[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
A skąd ogarniacie te kociaki??? Fajne są to sam bym chętnie kupił...
Bierz stąd, wysyłka bardzo szybka, naklejki bardzo dobrej jakości, kleiłem już kilka od tego sprzedawcy ( dwa koty i kilka w stylu JDM )
Fotki w moim wątku -
Kociak
Bierz stąd, wysyłka
bardzo szybka, naklejki bardzo dobrej jakości, kleiłem już kilka od tego sprzedawcy
( dwa koty i kilka w stylu JDM )Przesyłka 6,50, od kiedy list tyle kosztuje -.-
Proszę o tutorial jak pomalować lotke ;>
-
Wątpie czy tyle kosztuje
ale kilka naklejek warto -
Bierz stąd, wysyłka
bardzo szybkaTeż kupowałem tutaj i czekałem dwa tygodnie.. Musiałem się upomnieć
co do ceny, fakt - na mojej kopercie jest 4,15 zł za wysyłkę. Nie od dzisiaj wiadomo, że na allegro najwięcej zarabia się na przesyłkach.Proszę o tutorial jak pomalować lotke ;>
Ja zrobiłem tak:
Dostałem od Plastka niebieską lotkę, więć do niczego by nie pasowała.
Zmatowiłem ten lakier papierem ściernym 360 po stronie wewnętrznej i zewnętrznej, oczywiście krawędzie. Przejechałem sciereczką antystatyczną, żeby zebrało mi wszystkie te ciarachy.
Przy okazji roznitowałem jedno mocowanie, bo była urwana śruba. Podszlifowałem z jednej i z drugiej strony, wybiłem co zostało w środku i miałem otwór. Wsadziłem śrubę, podkleiłem ją klejem żywicznym, żeby się nie obkręcała podczas przykręcania do klapy. Wybiłem pozostalości nitów z lotki i zanitowałem mocowanie ponownie.
Co do malowania, to kupiłem matowy czarny spray. Że nie mam skila w malowaniu, to malowałem na leżąco, choć chciałem podwiesić, ale obawiałem się, że zacznie mi ściekać i będzie kicha. Najpierw cieńkie warstwy kladłem, zostawiałem na jakiś czas, potem znowu. Potem pewnie wrzucę klar na to, choć zobaczy się -
Bierz stąd, wysyłka
bardzo szybka, naklejki bardzo dobrej jakości, kleiłem już kilka od tego sprzedawcy
( dwa koty i kilka w stylu JDM )Kurde płacić prawie 2x tyle za wysyłkę co za naklejkę to lipa trochę...
-
360 to stanowczo za gruby papier. Minium to 600 i to na wode zeby nie było rys
-
360 to stanowczo za
gruby papier. Minium to 600 i to na wode zeby nie było rysWiem, że ciut za gruby. Ale starałem się nie dociskać, rys nie ma
-
Spoiler wrzucony liczę na dociśnięcie tyłu i lepsze osiągi
Jeszcze zamówiłem naklejkę na szybę i dopasowałem ją w fotoszopie, żeby zobaczyć jak będzie się prezentować
-
ja nie przepadam za poobklejanymi swiftami, ale to kwestia gustu. lotka w macie ? spryskiwacz działa dobrze?
-
Dałem klar jeszcze. Spryskiwacz działa gdzie bez spryskiwacza!
-
nie widzę połysku ... rozumiem że wszystko w spray'u ?
-
tak jest
-
Mozesz jeszcze spolerowac, kup jakas tania paste najlepiej g3 na szmatke i spoleruj
-
O widzisz, zapomniałbym a pasty mam, nawet dwie
-
ja nie przepadam za poobklejanymi swiftami, ale to kwestia gustu. lotka w macie ? spryskiwacz działa dobrze?
Szczerze to dłuugo się zastanawiałem nad klejeniem
Ja czekałem kilka dni, niedługo jak na nie-priorytet, a znajomy właśnie też jak mówicie, że coś ponad tydzień. -
Wiem, że ciut za
gruby. Ale starałem się nie dociskać, rys nie manie chodzi o to mozoe ci opasc ten lakier
-
Szczerze to dłuugo
się zastanawiałem nad klejeniem
Ja czekałem kilka
dni, niedługo jak na nie-priorytet, a znajomy właśnie też jak mówicie, że coś ponad
tydzień.ja odkleiłem sobie naklejki z tyłu i fakt, że w 4 osoby z benzyną ekstrakcyjną zajęło nam to godzinkę, ale moim zdaniem wygląda lepiej bez, jutro wstawie fotki, bo chyba jeszcze czysty
-
Oglądnałem sobie dzisiaj wahacze, bo byłem przekonany, że na pewno coś mnie zaskoczy.
No i zaskoczyłoPrawy przód:
Prawy tył:
Przód jeszcze do ogarnięcia, tylko co z tym tyłem? Bo to jest jakby na środku tego mocowania..
Pozostałe dwa mocowania bez dziur, no ale zapewne też by trzeba było zrobić.
Jakie koszta takiej imprezy? -
jak masz znajomego z migomatem to sam to ogarniesz tylko trzeba miec troche czasu i nerwow
-
No przód spoko, a tył? wahacz chyba trzeba odkręcać