Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Ten zegarek
pokazuje coś jeszcze np. temperaturę czy tylko godzinę?:) Kiedyś widziałem takie
chyba na alledrogoFabryczny pokazuje tylko godzinę
-
Montaż oryginalnego
zegarka cyfrowego do tico. Jedynym dyskomfortem jest tylko jego kolor, u mnie deska
jest czarna, a czasomierz szary, ale nie wyróżnia się zbytnio. Podłączenie uzyskałem
przez instalację radia, kostki żadnej nie było.Czarny marker i już zegarek pasuje do deski
-
kostki żadnej nie było.
nie wiem jak rozwiązałeś problem ale samą koste pasującą do zegarka można dobrać z zasilacza komputerowego
-
Kostkę dobrałem, samo podłączenie tak jak pisałem, odbyło się za pomocą instalacji do radia. Różnica kolorów między deską a zegarkiem, aż tak nie rzuca się w oczy
-
Brakuje mi jeszcze
najstarszego, dokładnie takiego:
http://img138.imageshack.us/img138/9477/lwhg.jpg
Może ktoś posiada
takowy w ładnym stanie?Przeglądając dziś tablice i znalazłem.
Coś mi świtało że ktoś szukał.http://tablica.pl/oferta/kolpaki-daewoo-tico-CID5-ID3p7f7.html#ca6df539ea
-
Przygotowanie podwozia samochodu przed zimą. Oczyściłem widoczne ogniska korozji i zamalowałem podkładem. Potem pistolet i konserwacja.
-
Przygotowanie
podwozia samochodu przed zimą. Oczyściłem widoczne ogniska korozji i zamalowałem
podkładem. Potem pistolet i konserwacja.Ehh, żebym to ja mógł na tym poprzestać U mnie niestety konieczna była ingerencja spawacza. Trzeba było wyciąć nieco podłogi pod nogami kierowcy i pasażera za kierowcą. Spawacz magik potrzebował do tego celu pół dnia, prawie litr wódki i blachę 3mm. Koniec końcem udało się, mi pozostało zabezpieczenie całości...
-
Ehh, żebym to ja
mógł na tym poprzestać U mnie niestety konieczna była ingerencja spawacza.
Trzeba było wyciąć nieco podłogi pod nogami kierowcy i pasażera za kierowcą. Spawacz
magik potrzebował do tego celu pół dnia, prawie litr wódki i blachę
3mm. Koniec końcem udało się, mi pozostało zabezpieczenie całości...a tę wódkę to on konsumował podczas roboty?
-
a tę wódkę to on
konsumował podczas roboty?No przecież chyba nie napędzał nią spawarki ani nie czyścił blachy
-
a tę wódkę to on
konsumował podczas roboty?Tak On chyba inaczej nie umie
-
Wymiana tarcz kotwicznych na te nowego typu.. wymiana linki ręcznego ( skubana, się zerwała ostatnio, od nowości siedziała -1996.. ), no i na koniec regulacja zaworków
-
a nie wymieniałeś rok temu podłogi ? czemu 3mm blacha ?
-
No przecież chyba
nie napędzał nią spawarki ani nie czyścił blachyWiesz, można powiedzieć, że za robotę się weźmie np. 0,7 i spokojnie to opędzlować w domu po robocie...
Widocznie potrzebował lekarstwa, żeby ręce przestały drżeć
-
a nie wymieniałeś
rok temu podłogi ? czemu 3mm blacha ?Nie wymieniałem podłogi, bo okazało się, że nie było to konieczne. I szczerze - jestem szczęśliwy, że nie zdecydowałem się na to w warsztacie, który mi schrzanił nowe progi
Wpakował blachę, która ma przeżyć samochód Przy wymianie progów wstawili jakąś blachę chyba z puszki po konserwie, która rok po wycięciu wyglądała masakrycznie.
-
Wpakował blachę, która ma przeżyć samochód Przy wymianie progów wstawili jakąś blachę chyba z puszki po konserwie, która rok po wycięciu wyglądała masakrycznie.
Wymieniając fragmenty podłogi mogłeś skorzystać z nowej, którą masz.
Odpadło by przy tym mnóstwo pracy przy dopasowywaniu wspawywanych elementów. -
Wymieniając
fragmenty podłogi mogłeś skorzystać z nowej, którą masz.
Odpadło by przy tym
mnóstwo pracy przy dopasowywaniu wspawywanych elementów.Moim zdaniem nie ma to sensu. Podłoga jest w nie najgorszym stanie (nie licząc lewej strony). Dobrze połatana powinna posłużyć. Rozważałem kiedyś wymianę, ale koszt ok 1000zł skutecznie mnie odstraszył - pytałem w warsztacie, w którym zajmują się składaniem z 2 i przystanku dobrych fur typu audi A8 itp. Byle komu bym tego też nie zlecił, bo przy wymianie podłogi w tico trzeba bardzo uważać, żeby nie złamać na pół auta, no i żeby tikacz potem prosto jeździł...
-
Mi bardziej chodziło o wymianę większych lub mniejszych fragmentów, a nie całej podłogi.
Dzięki temu, że nowa podłoga jest już odpowiednio uformowana, to wspomniane fragmenty wymagające wymiany pasują w 100% bez większego kombinowania. -
Mi bardziej
chodziło o wymianę większych lub mniejszych fragmentów, a nie całej podłogi.
Dzięki temu, że
nowa podłoga jest już odpowiednio uformowana, to wspomniane fragmenty wymagające
wymiany pasują w 100% bez większego kombinowania.W sumie to też byłoby rozwiązanie, kto wie, czy kiedyś z niego nie skorzystam Gorzej, że podłużnica pod nogami kierowcy też była już poprawiana.
-
.. no a dziś wymiana bębnów wraz z łożyskami.. regulacja i odpowietrzanie i wsio..
ps. a mnie sąsiad zaskoczył.. dopiero dziś miałem okazję przekonać się na własne oczy jak wygląda mój "zadek" wieczorową porą.. ( jechał za mną z garażu, potem pstryknął focię z fleszem ażeby zobrazować.. )
-
.. no a dziś
wymiana bębnów wraz z łożyskami.. regulacja i odpowietrzanie i wsio..
ps. a mnie sąsiad
zaskoczył.. dopiero dziś miałem okazję przekonać się na własne oczy jak wygląda mój
"zadek" wieczorową porą.. ( jechał za mną z garażu, potem pstryknął focię z
fleszem ażeby zobrazować.. )okleiłeś krawędzie odblaskiem?