[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
mój na trasie w
czasach świetności schodził do 4,5-4,6l/100km ... a te prawie 20 KM różnicy jednak
czućZe oryginalną skrzynią raczej słabo... A z kolei ze skrzynią z litrówki nie zszedł byś poniżej 5l/100km.
No i różnica to zaledwie 15 KM! -
Ze oryginalną
skrzynią raczej słabo... A z kolei ze skrzynią z litrówki nie zszedł byś
poniżej 5l/100km.ori skrzynia w 8V jest bardzo dobra w trasy, przynajmniej nie trzeba go tak trzymać na obrotach
No i różnica to
zaledwie 15 KM!a widzisz młody człowieku, za krótko na forum jesteś, co by wiedzieć, że mój pierdzipęd wypluł na hamowni prawie 70KM
-
Nie ma szans.
Oczywiście, że są, NIGDY w 1.3 8v nie udało mi się po mieście nawet zimą dobić do 6l. ze spalaniem
-
No i różnica to
zaledwie 15 KM!A na 1/4 długości 2-3 aut
-
Oczywiście, że są,
NIGDY w 1.3 8v nie udało mi się po mieście nawet zimą dobić do 6l. ze spalaniemrav52v mówił, że pali mu w mieście ok. 6 litrów. przemo90lodz zszedł poniżej 6 litrów i zawstydził rav'a!
-
BPX - 1.3 schodzi w mieście poniżej tych 6l jak ktoś jeździ normalnie, jak jest sandał i itp. to spali 8-9, wiem bo też się szalało kiedyś
-
No i różnica to
zaledwie 15 KM!Te 15KM więcej powoduje, że auto puchnie dopiero przy 80km/h a nie jak litrówka przy 60km/h.
-
To chyba na sterydach tą litrówkę miałem, bo mi puchła przy 80/90, dopiero jak 3 wrzucałem Ale 1,3 się dużo przyjemniej jeździ, gdybym miał znowu brać Swifta, to 1,3 8v ze skrzynią 1.0
-
nie lepiej 1.3 16V nawet SOHC ? 1.6 też fajnie jeździ, zrobić konwersję i jeszcze więcej funu
-
Powrotu do Swifta nie planuję, zakładałem czysto teoretycznie Jak już, to byłaby to wersja 'budget KJS" jak ostatnio, czyli pewnie coś do 1500zł Więc 16v SOHC nie znalazłbym w tej monecie, a do 1,6 nie ma krótkiej skrzyni. Najchętniej wróciłbym do GTi, ale za dużo jeżdżę, a na 2 autka mnie nie stać
-
Dokładnie.
Ja bym za mniej niż 3 tys. w ogóle nie wystawiał na miejscu zubrowatego.Wczoraj przyjechała cała familia, dwóch synów, tata i mama. 0 23..
Wsiadła głowa rodziny do auta i co zauważył ten "fachowiec" : sprzęgło się kończy (bo linka przy naciśnięciu chrobocze ), czemu nie ma radia i głośników (w opisie jak byk, że sprzedaje bez audio), dają mi 1000zł za auto, 1500 z alufelgami. Podziękowałem, ale wrócili się za 15 minut, że wezmą za 1200. Podziękowałem ponownie, jeszcze się targują, że mam dobrych kupców, żebym sprzedawał, że 1500 to świetna cena, no i oczywiście alufelgi z oponami mam dorzucić -
Te 15KM więcej
powoduje, że auto puchnie dopiero przy 80km/h a nie jak litrówka przy 60km/h.Tak jak pisał KonradSwift, jak się zmienia na trójkę przy 60 km/h to tak masz...
-
Wsiadła głowa
rodziny do auta i co zauważył ten "fachowiec" : sprzęgło się kończy (bo linka przy
naciśnięciu chrobocze ),Sprzęgło w Swifcie jest zdradzieckie, bo bardzo późno łapie i większość osób nieznających tego auta uznaje właśnie to co ten Pan.
czemu nie ma radia i głośników (w opisie jak byk,
że sprzedaje bez audio), dają mi 1000zł za auto, 1500 z alufelgami. Podziękowałem,
ale wrócili się za 15 minut, że wezmą za 1200. Podziękowałem ponownie, jeszcze się
targują, że mam dobrych kupców, żebym sprzedawał, że 1500 to świetna cena, no i
oczywiście alufelgi z oponami mam dorzucićZa 1500 to chyba ocipieli...
Ja Ci mówię, za mniej niż 2000 PLN go nie sprzedawaj!
-
hehe, nieźle
Pewnie jak byś miał gaz to i 2,5 tyś byś wziął bez problemu.
No ale cóż ... takie jest życie -
Sprzęgło w Swifcie
jest zdradzieckie, bo bardzo późno łapie i większość osób nieznających tego auta
uznaje właśnie to co ten Pan.
Za 1500 to chyba
ocipieli...
Ja Ci mówię, za
mniej niż 2000 PLN go nie sprzedawaj!Dokładnie, wystaw za więcej, żebyś miał z czego zejść...
Tyle pracy włożyłeś w to auto, nie szkoda Ci go?
O 23-ciej po auto przyjechali???
-
Sprzęgło w Swifcie
jest zdradzieckie, bo bardzo późno łapie i większość osób nieznających tego auta
uznaje właśnie to co ten Pan.No chyba twoje
-
hehe, nieźle
Pewnie jak byś miał
gaz to i 2,5 tyś byś wziął bez problemu.
No ale cóż ...
takie jest życieNo mówili, że za 2 tysie kupią z gazem ode mnie niedaleko
ja mówie - droga wolna, kupicie gnieciucha nieobspawanego ani razu.
O 23 przyjechali, wrócili przed 24, bo przemyśleli. -
Wyśmiałbym, jeśli ktoś za takie pieniądze ma mi przyjeżdżać po nocach i marudzić jeszcze... Krótka piłka, nie podoba się to wypad
-
No mówili, że za 2
tysie kupią z gazem ode mnie niedaleko2,5 minimum i stan będzie do poprawek zapewne ...
ja mówie - droga
wolna, kupicie gnieciucha nieobspawanego ani razu.dokładnie
O 23 przyjechali,
wrócili przed 24, bo przemyśleli.hehe, super godzina na kupno auta
-
hehe, super godzina
na kupno autaPrzecież wtedy najwięcej widać, najjaśniejsza pora dnia, a i sprzedający może być "zaspany" i zejść z ceny więcej niż planował