[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
1. 1.3 lub 1.6. litrówki nie miały.
2. Nie mierzyłem, ale: mk3 ma podobno odrobinę grubszy stab niż mk2
3. Plug & play
4. Nic się nadmiernie nie zużyje. -
Dzieki!
czyli najlepiej szukac od mk4 sedana lub 1.3?
http://allegro.pl/stabilizator-suzuki-swift-95-i2161656326.html
http://allegro.pl/suzuki-swift-sedan-mk3-drazek-stabilizatora-przod-i2111264730.html
te są odpowiednie?
-
czemu sie na mk4 uparłeś. wg mnie nawet roznicy nie poczujesz pomiedzy grubszyma chudszym skoro wg ciebie teraz masz dobrze. wiec szukaj jakiegokolwiek mniejsza o to czy sedan czy hatchback. ma być silnik 1.3 lub 1.6 w budzie
a jak coś to szukaj takiego zeby miał juz mocowania bo po co dorabiać i sie meczyc (czyli guma plus zakrzywione mocowanie x2)
-
Jako że przyszła wiosenna pora(chociaż może jeszcze do końca tego nie widać) to przyszedł czas najwyższy na początek inwestycji w Suzka!
Dziś zakupiłem tłumik środkowy i końcowy. Stary już się sypie i lada dzień urwie się rura za tłumikiem środkowym, a że na początku kwietnia Suzek idzie na całkowitą odnowę blach(wstawianie nowych progów, wstawienie nowego pasa przedniego oraz zabezpieczanie antykorozyjne całego podwozia) to przy okazji zostanie mu wymieniony ten kawałek wydechu.Nowy tłumik środkowy i końcowy:
Oraz nowa pompa wody(przy wymianie simeringu górnego w lutym mechanik powiedział, że zaczyna cieknąć, więc ją wymienię dla spokoju):
I to dopiero początek inwestycji...
-
Ciąg dalszy zbierania części do wymiany:
Tarcze hamulcowe ATE:
Klocki hamulcowe RAICAM:
Szczęki hamulcowe KAGER:
Niestety od jakiegoś czasu Suzek zaczął więcej palić i na razie nie wiem gdzie leży przyczyna. Normalnie palił w granicach 6,2-6,5l/100km(niezależnie czy miasto czy trasa), a od kilku miesięcy wychodzi poza siódemkę(7,2-7,3l/100km)... Wczoraj znajomy próbował podłączyć go pod kompa, ale Suzek nie chciał współpracować. Jedyne co pozostaje to wybłyskać kody błędów...
-
Dziś wreszcie odebrałem Suzka od mechaników ze zrobionymi progami i wymienioną belką pod chłodnicą. Teraz mogę jeździć po wszystkich największych kałużach i nie bać się, że będę miał bajoro pod chodniczkiem...
A jutro cel Gostynin i upgrade Suzka! -
Dziś wreszcie
odebrałem Suzka od mechaników ze zrobionymi progami i wymienioną belką pod
chłodnicą. Teraz mogę jeździć po wszystkich największych kałużach i nie bać
się, że będę miał bajoro pod chodniczkiem...
A jutro cel
Gostynin i upgrade Suzka!Co tam będziecie z Manuelem modzić
-
Co tam będziecie z
Manuelem modzićNo wymieniliśmy klocki, tarcze i szczęki hamulcowe. Poza tym pompę wody i założyliśmy lotkę! No i jeszcze Karol ustawił mi TPS'a, bo był minimalnie źle ustawiony... Mam nadzieję, że to on był odpowiedzialny za to nieco wyższe spalanie w ostatnim czasie.
Jeszcze raz wielkie dzięki Karol!
-
No wymieniliśmy
klocki, tarcze i szczęki hamulcowe. Poza tym pompę wody i założyliśmy lotkę!
No i jeszcze Karol ustawił mi TPS'a, bo był minimalnie źle ustawiony...
Mam nadzieję, że to on był odpowiedzialny za to nieco wyższe spalanie w ostatnim
czasie.
Jeszcze raz
wielkie dzięki Karol!Dawaj foty z lotką
-
ochydna lotka... ale ja się nie znam
-
ochydna lotka...
ale ja się nie znamTa od Dawidczaju?
-
nie nie... ta z gs'a. ... cultusowa fajna jest
-
Dawaj foty z lotką
Dam, dam tylko najpierw umyję brudasa...
-
Dawaj foty z lotką
No i wreszcie mam czas wrzucić obiecane fotki...
Lotka:
Hamulce(słabo widać; musicie wierzyć na słowo ):
Pompa wody:
I zdjęcie jak się prezentuje lotka z całym samochodem:
-
teraz tylko lotka w kolor i gitarka
-
No i wreszcie mam
mi się bardzo podoba jak jest
nie brałbym pod kolor a ew. szybki w czerń
-
teraz tylko lotka w
kolor i gitarkaZostaje tak jak jest, bo pasuje do zderzaków i lusterek...
-
Ile dałeś za pompę wody? Bo kupiłem taką samą
-
Ile dałeś za pompę
wody? Bo kupiłem taką samą90 zł. A Ty ile?
-
80