Co dziś dłubałem w tico? (2014)
-
sezon lakierniczy rozpoczęty
pomalowałem ramie tylnej wycieraczki bo mnie raziło..
zapowiada się pracowity sezon -
Znalazłem gdzieś przez google na stronach firmy oponiarskiej. http://www.felgi-opony.com/Aktualnosci/Starzenie_sie_opon,3,439,15.html - podobna informacja. Takie kółka są Ok'i nie odbiegają od tych z Navigatorami Dębicy kiedy były nowe.
Dzisiaj zamontowałem "nowy" intercoler do turbo:
oraz spojlery:Pozdrawiam
-
A te relingi masz od fiata uno? Przykręcane do dachu?
-
-
Bardzo fajna rzecz I mądrze zamontowana
-
Ty to masz łeb.
W lecie na kółkach.
Zima zaskoczy,letnie oponki,nic nie przeszkadza,obracamy i są sanie. -
chyba widziałem Twojego tikacza jakiś czas temu w Jabłonnie pod OBI/Kauflandem. Relingi
Decyzja podjęta, będę niebawem wymieniał progi
-
Zmiana kapci na letnie
-
I ja również. Czas najwyższy pojeździć na nowych alufelgach Chwilkę wcześniej wymiana tarcz i klocków oraz grzechoczącej luźnej maglownicy. I błoga cisza.....
-
Gdzie miałeś dokładnie te luzy w maglownicy?Rozbierałeś ją?Kupiłeś nową jeśli tak to gdzie?
Najprawdopodobniej i mnie to czeka... -
Luzy byly na tulejce łożyskującej i na zębatce - wyrobiona już. Maglownica została wyjęta z samochodu w całości razem z drążkami i końcówkami i sam wkład podmieniony na nowy kupiony na alledrogo. Roboty sporo... Mordowaliśmy się do późnej nocy z kol. miechomiecho. Z resztą jeśli chodzi o maglownicę to wyżej wspomniany jest specjalistą (przerobił temat sam u siebie) i do nigo z pytaniami zwrócić się warto ja to powiedzmy, że już wiem jak się za to zabrać.
P.S
Slavo, dla jasności sytuacji - kupiłem całą nową maglownicę jako wkład bez drążków z tego samego źródła co miechomiecho - w sklepie AUTO-WIS z Allegro. Facet ma pod Warszawą dziuplę z częściami do Tico i ogólnie Daewoo. I to takimi częściami i w takich ilościach, że chyba je nakradł na fabryce, jak padło Daewoo -
Wyważenie i wymiana kół na letnie
-
Wyważenie i wymiana
kół na letnieA od niedzieli ma śnieg padać
-
A od niedzieli ma
śnieg padaćWczoraj po wymianie słyszałem, że od soboty Na szczęście koła zmienia się szybko samemu
-
A od niedzieli ma
śnieg padaćJa czekam do przeglądu (22 marca), jak będzie pieczątka to hulaj dusza
-
Wymiana wężyka paliwa przed pompą. Od kilku dni nie dało się już jechać na benzynie - popękany wężyk.
Demontaż osłony zimowej chłodnicy.
-
Wymiana wężyka
paliwa przed pompą. Od kilku dni nie dało się już jechać na benzynie - popękany
wężyk.Pomogło?
-
Pomogło?
Od razu pomogło
-
Zakupiłem 5x 150ml spray koloru 72U i nowy podnośnik szyby prawy przód.
ps. jeśli ktoś ma podnośnik do drzwi kierowcy w dobrym stanie (niepogięty)to proszę o kontakt
-
Wymiana wężyka
paliwa przed pompą. Od kilku dni nie dało się już jechać na benzynie - popękany
wężyk.Też wymieniałem kiedyś.Chyba nawet pisałem o tym
Demontaż osłony
zimowej chłodnicy.Może i ja dziś z demontuję