Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Dawaj. Może będzie to też dobry sposób na zabezpieczenie gnijących baków...?
-
Dawaj. Może będzie
to też dobry sposób na zabezpieczenie gnijących baków...?Nie, no baku to nie dosięgnie, ale też można o nim pomyśleć
-
Jakby kapkę z miski uceikało olejem to by nie zgniła
-
Jakby kapkę z miski
uceikało olejem to by nie zgniłaRacja U mnie spod korka uciekało - i tam miska jest zdrowa Zmieniłem korek na ten ze starej miski, więc pewnie zacznie gnić
-
Nie, no baku to nie
dosięgnie, ale też można o nim pomyślećTo już wiem, co kombinujesz.
-
Wymieniłem poduszke lewarka zmiany biegów(dzięki opisowi na forum),w poniedziałek regulacja gażnika na analizatorze ,pużniej szarpaki i sprawdzenie co stuka w zawieszeniu i wymiana zużytych elementów.
-
Dzisiaj umyłem Ticola i wypolerowałem całego pastą firmy K2 o nazwie Ultra Wax, która długotrwale chroni, nabłyszcza i koloryzuje lakier. Koszt tej pasty to 17zł...bardzo polecam.
Tak dla porównania dodam kilka fotek. -
Dzisiaj umyłem
Ticola i wypolerowałem całego pastą firmy K2 o nazwie Ultra Wax, która długotrwale
chroni, nabłyszcza i koloryzuje lakier. Koszt tej pasty to 17zł...bardzo polecam.
Tak dla porównania
dodam kilka fotek.O cholera! Niezły efekt! Polerowałeś ręcznie szmatką czy mechanicznie?
-
Szmatka, tak jak wziąłem się o15:00 to o 18:20 skończyłem ;D
-
Jedna przejażdżka w deszcz i po efekcie niestety.
-
A u mnie coś nie
odbija dobrze ręczny po dłuższym kilkudniowym postoju.Miałem tak w Swifcie w tamtym roku po wjechaniu w głęboką kałużę.
Zostawiłem auto na zaciągniętym ręcznym pod blokiem teściów przodem do krawężnika i miałem taki sam problem z cofaniem jak u Ciebie.
W końcu dałem więcej gazu, coś strzeliło w bębnie i puściło. Prawdopodobnie rdza przyłapała okładzinę do bębna. Później żadnych problemów nie było. Zaglądałem teraz na wiosnę do bębnów w celu zmiany okładzin i winowajcy tamtego zapieczenia z poprzednich wakacji nie znalazłem -
Nie, no baku to nie
dosięgnie, ale też można o nim pomyślećOsłona silnika dolna?
-
wydaje mi się że wiele zależy od jakości okładzin, tego z czego są wykonane
w ibizie przy wilgotnej pogodzie już po 1 dniu blokowało koła,
nie używam już ręcznego przy planowanym kilkudniowym postoju -
wydaje mi się że
wiele zależy od jakości okładzin, tego z czego są wykonane
w ibizie przy
wilgotnej pogodzie już po 1 dniu blokowało koła,
nie używam już
ręcznego przy planowanym kilkudniowym postojuJa praktycznie wbijam tylko 2 bieg i tak zostawiam auto
-
Podsumowując poprzedni tydzień:
- Zmieniłem wszystkie koła na Dębica Passio na srebrnej feldze,
- Umyłem go,
- Zmieniłem dywaniki na nowe, gumowe,
- "Wyprałem" lewy boczek drzwi przednich (prawy niestety chyba będę musiał wymienić),
- Zatankowałem aż za 50zł
- Naprawiłem uszczelnienie termostatu, teraz Tico już nie puszcza wody na chłodnice.
-
Jedna przejażdżka w
deszcz i po efekcie niestety.Drogi kolego właśnie dzisiaj padało przez kilka godzin, więc Tico zmokło.. teraz wyschło i efekt nadal jest ten sam : )Jeśli chcesz porobię fotki
-
Wymiana rozrządu - paska, napinacza i pompy wody
Myślałem że będzie gorzej, może nawet jakiś foto poradnik trzasnę? -
Drogi kolego
właśnie dzisiaj padało przez kilka godzin, więc Tico zmokło.. teraz wyschło i efekt
nadal jest ten sam : )Jeśli chcesz porobię fotkiK2 jest wporzo, ale kładzie go na łopatki Diamondbrite Szczerze polecam.. wprawdzie fotek nie mam, ale efekt super, jak tylko zastosuję na swoim bolidzie będą i focie
-
-Wymiana oleju w skrzyni biegów na CastrolSyntrans 75W90
-Regulacja zbieżności kół przednich (różnicę ustawiłem na 2mm) -
-Wymiana oleju w
skrzyni biegów na CastrolSyntrans 75W90I jak się wypowiesz co do tego oleju? Widać jakąś różnice?