Opony zimowe
-
No to ja dopiszę, że wreszcie w sobotę, po opadach śniegu, zmieniłem w dusterze całoroczne Continentale (z opisem M+S), użytkowane w lecie, na zimowe Continentale (Winter M+S).
Różnica w jeździe jest spora. Tak więc nie tylko Navigatory są gorsze od jakichkolwiek zimówek. -
No to ja dopiszę,
że wreszcie w sobotę, po opadach śniegu, zmieniłem w dusterze całoroczne
Continentale (z opisem M+S), użytkowane w lecie, na zimowe Continentale (Winter
M+S).
Różnica w jeździe
jest spora. Tak więc nie tylko Navigatory są gorsze od jakichkolwiek zimówek.Tak czytam, i się zastanawiam co Wy się dziwicie, wszak nie od dziś wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego to tak naprawdę nie nadaje się do niczego Część takiego bieżnika i część innego nie zastąpi całej opony z bieżnikiem zimowym czy letnim, podobnie z rodzajem gumy z jakiej jest zrobiona opona.
-
Rozsądny wydatek na
felgi 13" od swifta w dobrym stanie to jakieś 80-100zł (4 szt.)Ja kupiłem 5 sztuk za 100zł
-
Ja kupiłem 5 sztuk
za 100złJak co to ja też mam do sprzedania 4 sztuki swiftowych 13"
-
Dzieki za odpisanie.
Troche sie dziwie waszym zlym opiniom Navigatorow, aczkolwiek stwierdzenie ze co jest uniwersalne jest tak naprawde do niczego jest sluszne.
Gdybym tym samochodem jezdzil co dwa miesiace do niemiec, austri czy wloch to bym ich nie kupil, ale ze rocznie jezdze do kosciola, do sklepu i do miasta lacznie 6-8 tys km to sie zastanawiam, ale i tak ich juz nie ma -
Dzieki za
odpisanie.
Troche sie dziwie
waszym zlym opiniom Navigatorow, aczkolwiek stwierdzenie ze co jest uniwersalne jest
tak naprawde do niczego jest sluszne.
Gdybym tym
samochodem jezdzil co dwa miesiace do niemiec, austri czy wloch to bym ich nie
kupil, ale ze rocznie jezdze do kosciola, do sklepu i do miasta lacznie 6-8 tys km
to sie zastanawiam, ale i tak ich juz nie maA tu sprawdzałeś? klik
-
Tu nie chodzi o porówanie navigatorów do frigo. Sam je kupiłem nówki bo na zimówki szkoda było kasy a gościu chwalił że w skodzie octavii dobrze się sprawują. Akurat tico z powodu lekkiego tyłu przy hamowaniu na śliskim tył chciał wyprzedzić przód. Nie raz miałem takie piruety że hej. Co ciekawe nawet jak były już łysawe z tyłu d-124 to nic takiego nie było a tylko na navigatorach. Oddałem ten szjas do gumiarza i dopłaciłem do swych pierwszych zimówek frigo.A na lato kupiłem alu i szersze opony 13`. Drugą wadą navigatorów jest to że bieżnik choć ładny leci w oczach.
-
A tu sprawdzałeś?
klikZ tymi sklepami jest tak, że jak zadzwonisz zapytac czy na pewno sa to wszyscy NIE NIE, NIE MA, OCZYWISCIE ZE JUZ NIE MA, TAM TYLKO PISZE ZE MIELISMY JE W OFERCIE Co prawda gdzie indziej sie jednak pojawily ale drozej.
-
Z tymi sklepami
jest tak, że jak zadzwonisz zapytac czy na pewno sa to wszyscy NIE NIE, NIE MA,
OCZYWISCIE ZE JUZ NIE MA, TAM TYLKO PISZE ZE MIELISMY JE W OFERCIE Co prawda
gdzie indziej sie jednak pojawily ale drozej.Dziwne, bo do koszyka normalnie wskoczyły, upewnij się
-
Dzwoniłem do nich kilka dni temu, nie mają.
Namierzyłem u siebie w okolicy felgi od mazdy, o wymiarach 4x114,3x59,5 et 45 r13, z tego co widze sa to felgi od mazdy 323, otwór na piaste może byc minimalnie mały i może trzeba go będzie rozszlifowac, choc moze wejda na sile, 30zł sztuka, bardzo ładny stan. Czyli do tego trzeba by jeszcze inne nakrętki na szpilki? Bo tak tu wyczytałem.
Ktoś miał może opony kormorana zimowe i ma o nich jakies zdanie?
Jaki rozmiar byłby idealny na lato bo wybór jest bardzo duży, oczywiście tak zeby nie obcierało. -
Czyli do tego trzeba by jeszcze inne nakrętki na szpilki? Bo tak tu wyczytałem.
Ja kupiłem takie: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1093848#Post1093848
A na kole wyglądają tak: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1094023#Post1094023 Teraz tam są już wszystkie nakrętki.
-
Nie piszę nowego tematu tylko odkopuję stary.
Obecnie dojeżdżam zimówki z dębicy frigo 145/80 . Zastanawiam się nad kupnem nowych wielosezonówek. Czytałem o tym trochę i bardziej one nadają się do miasta gdzie odśnieżają drogi. Niestety mieszkam na wsi gdzie też odśnieżają ale nie do gołego asfaltu jak w mieście. Czyli na drodze możemy spotkać ujeżdżony śnieg. Czy wówczas te opony będą trzymać się drogi?
Mam (kupiłem w tamtym roku) dwie opony zimowe 155/70 i czy może do tej pary dokupić drugą parę zimówek? Opony są po jednym sezonie i mają jakieś 5mm-6mm wysokości bieżnika.
Zapomniałem napisać że posiadam tylko felgi od Swifta 13 cali.
Co proponujecie?
-
Jeżeli na przód dasz zimówki to z tyłu wielosezonowa może by wystarczyła,
możesz też rozejrzeć się za bieżnikowanymi, ze względu na niską cenę
lub poszukać używek - 2 lata temu za 2-letnie zimowe Nokiany (2szt) dałem 200zł - stan idealny. -
Te co mam wyglądają tak.
-
te co masz to wielosezonowe nawigatory?
-
dokup sobie dwie zimówki 155/70 i spokój.
-
Jak coś to mam jeszcze 2 zimówki barum polaris 2 z bieznikiem 4 mm z 2007 roku na sprzedaż
-
Co proponujecie?
Akurat ja na własnej skórze testowałem w tico navigatory na tyle. Przód stare frigo tył nowe navigatory. To najgorsze połaczenie jakie może byc już lepiej sprawuje się jak na tyle ma się zwykłe letnie. avigatory na tyle powodoway obracanie sie tyłu przy mocniejszym hamowaniu. Oddałem 2 nowe navigatory gumiarzowi a wziąłem frigo.
Jak nie masz kasy na 4 opony to zakładaj na przód zimowe a na tył letnie. Lub od biedy kup nalewki bo one spokojnie zimą służą. Navigatory to syf szczególnie w lekkim aucie jak tico. -
te co masz to
wielosezonowe nawigatory?Navigator 2 . M+S .
-
Navigator 2 . M+S .
Raczej większość negatywnych opinie dotyczących tych opon jest adresowana do ich wcześniejszej wersji.. nowszy model może lepszy