[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Auto od czwartku na
boku, roboty ogrom, dzisiaj odpoczywam, bo przez własną głupote naświetliłem sobie
wczoraj oczy ;dplasterki z ziemniaków jako okłady powinny pomóc
-
plasterki z
ziemniaków jako okłady powinny pomóca czytałem i o tym, ale rano skoczyłem po krople do oczu i narazie jest znośnie
noc niestety najgorsza, jakby piaskiem oczy zasypane..a właśnie - czy do tych otworków przykręca się mocowanie stabilizatora?
-
a właśnie - czy do
tych otworków przykręca się mocowanie stabilizatora?To Ty nie masz z przodu staba?
-
No przecie litrówka, to jak w serii miał mieć staba
-
No przecie
litrówka, to jak w serii miał mieć stabaMyślałem, że kolega już po prostu w niego zainwestował. Ja mam to czemu inni by mieli nie mieć...
-
Myślałem, że kolega
już po prostu w niego zainwestował. Ja mam to czemu inni by mieli nie mieć...No ale Ty czasem nie brałeś od kolegi none?
Mam właśnie zamiar kupić i dlatego się pytam gdzie to umocować -
No ale Ty czasem
nie brałeś od kolegi none?Tak.
-
Stab zamówiony w plastko-shopie
Zdjęcia z wczoraj,
wycinanie, czyszczenie, szlifowanie, Fred Flinston in da haus:
A tutaj po
widać szyny din do umocowania nakładek z gti.
-
spawy przejedz podkladem epoxydowy choc lepszy bedzie reaktywny wiec twoj wybor na to daj mase uszelniajaca nastepnie baranek i bedzie gicior, a jak tam z progami??
-
Progi jeszcze są
-
Wiesz, że pod stabilizator będziesz musiał sobie przemodelować wydech...
-
Wiesz, że pod
stabilizator będziesz musiał sobie przemodelować wydech...Bosch jest, spawara jest, także nawet jeśli to poradzę coś napewno
-
W poniedziałek położyłem dokończyłem spawanie, dołożyłem dodatkowy tłumik środkowy (także są dwa, ale jest ciszej - wkładka wyciszająca wyleciała), no i zabezpieczenie tego co pospawałem (podkład chlorokauczukowy, masa uszczelniająca, bitgum).
Wykupiłem chyba ostatnią używaną belke tylnego zderzaka, na 25 napisanych mejli, jeden szrot tylko taką miał, choć w stanie idealnym nie była, musiałem ją zabezpieczyć, ale za to w końcu - tylny zderzak leży jak powinien
Na przód wrócił stary ori zderzak, teraz jakoś bardziej mi podpasował - idealnie nie jest przez pokrzywioną belkę, którą delikatnie jednak udało mi się wyprostować, bo bywało że większe szpary miałem między lampami.
Wszystko co zdemontowałem poskładalem na świeżych śrubach, więc potem będzie tylko łatwiej demontowaćJutro (jeśli dojdzie od Plastka) to zakładam stabilizator przedni, dokładki progowe od gti, koła i jadę szukać chlapaczy na tylny zderzak
Za dolną rozpórkę się nie zabierałem, bo szczerze to już miałem dość roboty..Zdjęcią z prac jak zgram z aparatu, a auta jak je umyje bo brudasss
Łożyska FAG - na tył planuje kupić, dobre będą jakościowo?
-
Dzisiejsze zakupy, czyli nakrętki tylnego bębna (po 1zł za sztukę, a nie 16 w aso), łożyska fag na tył, taśma dekarska. No i jadąc po wszystko oczywiście musiałem zarobić kolejny mandat
Staba już zamontowałem, niedługo działam z tymi bębnami
-
Staba już
zamontowałem, niedługo działam z tymi bębnamiNo i jak odczucia po stabie?
-
No i jak odczucia
po stabie?Zupełnie inna jazda w zakrętach
-
Zupełnie inna jazda
w zakrętachTeż tak mówiłem tuż po montażu... Ale teraz mimo iż mam staba i rozpórkę nadal mi mało!
-
taśma dekarska.
Drzwi?
-
Drzwi?
Dokładnie
-
Daj znać potem ile tego poszło. Sam dzisiaj w Castoramie byłem i widzę, że da się to w miarę po taniości zrobić. Kieszenie z R19 czekają, teraz tylko zaskórniaki na PB S6C uzbierać.