[Tico] - Daewoo Tico SX 1999r
-
Taaak? Widać ładny,
czysty uszczelniacz (z wkrętem), a fotka podpisana: "Opis: Wymieniony
uszczelniacz wału Tico". A na zdjęciu poprzednim brudny uszczelniacz i podpis:A no właśnie, tak ładnie go wyczyściłem przed demontażem że pomyliłem zdjęcia przy wstawianiu,
zapewniam że to stary, skostniały i cieknący uszczelniaczanie
widać wszystkich szpilek kolektora (trochę wąż zasłania) - może któraś urwana?
są wszystkiewidać, ale tak jakby jakiś odprysk bloku u dołu po prawej (takie białe pole)...
blok cały- fot. 1 - dziwnie
czarny (jakby zaolejony) alternator - a może to tylko cień...
zaolejony był bardzo, dlatego wymieniłem uszczelniacze
niezaznaczone położenie wału korbowego i rozrządu, po czym zdjęte kółka?
Przed demontażem ustawiłem koła na znakach jak przy wymianie rozrządu
- fot. 1 - no,
chyba nie brak kata (widać jakby pustą puszkę...)
rzeczywiście można by tak pomyśleć ale to dziura rozrusznika
- fot. 4 - linka
gazu powinna iść górą, a nie pod pompką paliwa
zaraz sprawdzę bo nie zwracałem na to uwagi - fot. 4 - ciasno i
słaby dostęp do śrubek regulacyjnych (o czym pisałeś)...?
o gaźniku charade
później wstawię zdjęcie tego nieszczęsnego uszczelniacza po wymianie
- fot. 1 - dziwnie
-
o gaźniku charade
Tak, wiem... To miał być ten zonk?
-
Coś się nie dogadaliśmy
Chodziło oczywiście o ten wkręt, tutaj już prawidłowe zdjęcie z nowym uszczelniaczem -
Coś się nie dogadaliśmy
Chodziło oczywiście
o ten wkręt, tutaj już prawidłowe zdjęcie z nowym uszczelniaczemJasne.
-
No i stało się.. po blisko 100kkm i 9 latach posiadania prawka spowodowałem swoją pierwszą kolizję
Tikacz ma tylko obdarty przedni błotnik, natomiast trafiony Golfik uszkodzone tylne drzwi i próg.
Sporządziliśmy oświadczenie i pojechałem dalej, obym nie wpadł w jakąś depresję -
No i stało się.. po
blisko 100kkm i 9 latach posiadania prawka spowodowałem swoją pierwszą kolizjęTikacz ma tylko
obdarty przedni błotnik, natomiast trafiony Golfik uszkodzone tylne drzwi i próg.
Sporządziliśmy
oświadczenie i pojechałem dalej, obym nie wpadł w jakąś depresjęZa szybko czy za blisko się go trzymałeś?
-
Za szybko czy za
blisko się go trzymałeś?Zagapiłem się na skrzyżowaniu.. nie potrafię sobie tego wytłumaczyć
Kobita gdyby nie ścięła zakrętu to pewnie byśmy się mineli
Na szczęście prędkości niewielkie.
Najlepsze jest to że Golfem kierowała żona użytkownika auta służbowego, który jest na zwolnieniu lekarskim.. będzie miał gość przerąbane w robocie -
Zagapiłem się na skrzyżowaniu.. nie potrafię sobie tego wytłumaczyć
Znaczy wyjeżdżałeś z podporządkowanej, a ona jechała główną i skręcała w Twoją uliczkę?
Kobita gdyby nie ścięła zakrętu to pewnie byśmy się mineli
Czyli już zdążyłeś ruszyć, a ona nadziała się na tico?
Najlepsze jest to
że Golfem kierowała żona użytkownika auta służbowego, który jest na zwolnieniu
lekarskim.. będzie miał gość przerąbane w robocieCzy ja wiem... Jeśli na szybkiego uda mu się dobrze naprawić za własną kasę, nie przyzna się w robocie i tego nie wykryją, gdy on będzie miał to auto... to niekoniecznie. No, ale jeśli kasa pójdzie z Twojego ubezpieczenia, to firma się dowie.
-
Znaczy wyjeżdżałeś
z podporządkowanej, a ona jechała główną i skręcała w Twoją uliczkę?Dokładnie, miałem ją z prawej strony a zamierzałem skręcić w lewo na główną
Czyli już zdążyłeś
ruszyć, a ona nadziała się na tico?Trudne skrzyżowanie gdzie przydałyby się światła, chciałem ruszyć zaraz za nią by zdążyć,
patrzyłem już na kolejne auta czy zdążę.Pojechałem później na to skrzyżowanie ocenić to na spokojnie i teraz widzę że generalnie ja ruszając chciałem podjechać jak najbliżej przecięcia dróg by szybko włączyć się do ruchu,
obserwując kolejne pojazdy nie zwróciłem uwagi na to że ona ostro ścina łuk.
