[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Stwierdziłem, że 300 zł za zrobienie mojej nieszczęsnej maski to trochę za dużo.. więc postanowiłem sam się tym pobawić
Jako, że w temacie blacharki ani lakiernictwa nie jestem, ba - pierwszy raz mam z tym styczność! wypytałem dzisiaj wszystkich znajomych, co będzie mi potrzebne, nakupiłem co trzeba i zacząłem działać
Zdjęcie po którejś pierwszej warstwie szpachli jeszcze nie idealnie, ale to tylko kwestia czasu
szczerze, to nawet nie sądziłem, że to takie łatwe
-
Stwierdziłem, że
300 zł za zrobienie mojej nieszczęsnej maski to trochę za dużo.. więc postanowiłem
sam się tym pobawićJak zrobisz to będziesz od razu ostrożniej jeździł, bo nie będziesz chciał od nowa naprawiać...
-
Jak zrobisz to
będziesz od razu ostrożniej jeździł, bo nie będziesz chciał od nowa naprawiać...dokładnie mam nauczkę na przyszłość
dzisiaj pomalowałem podkładem i tutaj Was zapytam, kłaść więcej niż jedną warstwę?
-
dokładnie mam
nauczkę na przyszłość
dzisiaj pomalowałem
podkładem i tutaj Was zapytam, kłaść więcej niż jedną warstwę?to zależy od niedoskonałości wcześniejszych prac, podkład też się szlifuje na mokro i co nieco możesz jeszcze wyrównać żeby była idealna powierzchnia pod lakier
-
Pierwsza warstwa lakieru i przymiarka do samochodu myślę, że jeśli położę jeszczę jedną warstwę, w miarę spasuję do pozostałego lakieru
-
wygląda nieciekawie. czym to malowaleś ?
-
wygląda
nieciekawie. czym to malowaleś ?Sprayem akrylowym motipa
-
jak juz malujesz w spray to wez klapke od wlewu paliwa idz do sklepu z lakierami dopasuja ci go idealnie i wsadza do puszki z tego co widze to kolory nie pasuja
-
Sprayem akrylowym
motipaDaj drugą warstwę i potem klar na to
-
Poszedłem z klapą od benzyny, dopasowali mi najmożliwszy kolor na hurtownii
kupiłem jedną puszkę i póki co jest wymalowane jedną puszką, w poniedziałek mam dostać drugą
na to myślę szlif wodnym 1000 (wystarczy?) i bezbarwny lakier -
aha to w takim razie przepraszam
-
Poszedłem z klapą
od benzyny, dopasowali mi najmożliwszy kolor na hurtownii
kupiłem jedną
puszkę i póki co jest wymalowane jedną puszką, w poniedziałek mam dostać drugą
na to myślę szlif
wodnym 1000 (wystarczy?) i bezbarwny lakierPowinno być ok, lepiej na pewno niż z pogiętą machą
-
Powinno byś ok,
lepiej na pewno niż z pogiętą machąOczywiście, już odczułem komfort jazdy
-
Oczywiście, już
odczułem komfort jazdyZnaczy jak to wpływa na komfort?
-
Znaczy jak to
wpływa na komfort?Wiem, że maska jest zielona, a nie po części czerwona
-
Wiem, że maska jest
zielona, a nie po części czerwonano to pisz, że poprawił się komfort psychiczny
-
Chwilę nic nie uaktualniałem, a coś tam koło samochodu zdziałałem
przedewszystkim wymalowałem tą nieszczęsną maskę na miarę własnych możliwości kolor nie jest idealnie spasowany, ale mnie cieszy to, że jest zielonyJak wcześniej pisałem, że nie ruszam rozrządu, bo zrobiony tak wybrałem się wkońcu do dobrego mechanika, który raczył tam zajrzeć i dopatrzył się złej rolki i złego napinacza
Wrzuciłem też nowe głośniki dwudrożne na przód (Magnat Ultra 102) i subwoofer (też Magnat) od kina domowego, dwukanałowy
W przeciwieństwie do tego co było wcześniej, gra to o wiele lepiej -
Całkiem inne auto, mam też nadzieję, że niedługo uporasz się z tym zużyciem paliwa i będziesz mógł za zaoszczędzone na paliwie pieniądze zainwestować w dopieszczanie auta np. jakieś alusy
-
Chwilę nic nie
uaktualniałem, a coś tam koło samochodu zdziałałem
przedewszystkim
wymalowałem tą nieszczęsną maskę na miarę własnych możliwości kolor nie jest
idealnie spasowany, ale mnie cieszy to, że jest zielony
A znaczek gdzie?!
-
A znaczek gdzie?!
Jeszcze nie zdążyłem go przykleić