Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Wymieniłem linkę ręcznego i lewą tarczę kotwiczną bo się w niej linka zapiekła.
Co ciekawe jak kiedyś była linka wymieniana przez fachowców w ASO to nie odkręcili jednego mocowania, tego koło filtra paliwa, tylko ucięli linkę przed i za mocowaniem a nową puścili górą
-
Wymiana zbiornika paliwa. 4 godziny a myślałem, że zajmie max dwie, niestety śruby najpierw się nie chciały odkręcić i połowa się ukręciła a później otwory nie pasowały na baku. Przy okazji wymieniłem przewody i filtr.
-
Poprawiłem zamontowany wcześniej termostat - założyłem go odpowietrznikiem
do dołu przez co nic nie odpowietrzał i jeździłem cały czas praktycznie na ssaniu
Odpowietrzyłem przy okazji hamulce przód i tył - jutro przegląd
Przy okazji wykryłem lekkie pocenie się uszczelki miski olejowej ale tym zajmę się po zimie jak złoże drugi silnik
Naprawiłem niedziałające światło przeciwmgielne - kabelki się utleniły -
Regulacja zaworków i próba spuszczenia brudu z reduktora, niestety nic nie wyleciało
-
Spuszczałeś na gorącym reduktorze, po dłuższej jeździe na gazie?
-
Spuszczałeś na
gorącym reduktorze, po dłuższej jeździe na gazie?Tak Może dlatego nic nie było bo dopiero 5 000km zrobiłem
-
To jeszcze daj mu czas... odkręcić (na gorącym parowniku) można raz na 10-20 kmm...
-
Tak Może dlatego
nic nie było bo dopiero 5 000km zrobiłemNo to nie masz się czym martwić Ja swój reduktor rozbierałem po ~60000km (2,5 roczna instalacja) i też nie było dużo syfu.
-
Wiem wiem, myślałem, że to przez to dostał lekkiego muła a okazało się, że zawory były rozklekotane
-
Montaż oryginalnego zegarka cyfrowego do tico. Jedynym dyskomfortem jest tylko jego kolor, u mnie deska jest czarna, a czasomierz szary, ale nie wyróżnia się zbytnio. Podłączenie uzyskałem przez instalację radia, kostki żadnej nie było.
-
Ten zegarek
pokazuje coś jeszcze np. temperaturę czy tylko godzinę?:) Kiedyś widziałem takie
chyba na alledrogoFabryczny pokazuje tylko godzinę
-
Montaż oryginalnego
zegarka cyfrowego do tico. Jedynym dyskomfortem jest tylko jego kolor, u mnie deska
jest czarna, a czasomierz szary, ale nie wyróżnia się zbytnio. Podłączenie uzyskałem
przez instalację radia, kostki żadnej nie było.Czarny marker i już zegarek pasuje do deski
-
kostki żadnej nie było.
nie wiem jak rozwiązałeś problem ale samą koste pasującą do zegarka można dobrać z zasilacza komputerowego
-
Kostkę dobrałem, samo podłączenie tak jak pisałem, odbyło się za pomocą instalacji do radia. Różnica kolorów między deską a zegarkiem, aż tak nie rzuca się w oczy
-
Brakuje mi jeszcze
najstarszego, dokładnie takiego:
http://img138.imageshack.us/img138/9477/lwhg.jpg
Może ktoś posiada
takowy w ładnym stanie?Przeglądając dziś tablice i znalazłem.
Coś mi świtało że ktoś szukał.http://tablica.pl/oferta/kolpaki-daewoo-tico-CID5-ID3p7f7.html#ca6df539ea
-
Przygotowanie
podwozia samochodu przed zimą. Oczyściłem widoczne ogniska korozji i zamalowałem
podkładem. Potem pistolet i konserwacja.Ehh, żebym to ja mógł na tym poprzestać U mnie niestety konieczna była ingerencja spawacza. Trzeba było wyciąć nieco podłogi pod nogami kierowcy i pasażera za kierowcą. Spawacz magik potrzebował do tego celu pół dnia, prawie litr wódki i blachę 3mm. Koniec końcem udało się, mi pozostało zabezpieczenie całości...
-
Ehh, żebym to ja
mógł na tym poprzestać U mnie niestety konieczna była ingerencja spawacza.
Trzeba było wyciąć nieco podłogi pod nogami kierowcy i pasażera za kierowcą. Spawacz
magik potrzebował do tego celu pół dnia, prawie litr wódki i blachę
3mm. Koniec końcem udało się, mi pozostało zabezpieczenie całości...a tę wódkę to on konsumował podczas roboty?