[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Masa to proste,
napięcie czyli plus do jakiegoś bezpiecznika, a napięcie mierzone? Do zapalniczki?Dokładnie
Chcę go zamontować
na dole deski od strony drzwi kierowcy - tam gdzie lepsze wersje mają regulację
elektrycznych lusterekMniej rozkręcania : D Jest jeszcze opcja w miejsce, gdzie lepsze wersje mają włącznik klimy
-
Dokładnie
Mniej rozkręcania :
D Jest jeszcze opcja w miejsce, gdzie lepsze wersje mają włącznik klimyNo nie wiem, czy tam wlezie, ale pomysł dobry
No i będzie wyglądało, jakby klima dmuchała ok. 13-14 stopni
Tylko chyba ja wezmę zielony klik
-
A jak podłączyłeś
ten woltomierz?Jeśli będziesz brał u tego samego sprzedawcy co i ja, to zwierasz biały kabelek z czerwonym.
Do zapalniczki idzie Ci + i - więc do tych kabelków podłączasz woltomierz. -
Obiecałem filmik:
-
Jeśli będziesz brał
u tego samego sprzedawcy co i ja, to zwierasz biały kabelek z czerwonym.
Do zapalniczki
idzie Ci + i - więc do tych kabelków podłączasz woltomierz.Podziękował, o to mi chodziło
Od tego samego będę brał, tylko zielony
-
Tablica bajo
-
Tablica
bajoZanabyłeś już coś nowego, ew co zamierzasz?
-
Jutro kupuję mazdę 323f
-
silnik 1.5?
-
Dobra Mazda nie jest zła
Aczkolwiek co Swift to Swift -
silnik 1.5?
Tak
-
Fajne auto, sam kiedyś na nią chorowałem
-
Dzisiaj byłem oglądnąć, wizualnie jest kilka poprawek, ale jeśli chodzi o mechanikę to serwisowany, bo wymienione zawieszenie, hamulce, rozrząd 10 tys. temu.
No i ful opcja - klimatyzacja, abs, wspomaganie fajnie to chodzi -
1.5 lubią wypić sobie oleju - zwróć na to uwagę. Generalnie 323F BA jest fajna, ale dużo zyskuje z pakietem z wersji GT. Myślę, że to nie będzie dla Ciebie problemem skoro do Swifta ładowałeś dodatki z GTI
-
Znajomy miał i miałem okazję jeździć
Fajnie się prowadziła, silniczek też żaden muł
Też miałem swego czasu na nią chęć jako następcę Swifta, ale trochę zmieniłem poglądy -
Fajnie się
prowadziła, silniczek też żaden mułogółem ten 1.5 to silnik na traf, jak źle trafi, to będzie remont lub wymiana na inny ...
-
ogółem ten 1.5 to
silnik na traf, jak źle trafi, to będzie remont lub wymiana na inny ...Wiem, bo zwróciłem na to uwagę, nie kopci po odpaleniu, poziom oleju w normie
-
wiesz, tak naprawdę, to dopiero się wie co ma w środku i ile to pojeździ jak się to rozbierze na części pierwsze ... smutne lecz prawdziwe.
-
Kolega ma 323f z 98 roku, końcówkę produkcji seria S-line silnik 1.5 w fajnym wyposażeniu.
Pod względem awaryjności nie jest źle( coś tam co jakiś czas wypadnie, ale to jak w każdym aucie) , ale silnik mimo że ma ok 180 tys. to pije mu znaczne ilości oleju, przyspieszeniem bardzo wyraźnie ustępuje mojemu 1.3, blacharsko też jest co robić.Tak więc, będziesz wiedział mniej więcej co masz, jak trochę pojeździsz.
Swift na handel idzie?
-
Mazda jest już u mnie
Dzisiaj przy kupnie mierzyłem kompresję - na każdym cylindrze w granicach 12barów
świece czyste, nie zarzygane olejem, nie dymi na zimnym ani na ciepłym ani trochę.Swift na handel, jest za 1900zł, wiadomo że pogonię za mniej, kilku gości już dzwoniło, jutro ma ktoś podjechać