Może gdyby nie moje całkowite zaskoczenie miałby szansę wybronić się po przyjeździe drogówki..
-
Czy gdybyś miał kamerkę mógłbyś może udowodnić że to nie twoja wina
Twoje uszkodzenie znikome. Zdarty lakier. Nie przypuszczał bym że tak nasz zderzak może uszkodzić inne auto
-
Czy gdybyś miał
kamerkę mógłbyś może udowodnić że to nie twoja winaMiałem w rekach przedwczoraj w Auchan,
stwierdziłem że 37 zeta które kamerka kosztowała to mogę przeznaczyć na coś pożyteczniejszego
a sprzęt za te pieniądze to bubel -
Miałem w rekach
przedwczoraj w Auchan,
stwierdziłem że 37
zeta które kamerka kosztowała to mogę przeznaczyć na coś pożyteczniejszego
a sprzęt za te
pieniądze to bubelJa mam taką : http://www.tracer.pl/product/kamera-samoch-tracer-girdo-1280x720 . Wygrałem aukcję za jakieś 40zł chyba bo nie pamiętam. Dokupiłem kartę 16GB i w trybie VGA też dobrze nagrywa. Może z dźwiękiem jest kiepsko ale widać w miarę co przed samochodem.
-
Właśnie rejestrator tej firmy miałem w ręku, czyli za tę cenę warto go zakupić?
-
Właśnie rejestrator
tej firmy miałem w ręku, czyli za tę cenę warto go zakupić?Ja go miałem i szczerze mówiąc nie byłem z niego zadowolony - wiadomo za tą kasę nie ma co oczekiwać fajerwerków, ale potrafił się wyłączać w czasie jazdy, zawieszać albo nagrywać do góry nogami czego w ogóle nie było widać przez zamkniętą klapkę z ekranem. Ja zainwestowałem i kupiłem coś takiego i stwierdzam, że jest to dobrze wydana kasa. Bateria krótko trzyma, ale i tak jest podłączony cały czas w aucie pod ładowanie, więc to nie przeszkadza. Jakość nagrania jest naprawdę ok (w końcu HD) zarówno w nocy jak i w dzień. Jeśli skłaniałbyś się jednak do tego proponowanego przez Jaco popatrz na allegro, bo sprzętu w tej obudowie jest naprawdę sporo - pod różnymi markami - i są też takie, które nagrywają w HD za mniejszą kasę
-
No i kupiłem bo jadę zaraz w trasę, uważajcie na mnie na Lubelszczyźnie
http://www.tracer.pl/product/kamera-samoch-tracer-viewfinder-1280x720Model bardzo podobny do tej którą ma Jaco
-
Może miałeś złą kartę pamięci. U mnie tak było. Nie aby obraz był odwrócony czy jak ale kupiłem tanią na Allegro kartę 32GB i ona była jakaś wadliwa. Obecnie mam 16GB Toshiba z przejściówką na mikro i ta jest spoko.
-
No i kupiłem bo
jadę zaraz w trasę, uważajcie na mnie na Lubelszczyźnie
http://www.tracer.pl/product/kamera-samoch-tracer-viewfinder-1280x720
Model bardzo
podobny do tej którą ma JacoNo to dawaj do mnie
-
No to dawaj do mnie
Dzięki za zaproszenie
Niestety nie dałbym rady z czasem bo byłem tylko na chwilę..W rejestratorze padła bateria (mam nadzieję) choć pokazywała stan 100%
Po 400km od włożenia silnika w drodze powrotnej okazał się, że.. nie dokręciłem koła
nagle coś zaczęło głośno stukać, na szczęście byłem już za odcinkiem ekspresówki gdzie jechałem ok 120km/h -
Nakrętek nie pogubiłeś?
-
Dzięki za
zaproszenie
Niestety nie dałbym
rady z czasem bo byłem tylko na chwilę..No trudno może inną razą.
W rejestratorze
padła bateria (mam nadzieję) choć pokazywała stan 100%Na baterii nawet producent nie zaleca używania . Nie miałeś ładowarki?
Po 400km od
włożenia silnika w drodze powrotnej okazał się, że.. nie dokręciłem koła
nagle coś zaczęło
głośno stukać, na szczęście byłem już za odcinkiem ekspresówki gdzie jechałem ok
120km/hŁomatko