Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Ciekawym
rozwiązaniem jest moduł wyświetlający temperaturę na wyświetlaczu zwykłego radia
przez RDS. Plusem jest niewidoczny montaż za radiem - nie dekorujemy deski kolejnym
wyświetlaczem. Mam coś takiego w Alto, wyświetla temperaturę wewnętrzna i
zewnętrzną, czujniki są na długich kablach, można je dowolnie ulokować.Czy używanie tego modułu wyklucza użycie radia? Masz jakiś przykładowy model/nazwę?
-
Coś takiego jak Conrad sprzedaje, ale tam jest to dość drogie:
http://www.conrad.pl/Termometr-samochodo...d&pi=857079
Kiedyś na Allegro były tańsze. Ja kupiłem poprzedni model jako używkę na niemieckim ebay.
Radio działa normalnie tylko programujesz w nim jedną stację, na której nadaje moduł. -
Coś takiego jak
Conrad sprzedaje, ale tam jest to dość drogie:
http://www.conrad.pl/Termometr-samochodo...d&pi=857079
Kiedyś na Allegro
były tańsze. Ja kupiłem poprzedni model jako używkę na niemieckim ebay.
Radio działa
normalnie tylko programujesz w nim jedną stację, na której nadaje moduł.Faktycznie, fajny model Ale cena nie zachęca użytkownika tico Może poszukam używki
-
Dzisiaj tył!: zwijane pasy i podłokietniki.
-
Dzisiaj wymontowałem pasy bezpieczeństwa z rozbitej mazdy, mam zamiar w sobotę zamontować je w tiktaku.
Może mi ktoś podesłać jakiś pomysł jak zamontować te pasy, bo znalazłem w archiwum montaż pasów bezwładnościowych, ale tylko foto pokazywało mocowanie samego zwijaka.
Chodzi mi tu głownie o to iż ja mam 3 punkty mocowania w pasach, czyli mocowanie zwijaka, mocowanie pasa pod kanapą i zostaje jeszcze jedno mocowanie które z reguły przychodzi na słupek.Gdy zamontuje na słupku to mocowanie wtedy będę musiał zwijak zamontować w bagażniku. Podeślecie mi może jakiś manual albo fotki z montażu.
Z góry dzieki -
Dzisiaj tył!:
zwijane pasy i podłokietniki.Pasy to przeróbki przednich?
Poka podłokietników
-
Pasy to przeróbki
przednich?Przednie, jeden od jakiegoś fiata a drugi nie wiem bo dostałem za darmo to zamontowałem, ale za dużo skróciłem i jeden pasażer na czas podróży musi się wstrzymać z oddychaniem i jakimkolwiek ruchem Jak gdzieś wyczaję tanio to założę nowe, porządne i ŁADNE.
Poka
podłokietnikówBardzo chętnie :
Podobne do tych z przodu:
-
Ostatnie foto to przednie kierowcy? Dziko to troche wygląda, mogłeś zostawić serie ;p
-
Robi wrażenie Z jakiego samochodu podłokietniki? W sumie od tikacza by podeszły, nie?
-
Ostatnie foto to
przednie kierowcy?Tak, moje centrum dowodzenia
Dziko to troche wygląda, mogłeś zostawić serie ;p
Nie ma takiej opcji
-
Robi wrażenie
Z jakiego samochodu podłokietniki? W sumie od tikacza by podeszły, nie?Robiłem je sam, z drewna
Tikaczowe jakoś mi się nie podobają, i chciałem zeby wszystkie były podobnej konstrukcji a w seryjnych nie ma miejsca na dodatkowe przyciski od tylnych szyb
-
-
Gdzie w tylnych
drzwiach jest rączka lub miejsce na palce wykorzystywane do zamykania drzwiTrzeba takie jak z trabanta Paskowe zamontować
Najważniejsze, że klamki zostały
-
Trzeba takie jak z
trabanta Paskowe zamontować
Najważniejsze, że
klamki zostałyAutomat, kierowca rusza i wtedy się zamykają
-
Gdzie w tylnych
drzwiach jest rączka lub miejsce na palce wykorzystywane do zamykania drzwiSpokojnie, wszystko będzie Jak tylko znajdę jakieś ładne trzymajki
-
Zobaczcie jakie ładne znalazłem klik
-
Trochę drogo TUTAJ 50zł taniej
-
miałem tę owiewkę, fajnie wygląda ale u mnie wytrzymała pół roku,
była wciśnięta pod uszczelkę ale pod wpływem słońca się zdeformowała i odpadła -
Tylną owiewkę do tico nie warto kupować bo ma kiepski kształt i faktycznie pod wpływem słońca będzie się wyginać. Lepiej już kupić na drzwi bo sam tak zrobiłem. Ale mam 10km fabrykę więc taniej dostałem komplet. Ale trzeba przyklejać na kropelkę wszystkie bo można stracić przy mijaniu się z tirem od podmuchu powietrza.
-
Dzisiaj wymieniłem dźwignię hamulca ręcznego, bo poprzednia nie trzymała. Uszkodził się klin, który blokuje dźwignię na zębatce.
Odkurzyłem i porządnie umyłem całe wnętrze. Na dniach odwiedzę myjnię, o ile nie będzie padać