[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
Nigdy niczego
takiego nie robiłem. Żadnych startów z piskiem opon, ani nic w tym stylu...
Jak na razie to
opinie, które usłyszałem są strasznie podzielone. Połowa osób mówi mi, że to
sprzęgło, a połowa, że skrzynia.
Poczekamy na
jeszcze kilka opinii...ja Ci mówie, miałem tak samo, ale skoro niczego takiego nie robiłeś to możemy mieć nadzieje, że coś się wyluzowało
-
W sumie jeden czort
czy skrzynia czy sprzęgło do wymiany. Koszty prawie identyczne...ja zapłaciłem 300zł za skrzynie, 200zł za wymianę, z nowym olejem znajomemu
-
najlepszym
rozwiązanie jest kupno nowej skrzyni, najlepiej w sprawdzonym stanie, ja dorżnąłem
swoją do końca i wstawiłem likaona 1l i jestem bardzo zadowolonygłupoty piszesz, tak samo nie wiesz na co trafisz ...
Mi zaczęło padać w obecnej skrzyni łożysko któregoś biegu ... niestety czasem mam tak że 2 mi się wybija po wrzuceniu i wchodzi z lekkim zgrzytem ... ostatnio jeszcze doszła 4 ... na szczęście robię trasy więc jeszcze trochę pożyje, jak ma kaprys to wszystko o dziwo jest ok.
Ogółem cała skrzynia do przeglądu w październiku jak wrócę ... na razie przejechane tak 3kkm, zobaczymy na ile starczy ... chociaż charczenie było już słyszalne od 13kkm ... -
a czy sprzegło to chyba sam doskonale wiesz czy wcześniej się ślizgało
Raczej będzie to skrzynia
-
a ja sądzę ze docisk sprzęgła szlag trafił, a cwierkanie po wcisnieciu pedału sprzęgła to łożysko oporowe docisku.
-
Nigdy niczego
takiego nie robiłem. Żadnych startów z piskiem opon, ani nic w tym stylu...
Jak na razie to
opinie, które usłyszałem są strasznie podzielone. Połowa osób mówi mi, że to
sprzęgło, a połowa, że skrzynia.
Poczekamy na
jeszcze kilka opinii...Sprawdź poziom oleju - kolega miał tak kiedyś, że olej mu uszczelniaczem ze skrzyni powoli schodził, strybił dopiero o co chodzi, jak mu nie chciała piątka wchodzić...
Albo tak jak Rav52 napisał, węgierskie skrzynie lubią się wys...ać nawet przy przebiegu dochodzącym do 100 kkm None7 miał tanio skrzynkę do litra, może jeszcze na złom jej nie oddał
-
teraz w garażu mam juz 1.6 skrzynię heh
-
To i ja może coś dopowiem, mówiłem majstrowi bpx przez telefon o docisku, wspomniałem również o tym takim wodziku czy tam wybieraku który wchodzi do skrzyni że to on może się wysrał, jeszcze coś mamrotałem o poduszkach, ale czort wie co tam się stało..., jeździć aż padnie
-
-
sie pospawa, nie łam się
-
a myslalem ze cały wydech wymieniałeś ?
-
a ja to jeszcze w garażu mam od kolektora z katem ten fragment... ale i tak widac ze byl juz spawany kat chyba na nowy