaj byłem w realu i już była promocja na kawę - cena niższa o 1 grosz od lidla
-
A tak w temacie cen to wpadłem na pomysł, że może ktoś z Was chciałby dołączyć na portal stacjebenzynowe.pl ...
Fajnie jest jak kierowcy robią coś dla kierowców, a ten portal działa właśnie na tej zasadzie. Generalnie im więcej osób aktualizuje tym aktualniejsza baza danych.Osobiście jestem na tym portalu od grudnia 2010 r. i staram się aktualizować ceny w swoim mieście codziennie.
Jeśli jest ktoś chętny to serdecznie zapraszam! -
Neste A24 - wczoraj 5.44 zł, dziś 5,37 zł
-
Ponoć Neste robi juz bokami bo nie ma takiego obrotu jak stacje ze sklepami. Trochę tańsze paliwo już tak nie ściąga klientów jak kiedyś i wielkość sprzedaży daje dochód porównywalny ze stacjami tradycyjnymi. Ale to"ponoć".
-
Ponoć Neste robi
juz bokami bo nie ma takiego obrotu jak stacje ze sklepami.Neste jest na sprzedaż i to już tylko kwestia czasu aż zniknie z naszego rynku... Ja myślę, że na odchodne chcą zostawić po sobie jak najlepsze wrażenie.
-
Albo maksymalnie zarobić, by sprzedać się jak najdrożej
-
Ponoć Neste robi
juz bokami bo nie ma takiego obrotu jak stacje ze sklepami. Trochę tańsze paliwo już
tak nie ściąga klientów jak kiedyś i wielkość sprzedaży daje dochód porównywalny ze
stacjami tradycyjnymi. Ale to"ponoć".Kiedyś w Lublinie na Neste było rzeczywiście taniej w stosunku do innych stacji, ale po pewnym czasie ceny stały się jeszcze wyższe i idea bezobsługowej "tańszej" stacji wzięła w łeb na rzecz chciwości właścicieli
-
Ponoć Neste robi
juz bokami bo nie ma takiego obrotu jak stacje ze sklepami. Trochę tańsze paliwo już
tak nie ściąga klientów jak kiedyś i wielkość sprzedaży daje dochód porównywalny ze
stacjami tradycyjnymi. Ale to"ponoć".Neste kuleje od dawna i prawdopodobnie Lotos wykupi ich stacje...
Słyszałem, że nawet BP, Statoil i Shell zastanawiają się nad odejściem z naszego rynku
-
Kiedyś w Lublinie
na Neste było rzeczywiście taniej w stosunku do innych stacji, ale po pewnym czasie
ceny stały się jeszcze wyższe i idea bezobsługowej "tańszej" stacji wzięła w łeb na
rzecz chciwości właścicieliI co zlikwidowali, czy ktoś inny przejął?
W Warszawie przy trasie Prymasa Tysiąclecia stoi stacja Neste, którą przerobili na automatyczną z normalnej, takiej z dużym sklepem. Dziwnie to wygląda, bo przy dystrybutorach stoją automaty płatnicze, a sam budynek stacji ma na wszystkich oknach zasłonięte metalowe rolety i stoi nieużywany
-
I co zlikwidowali,
czy ktoś inny przejął?Nie, stacja dalej pracuje.
W Warszawie przy
trasie Prymasa Tysiąclecia stoi stacja Neste, którą przerobili na automatyczną z
normalnej, takiej z dużym sklepem. Dziwnie to wygląda, bo przy dystrybutorach stoją
automaty płatnicze, a sam budynek stacji ma na wszystkich oknach zasłonięte metalowe
rolety i stoi nieużywanyStacja sama na siebie zarabia
-
Tesco/Carrefour 5.48 PB95 ;o
Na 1 2 3 PB95 póki co 5.58 -
Neste kuleje od
dawna i prawdopodobnie Lotos wykupi ich stacje...
Słyszałem, że nawet
BP, Statoil i Shell zastanawiają się nad odejściem z naszego rynkuBP będzie miało poważne problemy, zwłaszcza teraz kiedy ma zapłacić 54 miliony dolków za incydent w zatoce meksykańskiej. Sporo kasy trzepią na tym, że maja Castrola.