Co dziś dłubałem w tico? (2014)
-
Powiem Ci, że
ostatnio zdziwiłem się jakie wymiary można znaleźć pod "naszym" rozmiarem...165/55
Dunlop robią i szersze też są np. 185/60 :ONieźle...
Jednak na zimę im cieniej, tym lepiej. -
Zamontowałem dzisiaj drugą lampę oświetlenia wnętrza - z tyłu, na środku. Lampa taka sama jak z przodu.
Zamontowałem też kieszenie z panelami głośnikowymi od renault 19 oraz głośniki. W końcu coś gra, od roku miałem ciszę
-
Pokaż
-
Ponoć są też jaśniejsze wersje tych kieszeni, ale nie spotkałem się
-
Wygląda nieźle . A jak gra?
Swoją drogą, w fajnym miejscu masz gaśnicę zamontowaną . -
Wygląda nieźle .
A jak gra?Gra póki co - nędznie Docelowo muszę kupić odseparowany zestaw. Te głośniki (powerbass) robiły za woofery z tyłu. Brakuje wysokich tonów. Przełożyłem je, bo na razie nie planuję kupować nic innego, a radio czasem się przydaje w trasie.
Swoją drogą, w
fajnym miejscu masz gaśnicę zamontowaną .Gaśnica wg mnie w jedynym słusznym miejscu, pod ręką
-
Gra póki co -
nędznieAle pewnie lepsze to niż seria, albo cisza, prawda?
-
Ale pewnie lepsze
to niż seria, albo cisza, prawda?Dlatego, w akcie desperacji, zamontowałem Niech chociaż radio popracuje
-
Fajny patent z tą gaśnicą
-
Gra póki co -
nędznie Docelowo muszę kupić odseparowany zestaw. Te głośniki (powerbass) robiły
za woofery z tyłu. Brakuje wysokich tonów. Przełożyłem je, bo na razie nie planuję
kupować nic innego, a radio czasem się przydaje w trasie.
Gaśnica wg mnie w
jedynym słusznym miejscu, pod rękąU mnie jest w tej samej okolicy tyle ze lezy przypieta do progu. Tak samo mialem w poprzednim Tico jak i CC.
-
Ja dziś korzystając z okazji zapodałem nowe wygłuszenie i zarazem ocieplenie ściany grodziowej. Na jutro pozostało dokończenie i instalacja nowego kokpitu - przy okazji zrobię porządek z kablami bo jest tam meksyk
PRZED:
PO:
I znalazłem doskonałe miejsce na filtr przeciwpyłkowy
-
Czym to wygłuszasz?
Pomysł na filtr w tamtym miejscu jest niezły, tylko czy w razie jego zabrudzenai/zapchania będzie łatwo się do niego dostać, żeby go wyczyścić?
Tak po za tematem, to ładne masz boczki drzwi -
Materiał to wełna mineralna stosowana w dociepleniach różnych rzeczy.
A co do boczków to dzięki
Sam szyłem -
U mnie jest w tej
samej okolicy tyle ze lezy przypieta do progu. Tak samo mialem w poprzednim Tico jak
i CC.Miałem przypiętą do progu po wyjeździe z salonu. Niestety rdzewiała, tak jak i jej mocowanie. Poza tym przeszkadzała pasażerowi. Przeniosłem ją więc
-
Materiał to wełna
mineralna stosowana w dociepleniach różnych rzeczy.W sumie, to taka wełna powinna być dobra do wygłuszenia podłogi. Do tego ona chyba nie przemaka, to może by woda nie dostawała się na podłogę. Może by to jakoś pomogło, żeby nie rdzewiała .
-
Rdzewieje ci podłoga od środka? woda zazwyczaj dostaje się przez dziury w podwoziu i progach które trza załatać i wełna mineralna nic tutaj nie da. Oryginalna wykładzina podłogowa w tico też niby jest nie przemakalna choć różnie z tym bywa Oczywiście jak się wełnę upcha na podłogę to w autku będzie o niebo ciszej, w dodatku wełna jest niepalna. Myślę jeszcze nad wygłuszeniem drzwi tylko mało tam miejsca
-
W sumie, to taka wełna powinna być dobra do wygłuszenia podłogi
Akurat sam nie wiem czy wełna to najlepszy pomysł. Faktycznie jest niepalna ale przykryta tym podłoga nie dostanie powietrza i jak tam będzie woda to raczej szybko nie zniknie. Lepiej już zastosować wg mnie maty bitumiczne takie dekarskie. Sam to dałem ale jako wygłuszenie drzwi. Dobre są też te maty styropianowe wzmocnione folią alu. Nawet działają jako wygłuszenie maski.
Jednak przed takimi usprawnieniami trzeba najlepiej załatać wszelkie dziury i pomalować ogniska rdzy. -
Podłoga przykryta matą styropianowa da chyba ten sam efekt co wełna jeśli do wewnątrz dostaje się woda, a wcześniej czy później nawet pod bitumiczną matą znajdzie sobie drogę
Dlatego najpierw trza zapobiec dostawaniu się wody do wewnątrz.Jednak zgadzam się że mata bitumiczna albo styropianowa była by lepsza na bo jest twardsza a po podłodze jakby nie było się chodzi, wełna szybko się wygniecie i może trochę stracić swoje właściwości
-
Na samą podłogę lepsza mata bitumiczna. Oryginalnie jest taka ( w śladowych ilościach ), sam u siebie dokładałem maty bitumiczne, oczywiście wcześniej odpowiednio przygotowana podłoga od zewnątrz i wewnątrz ! ) Z rdzą spokój do dziś i o wiele ciszej
Drzwi, tylne ćwiartki i inne dostępne miejsca od wewnątrz, wygłuszałem [>> czymś takim -
Rdzewieje ci
podłoga od środka?Mi osobiście nie, ale słyszałem o takich przypadkach .