[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Dzięki za rozwianie wątpliwości, tak czułem właśnie, że to jeden odlew jest.
A bębny tanie, na allegro za 165zł z wysyłką. -
Dzięki za rozwianie
wątpliwości, tak czułem właśnie, że to jeden odlew jest.
A bębny tanie, na
allegro za 165zł z wysyłką.cza popaczeć
-
cza popaczeć
tutaj spiesz się, bo 4 godziny do końca
-
tutaj spiesz się, bo 4
godziny do końcaKiedyś komplet był za 300 zł z wysyłką
Nie biorę bo i tak Swift tyłem nie hamuje
Paczałem inne jego aukcje i jest 1 felga stalowa do Swifta mk6/Yarisa za 440 zł z wysyłką
-
Paczałem inne jego
aukcje i jest 1 felga stalowa do Swifta mk6/Yarisa za 440 zł z wysyłkąCena dotyczy kompletu 4szt.
-
Cena dotyczy
kompletu 4szt.A widzisz, na liście aukcji jest napisane 1 sztuka
-
Swift tyłem nie hamuje? To niby jakim cudem sobie go tak ładnie ustawiałem bokiem tylko przez hamowanie lewą nogą? Przykład.. http://youtu.be/PPavD4GNyDg?t=40s
-
Swift tyłem nie
hamuje? To niby jakim cudem sobie go tak ładnie ustawiałem bokiem tylko przez
hamowanie lewą nogą? Przykład.. http://youtu.be/PPavD4GNyDg?t=40sHamuje ale na seryjnym korektorze słabo. A ustawiałeś go bokiem bo dociążałeś przód a odciążałeś tył Podejrzewam, że bez zamontowanych nawet hamulców z tyłu miałbyś to samo
-
Hamuje ale na
seryjnym korektorze słabo.Mówisz o korektorze siły hamowania? Gdzieś czytałem, że można go podmienić na inny z innego samochodu
-
Erde, w drugim Swifcie, z praktycznie niehamującym tyłem już nie dało się tak dobrze go ustawiać, więc jednak cośtam ten tył dostaje Z kolei GTi lewą nogą już tak fajnie mi się nie rzucało przez te słynne nieszczęsne hamulce z tyłu...
-
Po co ustawiać swifta nogą jak można ręką
-
Powodzenia, przy 110/120 w zakręcie puszczać kierownicę jedną ręką i szarpać ręczny
-
Erde, w drugim
Swifcie, z praktycznie niehamującym tyłem już nie dało się tak dobrze go ustawiać,
więc jednak cośtam ten tył dostajeBo dochodzi jeszcze kwestia opon, amorków, geometrii i wielu innych czynników Obstawiam że z tego bardziej wynika że twój leciał łatwiej bokiem niż z samych tylnych hamulców
Żeby tył zerwał przyczepność od samego hamowania to musiałbyś całkiem zablokować tylne koła (jak przy ręcznym) a to raczej nie jest możliwe bez zblokowania przodu bo na tył idzie jakieś 20% siły hamowania
-
bo justyna ze względu na tylny napęd musiała mieć piasty z tyłu, zatem szpilka w piaście także
-
Wpadła nowa kierownica momo, średnica 35cm
a za kilka dni wymieniam wzmacniacz na Kenwooda kac 846
-
a za kilka dni
wymieniam wzmacniacz na Kenwooda kac 846Powiedz lepiej jak te głośniki grają, czy wyciszyłeś drzwi od zewnątrz lub od środka, czy nic nie trzeszczy itp, bo jestem ciekaw
-
Powiedz lepiej jak
te głośniki grają, czy wyciszyłeś drzwi od zewnątrz lub od środka, czy nic nie
trzeszczy itp, bo jestem ciekawGłośniki grają dośc ciekawie nawet przy tym wzmacniaczu, który mam teraz (RTO Terminator GX-7004)
drzwi wyciszone taśmą dekarską, od środka i od zewnątrz, coś napewno się wygłuszyło, choć słyszę czasem jakieś trzaski z drzwi pasażera.
Idealnie nie jest, wydaje mi się, że wygłuszenie samych drzwi zbyt dużych efektów nie da -
Idealnie nie jest,
wydaje mi się, że wygłuszenie samych drzwi zbyt dużych efektów nie dajak ta dekarka na otworach technologicznych lata jak "szmata" to się nie ma co dziwić
-
jak ta dekarka na
otworach technologicznych lata jak "szmata" to się nie ma co dziwićNie wiem, raczej chyba nie lata, bo dobrze to przyklejałem.
Prędzej skłaniałbym się ku temu, że swift trzeszczy i tyle.
Ostatnio jeźdzę nawet bez półki z tyłu i tych plastików na których się ona opiera i w dalszym ciągu coś tam chrobocze. -
Półka to mnie do szału doprowadza. Zaś po jej wyjęciu te plastiki ją trzymające napierdzielają jeszcze głośniej . W ogóle przy mocniejszym basie pięknie blache słychać.