Co dziś dłubałem w tico? (2014)
-
Czyżby kwestia
fabrycznych podkładek?Niestety nie - na zdjęciu widać dziurę po usunięciu korozji Niestety nie było jak tego naprawić - bo jak pojechać bez szyby czołowej do blacharza...
Masakra. To jest
właśnie problem z tanim autem - 99% osób chce robić naprawy jak najtaniej, nie
patrząc na uwarunkowania techniczne i potem tak samo działają majstrowie (np.
blacharz zamiast zrobić dobrze to odpicuje pod sprzedaż).
Nie wylezie?Oby nie wylazło, to co zostało oczyściłem, zamalowałem a od spodu poszła konserwacja fluidolem. Zrobiłem, co mogłem.. Fachman od szyb mówił, że 2 lata szyba powinna posłużyć
-
Strasznie drogo.
Ostatnio pytałem w ASO Suzuki i taka konserwacja kosztuje ponad trzy razy taniej. W
specjalistycznych zakładach cztery razy taniej. O koszcie zrobienia samemu nie
piszę. A gdzie inflacja? Przecież 3 tys. wtedy to jak 5 tys. dzisiaj.Takie ceny i ofertę mieli
Dziwnie wybrałeś.
Zakonserwować łatwiej niż dołożyć klimę.Wiem, ale wówczas to nie ja wybierałem
-
U siebie ( w styczniu będzie już dwa lata ), wymieniałem szybę z przodu.. włożyli również tę z pilkington'a z paskiem, była jeszcze z NordGlass'a, ale akurat musiałbym czekać trochę na dostawę i bodajże była z niebieskim paskiem lub bez, do wyboru ). Pytałem się o inne szyby, mieli owszem chińskie, ale odradzali na siłę. Uszczelki ( te listwy zewnętrzne, maskująco-ozdobne ) też chcieli wymieniać, ale musiałbym czekać ( nowe byłyby za dwa dni ). Niestety zależało mi na czasie dlatego włożyli ponownie te stare ( mimo że strasznie nie chcieli tego robić ). Po dłuższej rozmowie dowiedziałem się że w ogóle nie stosują chińskich szyb ( no chyba że klient się fest uprze ). Wszelkie buble, jakie by wyszły przy demontażu i montażu ( typu rdza itp ), zaraz zgłaszają klientowi i stop z robotą Ja miałem nawet okazję oglądać jak wymieniają moją
W każdym razie nie narzekam.. no jedynie na pył po zbitej szybie i resztki starej, które jeszcze ostatnio udało mi się wyciągnąć z podszybia -
Byłem przy wymianie. Poszło nieźle, nie napaskudzili, prace przeprowadzone starannie. Na koniec stwierdzili, że w tym czasie wymienili by 2 szyby w passacie
-
Gratulacje z osiągniętego przebiegu, chyba jesteś lider na forum.
Pokrywa się to z osiągnięciem przeze mnie 30k obecnym ticoPowodzenia przy montażu, polecam nie robić tego w pojedynkę
-
Gratulacje z
osiągniętego przebiegu, chyba jesteś lider na forum.
Pokrywa się to z
osiągnięciem przeze mnie 30k obecnym tico
Powodzenia przy
montażu, polecam nie robić tego w pojedynkęBlachy już zamontowane, właśnie w pojedynkę Przy lewej stronie kumpel tylko pomógł ustawić szczeliny Czekam jeszcze na spoiler, który jest u lakiernika. Wziął kasę, to się teraz z nim grzebie
-
Byłem dziś na regulacji składu mieszanki na Pb i Lpg.. jak dla mnie to kolesie nie bardzo sobie z tym radzili,
ciężko dziś o dobry i niedrogi serwis Koszt 30zł -
Wymiana oleju wraz z filtrami Zakup paru gratów do magazynu części...
-
Byłem dziś na
regulacji składu mieszanki na Pb i Lpg.. jak dla mnie to kolesie nie bardzo sobie z
tym radzili,
ciężko dziś o dobry
i niedrogi serwis Koszt 30złJak coś to dobry serwis lpg jest w Radzyminie przy cmentarzu.
