Ciekawe aukcje, ogłoszenia związane z Tico
-
Na tył tak, pod warunkiem, że nie wozi się ciężarów
-
Więc przymierzyłem
dziś i powiem wam że max skręt i gdyby nie jakieś 5mm to nie tarły by w ogóleMierzenie na postoju? Bardziej miarodajne jest sprawdzenie podczas jazdy, czy nie obciera
-
A skoro już przy
tym temacie jesteśmy to jakie oponki polecacie na felgi 13" ?155/65 Ja takie miałem i ponownie planuję taki zakup
-
Ktoś szukał
zegarka?
http://allegro.pl/daewoo-tico-zegar-zegarek-wnetrza-oryginal-i5141195910.htmlZegarek używany za 30 zł... nowy kosztował rok temu w PolParts bodaj kilkanaście złotych, sam kupiłem..., być może jeszcze jest dostępny.
Jedynym mankamentem był brak wtyczki, bo jest ona dość nietypowa... mi pomógł elektryk z mojej pracy, a zapewne wizyta w zwykłym sklepie z elektroniką "elementarną" załatwi sprawę...
-
Zegarek używany za
30 zł... nowy kosztował rok temu w PolParts bodaj kilkanaście złotych, sam
kupiłem..., być może jeszcze jest dostępny.Ja swego czasu sprzedawałem za 30zł nowy, ciemna wersja. Długo się z nim bujałem, aż w końcu kupił ktoś, kto zastosował go w innym aucie zamiast w tico
Jedynym mankamentem
był brak wtyczki, bo jest ona dość nietypowa...Wtyczka bardzo typowa - można zastosować z zasilacza ATX
-
Za tą kasę warto,
ale IMO nie do tikacza - za szeroka felga i opona.Do Matiza idealnie pasują takie opony - jeżdżę na takim rozmiarze od kilku lat (o wiele lepsze prowadzenia auta, niż na oryginalnych 155, czy 145), ale w Tico nie ma szans.
Swoją drogą - pasuje w Matizie letnie opony wymienić...
-
Swoją drogą -
pasuje w Matizie letnie opony wymienić...Jam już kupił nowe opony letnie Nie było tylko czasu, żeby wymienić. Muszę też dokupić 3 nowe nakrętki kryte z powiększonym stożkiem, przed montażem kół letnich.
-
-
Ja się zastanawiam,
czy nie dojeździć letnich, jesienią kupić normalne opony (czyt. wielosezonowe),
zimówki na felgach + kolejny komplet felg sprzedać i święty spokój będzie z oponami,
przekładaniem itp. itd.Ja tam wolę mieć 2 komplety. Dłużej można na nich jeździć, bo to jednak 2 komplety. Nie wspomnę już o zaletach opon dedykowanych do danej pory roku Wielosezon nie jest dobry na zimę, no chyba że jakieś droższe (ja miałem doświadczenie tylko z kiepskim navigatorem). Mając 2 komplety kół roczny wydatek ogranicza się na wyważeniu kół przed montażem. Montaż można wykonać samemu.
-
A ja zainwestowałem w wielosezonówki do Matiza i powiem Ci, że nie narzekam. Zarówno na suchym jak i na mokrym asfalcie nie ma problemu. To samo na śniegu. Do małego auta do miasta są bardzo dobre. O Navigatorach I słyszałem bardzo kiepskie opinie, Navigator II podobno są dużo lepsze i już da się na nich jeździć. Ja mam Kumho Solus Vier i mogę je polecić.
Na początku też myślałem nad kompletem na zimę i kompletem na lato, ale stwierdziłem, że zaryzykuję wielosezonówki. I jestem zadowolony -
Mój tikacz porusza się często w różnym terenie i ja nie chciałem ryzykować eksperymentami, zwłaszcza w zimie stąd decyzja o 2 kompletach opon.