[Moje Tico] poprzednie i obecne by Jaco-
-
A tak wyglądają kołpaki na kołach i same auto obecnie.
-
Przygotowuję jeszcze jedną zmianę ale o tym jeszcze za wcześnie mówić. Jak będzie to zobaczycie.
-
Kołpaczki spoko
spody drzwi bym jednak na Twoim miejscu zrobił w kolor,
chodź nie ma co się łudzić ale takie poprawki po zimie trzeba poprawiać -
Witaj. A mnie zaciekawił ten "pstryczek-elektryczek do uruchamiania wycieraczek" w poprzedniku. Mógłbyś coś więcej napisać / pokazać?
-
Właśnie zimę mamy zaliczoną więc czekam do następnej.
Zastanawiam się nadal czy tych kołpaków nie przypiąć do felg
-
Witaj. A mnie
zaciekawił ten "pstryczek-elektryczek do uruchamiania wycieraczek" w poprzedniku.
Mógłbyś coś więcej napisać / pokazać?To było na starym zlosnikiu. Temat to chyba ,,Praktyczne usprawnienia w Tico,,.
http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showthre...true#Post876950
Niestety fotki już znikły
Pstryczek elektryczek o taki jak na tej aukcji: http://allegro.pl/przycisk-okragly-zwierny-zielony-off-on-reset-i5187255538.html służył do chwilowego włączania wycieraczek aby nie kręcić przełącznikiem. Wiem że niektórzy montowali regulator częstotliwości ruchu wycieraczek. Ja takowego nie miałem dlatego zamontowałem taki mały włącznik.
Jedno włączenie uruchamiało wycieraczki aby raz przetrzeć szybę. -
Pstryczek
elektryczek o taki jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/przycisk-okragly-zwierny-zielony-off-on-reset-i5187255538.html
służył do chwilowego włączania wycieraczek aby nie kręcić przełącznikiem. Wiem że
niektórzy montowali regulator częstotliwości ruchu wycieraczek. Ja takowego nie
miałem dlatego zamontowałem taki mały włącznik.
Jedno włączenie
uruchamiało wycieraczki aby raz przetrzeć szybę.Dobry patent, czasem jak jest mżawka, to też mnie wnerwia wachlowanie przełącznikiem
-
Dobry patent,
czasem jak jest mżawka, to też mnie wnerwia wachlowanie przełącznikiemW micrze K11 wajchą od wycieraczek można ruszyć jednokrotnie w górę, co powoduje jednorazowe ich uruchomienie. Szkoda, że w tikaczu nie przewidziano tego rozwiązania.
-
W micrze K11 wajchą
od wycieraczek można ruszyć jednokrotnie w górę, co powoduje jednorazowe ich
uruchomienie. Szkoda, że w tikaczu nie przewidziano tego rozwiązania.W Swifcie też nie było, w Lanosie jest
-
W Matizie już tak jest
-
No właśnie , było tworzone z myślą o mżawce i nie częstym uruchamianiu wycieraczek.
-
To było na starym zlosnikiu. Temat to chyba ,,Praktyczne usprawnienia w Tico,,.
Rzeczywiście... Zupełnie jakoś przeoczyłem tę sprawę. A też myślałem o zrobieniu czegoś takiego... Dawno, dawno temu kol. Przemneu wymyślił, że najlepiej byłoby zamontować na wierzchu tej przekręcanej gałeczki mikrowłącznik (chwilowy) od myszki komputerowej - tak byłoby najwygodniej. Ale nie jest to chyba łatwa sprawa.
Niestety fotki już znikły
Bo tak właśnie jest, gdy wstawia się zdjęcia na obcych adresach (tutaj był "efotek")... Dlatego zawsze prosimy o wstawianie załączników bezpośrednio na forum.
-
Przygotowania do adaptacji obrotomierza z nexia.
-
O, to, to... Dokładnie to samo chcę zrobić. Obrotek z Nexii już mam. Tylko kombinuję, jakby zrobić niebieską tarczę...
-
Z tą niebieską od licznika nie da się coś wykombinować ? Będę miał zbędną bo mają przysłać mi drugi licznik.
-
Chyba nie bardzo...
-
Znalazłem też Tico z takim obrotkiem;
-
Fajnie wygląda Gdzie go znalazłeś? Właściciel "przyznał się", skąd pozyskał obrotomierz?
-
Znalazłem przypadkiem w Google. Zdaje się że było to ogłoszenie na OLX z archiwum.
-
Nowy licznik