Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Czyli w ogóle nie
posiadasz spryskiwacza przedniej szyby, czy może przemontowałeś go w pióra
wycieraczek??Spryskiwacze mam na wycieraczkach Polecam, super psikają
-
Dzisiaj tico spisało się bardzo dobrze, bezawaryjnie dojechałem na Motor-Show i z powrotem, jedynie po drodze sprawdziłem dokręcenie kół poraz 2
-
Wczoraj miałem rocznice .Setny raz pchnąłem swojego świerszcza coby płci pięknej odciski na nóżkach nie porobiły od większego dystansu .
-
No to gratuluję : )
-
Dzisiaj przyszedł czas na wymianę linki sprzęgła oraz montaż nowo zakupionej popielniczki - wersja pod konsolkę.
-
montaż nowo zakupionej popielniczki - wersja pod
konsolkę.Czyli jednak i Ty się na to skusiłeś
-
Czyli jednak i Ty
się na to skusiłeśTak Konsolkę miałem już wcześniej zamontowaną - własnym sposobem (wtedy nie wiedziałem o 2 wersjach popielniczki)
Dzisiaj zacząłem kompletować klimatyzację. Okazało się, że nie mogę odkręcić 2 przewodów od starego skraplacza - połączenia są zapieczone Potraktowałem je płynem hamulcowym, spróbuję kilka dni tego sposobu.
-
-
Wymiana szczęk hamulcowych, wymiana lewego cylinderka (poprzedni wytrzymał ok 2 lata - ok 60000km), więc chyba nie za długo Odpowietrzono i wyregulowano hamulce. Prace te wykonywane były... w warsztacie przez mechanika. Koszt: 90zł. Przy okazji podpatrzyłem, jak to się robi w warsztacie i paru ciekawych rzeczy się dowiedziałem Nauka kosztuje
-
demontaż osłony zimowej
przymierzyłem nakrętki do swiftowskich kół i jednak kategorycznie czeka mnie zakup nowych szerszych -
Przy okazji
podpatrzyłem, jak to się robi w warsztacie i paru ciekawych rzeczy się dowiedziałem
Nauka kosztujePochwal się jak to robią w warsztacie Chyba że czekasz na składkę Ogólnie można jakoś inaczej? Podejrzewam, że mają jakiś sposób na odpowietrzanie
Ja dzisiaj wymieniłem element plastikowy trzymający półkę bagażnika, ponieważ stary element ułamał się. Jestem na etapie eliminacji dziwnych dźwięków.
-
Pochwal się jak to
robią w warsztacie Chyba że czekasz na składkę Ogólnie można jakoś inaczej?
Podejrzewam, że mają jakiś sposób na odpowietrzanieHaha, składkę powiadasz? Można inaczej i nawet warto. Cała tajemnica to podkładka przy elemencie odpowiedzialnym za samoregulację. A samo odpowietrzanie zrobili chyba w 2 minuty. Co ciekawe, przed odkręceniem cylinderka lewego, zacisnęli elastyczny przewód hamulcowy przy prawym tylnym kole - żeby płyn nie spływał
-
A samo odpowietrzanie zrobili chyba w 2
minuty. Co ciekawe, przed odkręceniem cylinderka lewego, zacisnęli elastyczny
przewód hamulcowy przy prawym tylnym kole - żeby płyn nie spływałPrzy regeneracji zacisków hamulcowych też zaciskam przewód elastyczny
Odpowietrzali jakimś specjalnym narzędziem, czy metodą pompowania hamulcem i odkręcaniu odpowietrznika? -
Przy regeneracji
zacisków hamulcowych też zaciskam przewód elastyczny
Odpowietrzali
jakimś specjalnym narzędziem, czy metodą pompowania hamulcem i odkręcaniu
odpowietrznika?Starą metodą - pompowali i odpowietrznikiem Mieli fachowe narzędzie - butelka z wężykiem na odpowietrznik. Oby ta naprawa wytrzymała dłużej niż tydzień
-
Dzisiaj odebrałem paczkę z nowymi kołpakami. Chyba najdłużej i najbardziej starannie rozpakowywana paczka prze ze mnie, żeby nie zniszczyć oryginalnego kartonu
-
pochwal się co tam nabyłeś
naprawa spryskiwacza tylenj szyby, nie używam ale wnerwia mnie jak coś nie działa
no i kombinowanie z pozbyciem się eko dupereli przy silniku,
na gazie to raczej nie spełnia swojej funkcji, a tikacz coś na niskich obrotach mi muli więc szukam przyczyny -
u mnie po odłączeniu egr i zatkaniu podciśnienia zaczął więcej palić, więc wróciłem na fabryczne nastawy :), zauważyłem że świece bez egr na lpg są białe a z egr jasno brązowe, także egr ma pozytywny wpływ na temperaturę mieszanki noi gniazd zaworowych
-
u mnie po
odłączeniu egr i zatkaniu podciśnienia zaczął więcej palić, więc wróciłem na
fabryczne nastawy :), zauważyłem że świece bez egr na lpg są białe a z egr jasno
brązowe, także egr ma pozytywny wpływ na temperaturę mieszanki noi gniazd zaworowychja póki co wywaliłem pvc, i kombinuję z podciśnieniami ale opiszę dopiero jak trochę przelatam kilometrów.
Muszę zajrzeć też do katalizatora, jak nie ma to zamontuję kolektor z wersji bez kata, wywalę rurkę powietrza dodatkowego itp.. -
pochwal się co tam
nabyłeś
naprawa
spryskiwacza tylenj szyby, nie używam ale wnerwia mnie jak coś nie działa
no i kombinowanie z
pozbyciem się eko dupereli przy silniku,
na gazie to raczej
nie spełnia swojej funkcji, a tikacz coś na niskich obrotach mi muli więc szukam
przyczynyMożesz założyć oddzielny wątek dotyczący usunięcia eko dupereli?
-
Możesz założyć
oddzielny wątek dotyczący usunięcia eko dupereli?póki co nie ma czego opisywać, po kilku km podciśnienia zamontowałem tak jak były wcześniej bo dławiło go muszę prześledzić trzeciaka..