[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Mocowania bardziej na wzór rozpórek omp, ale troche zawaliłem, bo tam jest jakby taki otwór na gwincie amortyzatora.
Ale jeśli chodzi o wygięcie profilu prostokątnego, to tylko przez ten filtr powietrza, mieści się super, maska się zamyka, nic nie obciera.Jeśli ktoś byłby chętny na rozpórkę, to możecie pisać, w przyszłym tygodniu może zacząłbym ogarniać te mocowania.
Jeszcze w planie mam zrobić dolną na wzór takiej:
ale to pewnie gdzieś w lipcu
-
Jeszcze w planie
mam zrobić dolną na wzór takiej:
Kurcze fajne!
Rozpórka i osłona w jednym. -
Od uderzenia w miskę to ona nie uratuje, ale patent ciekawy, jak zaczniesz rzeźbić informuj.
-
Mocowania bardziej
na wzór rozpórek omp, ale troche zawaliłem, bo tam jest jakby taki otwór na gwincie
amortyzatora.
Ale jeśli chodzi o
wygięcie profilu prostokątnego, to tylko przez ten filtr powietrza, mieści się
super, maska się zamyka, nic nie obciera.
Jeśli ktoś byłby
chętny na rozpórkę, to możecie pisać, w przyszłym tygodniu może zacząłbym ogarniać
te mocowania.
Jeszcze w planie
mam zrobić dolną na wzór takiej:
ale to pewnie
gdzieś w lipcuTa dolna przednia to wiela będzie kosztować?
Robimy listę chętnych na przednią górną rozpórkę:
1. Adamo81
-
Robimy listę
chętnych na przednią górną rozpórkę:
1. Adamo81
2. BPX33 -
1. Adamo81
2. BPX33
3. Krzemol1994 -
Górna przód:
1. Adamo81
2. BPX33
3. Krzemol1994
Tylna górna ew. przednia dolna:
1. Likaon -
Ta dolna przednia
to wiela będzie kosztować?Wyjdzie w trakcie prac, jak sobie z tym poradzę
Sama przednia dolna bardzo prosta do zrobienia, tyle co za materiał + poskładanie tego -
Tylna górna
1. Likaon
2. Krzemol -
Czekamy na ostateczny kosztorys i będziem zamawiać
-
W przyszłym tygodniu mam nadzieję, że ruszę, tylko dogadam ze znajomym te mocowania i daje Wam znać
-
Na kacu delikatnym dzisiaj pomalowałem zaciski:
wczoraj byłem na szrocie, kupiłem klakson z Tipo, jest o wiele głośniejszy i ma lepszy dźwięk w stosunku do tego Swiftowego kupiłem jeszcze tłumik środkowy, wmontuje go jak auto na bok przerzucę, bo wkładka jednak oszpeca tłumik i dźwięk jest bardziej pierdźiawkowy..
edit.
Dzisiaj ściagając koła zauważyłem, że jedno mocowanie amoryzatora jest mocno przegnite (chodzi o tą akcję serwisową z wadliwymi egzemplarzami). Miałem w tamtym roku to załatwić, bo dostałem pozytywną odpowiedź, ale jakoś zapomniałem o tym, dzisiaj ponowiłem mejla do Suzuki, zobaczymy. Jeśli się podejmą to super, jeśli nie, to przednie amory do wymiany.. -
fajny tłumiczek a ty chcesz się go pozbyć, ehh.. szkoda go. ja mam środkowy z audi jakiegoś 2.0
-
Nie chce się go pozbywać chce środkowy dodać gdzieś i tą wkładkę wyciągnąć z końcowego
ja dorwałem środkowy z napisem Toyota Sango, końcowy miał takiego Ultera ogromnego
-
Dzisiaj wyciąłem szablony mocowań dla znajomego, żeby je wyciął, myślę, że nawet jutro będę je miał. Zamawiam tyle, ile osób zapisało się na listę. Jeśli dobrze pójdzie, to w nadchodzącym tygodniu ogarnę wszystkie.
Ostateczna cena jednej to 100zł (przód) (wyprodukowanie + malowanie + wysyłka).
Za tył 80zł.
Za komplet (górna przód + tył) - 160złJeśli ktoś by się rozmyślił, to piszcie na PW, nakupie profili, a potem będą mi leżeć
kolory jakie chcecie też na PW. -
na tylną ja się skuszę, a jak temat postępuje z dolną przednią ?
-
Spróbuje podnieść auto w tym tygodniu z przodu i zobaczę
-
ja proponuje robić dolną przednią pod konkretne auto. ludzie różnie maja tłumiki. tam gdzie u jednego będzie pasowało u innego będzie haczyło lub będzie wielka przerwa od rury wydechowej co niekorzystnie wpływa na prześwit auta. ja mam odstęp od rury do rozpórki ok 10 mm. i dla nie to juz jest za nisko. najlepiej ogarnąć wydech żeby wisiał wyżej (bez kata).
-
Mogę dać znać w dniu jutrzejszym? Z jednej strony z kasą cienko, z drugiej to spora oszczędność bo to połowa ceny rozpórek z Allegro... Na pewno kasę miałbym po powrocie zza granicy pod koniec wakacji, ale nie wiem czy chce Ci się to trzymać tyle czasu
-
Ja tak jak wcześniej pisałem zamawiam przednią górną rozpórkę w kolorze czerwonym