-
Wygłuszenie drzwi prawych matami butylowymi. Dociąłem z blachy ocynkowanej maskownice otworów technologicznych w drzwiach, żeby mieć dostęp do wnętrza drzwi. Pod blachy przykleiłem uszczelki gumowe. Zabrakło mi mat ma drzwi lewe, bo w międzyczasie podjąłem decyzję o wygłuszenie wnętrza drzwi tylnych. Już tak nie dzwonią przy zamykaniu
Wkrótce wygłuszenie drzwi lewych
Szukam głośników dwudrożnych odseparowanych o niskim profilu montażowym, ok 43mm głębokości Nie chcę ciąć drzwi, mają się zmieścić
-
Wszystko fajnie wygląda i mieć nadzieję że nic się uszkodzi by tego nie demontować.
Co do głośników to ja kupiłem takie do montażu w tylnej półce: http://allegro.pl/blaupunkt-gtx-542-sc-power-180w-13cm-okazja-i4743454647.html?source=mlt
Dziś mają przyjść więc będę dłubał przy Tico
-
Cholera i przyszły z jedną maskownicą Znów mnie czeka użeranie się z reklamacją.
Tak wygląda po zamontowaniu. Grają super jak na moje radio Blaupunkt Canberra SD27.
-
Cholera i przyszły
z jedną maskownicą Znów mnie czeka użeranie się z reklamacją.Jak byś miał problemy to powinienem mieć do oddania 2 nowe maskownice od Blaupunkta.
A ja ostatnio chwaliłem się regulacją gazu (pierwszy raz zleciłem to serwisantom).
Pierwsze pomiary wykazały spalanie.. 10L/100km (przy odpalaniu zimnego na PB).
Jest też problem bo jak silnik się wychłodzi to na LPG już nie zapala.
Czyli tak jak podejrzewałem.. g..no się w tym serwisie znali, teraz to tylko przy komputerach potrafią ustawiać..
Podkręciłem znów instalkę po swojemu, rozejrzę się za innym gaziarzem, ostatecznie nawet do Wołomina podskoczę -
Jeśli będziesz miał problem z gazownikiem, mam dobrego gazownika w Dęblinie
-
Jak mnie narzeczona zagna do swojej rodziny to podjadę
przynajmniej będę miał pewność że to nie pierwsze tico które będzie regulował -
Jak byś miał
problemy to powinienem mieć do oddania 2 nowe maskownice od Blaupunkta.Czy taka maskownica jak na moim zdjęciu?
-
Jak mnie narzeczona zagna do swojej rodziny to podjadę
przynajmniej będę miał pewność że to nie pierwsze tico które będzie regulowałZapewniam Cię, że nie pierwsze... Regulował już co najmniej kilkanaście tic z LPG.
-
Czyli tak jak
podejrzewałem.. g..no się w tym serwisie znali, teraz to tylko przy komputerach
potrafią ustawiać..
Podkręciłem znów
instalkę po swojemu, rozejrzę się za innym gaziarzem, ostatecznie nawet do Wołomina
podskoczęDo Radzymina
PHU Eden al. Jana Pawła 53
-
Czy taka maskownica
jak na moim zdjęciu?z tego co pamiętam wzór trochę inny, jak będziesz mocno zainteresowany to poszukam bo nie mam pewności czy nie wywaliłem ich..
dzięki za namiary na gazowników
zastanawiam się czy to już po prostu nie wynika ze zużycia silnika, niby oleju nie pali,
płynu chłodniczego nie ubywa ale kompresja której wyniki podawałem już poza fabrycznymi normami.
Póki było ciepło to się człowiek nie przejmował bo jakoś to hulało a teraz znów auto wariuje.
Dziś postaram się umówić na wymianę tarcz hamulcowych, swoje już zrobiły i poprzypominają o tym dziwnymi odgłosami -
Maskownicę już mam. Jutro zamontuję drugą.