Spalanie
-
tylko że test
butelkowy był robiony przed wymianą zbiornika, a stary zbiornik wcale nie był
dziurawy, został wymieniony tylko dlatego że przy jego demontażu zostały urwane z
niego wychodzące metalowe rurki do których podłącza się gumowe przewody, gdyby nie
to wcale bym go nie wymieniał, i wymiana zbiornika nie wprowadziła żadnej różnicy w
przebiegach dlatego też go wykluczam.A przewody paliwowe masz jakie? Stare, pordzewiałe?
-
A przewody paliwowe
masz jakie? Stare, pordzewiałe?jak napisałem wyżej przewody metalowe oraz gumowe wraz ze zbiornikiem zostały wymienione.
-
tylko że test
butelkowy był robiony przed wymianą zbiornika, a stary zbiornik wcale nie był
dziurawy, został wymieniony tylko dlatego że przy jego demontażu zostały urwane z
niego wychodzące metalowe rurki do których podłącza się gumowe przewody, gdyby nie
to wcale bym go nie wymieniał, i wymiana zbiornika nie wprowadziła żadnej różnicy w
przebiegach dlatego też go wykluczam.jednak test butelkowy wyszedl dobrze , a na pełnym obiegu paliwo gdzieś ginie
moze warto wykonać podobny testtylko nie na butelce a na kanistrze , co masz do stracenia
-
jednak test
butelkowy wyszedl dobrze , a na pełnym obiegu paliwo gdzieś ginie
moze warto wykonać
podobny test
tylko nie na
butelce a na kanistrze , co masz do straceniaskoro jest nowe i wycieków na pracującym silniku nie widać to gdzie może ginąć ?
-
Sprawdź jeszcze dla pewności sprzęgło czy się nie ślizga.
-
Sprawdź jeszcze dla
pewności sprzęgło czy się nie ślizga.sprzęgło ma 2 lata i łapie jak brzytwa.
-
Koledzy w moim profilu podane są wszelakie dane kontaktowe internetowe do mnie, jak ktoś tylko ma ochotę pogadać głosowo czy też nie to atakować śmiało, każda nawet najbardziej magiczna myśl może zmienić na lepsze. A wiadomo że lepiej się rozmawia niż czyta suchy tekst porozbijany na fragmenty na kilku stronach.
-
skoro jest nowe i
wycieków na pracującym silniku nie widać to gdzie może ginąć ?skoro na butelce nie ginie to sprawdziłbym na kanistrze
nie wiem gdzie ginie ale warto potwierdzić -
Koledzy w moim
profilu podane są wszelakie dane kontaktowe internetowe do mnie, jak ktoś tylko ma
ochotę pogadać głosowo czy też nie to atakować śmiało, każda nawet najbardziej
magiczna myśl może zmienić na lepsze. A wiadomo że lepiej się rozmawia niż czyta
suchy tekst porozbijany na fragmenty na kilku stronach.A moze masz zje.. zepsuty licznik
moze sprawdz z jakas nawigacja -
kolego no nie ma siły,chyba że masz rozwiercone cylindry,to stwierdzę ok pali(a nie ucieka podczas pracy) 7l,ale nie da się jechać eko i palić 7l bo gdybyś dostarczał jak w tym przypadku 70% więcej paliwa do cylindrów to by na pewno nie chciał współpracować:).
Zalało by go:).Na warsztacie kiedyś facet przyjechał,i faktycznie okazało się że ma nieszczelny układ przy określonym ciśnieniu w przewodach na standardzie nic nie ciekło:D
-
skoro na butelce
nie ginie to sprawdziłbym na kanistrze
nie wiem gdzie
ginie ale warto potwierdzićjak podłączyć karnister ?
A moze masz zje..
zepsuty licznik
moze sprawdz z
jakas nawigacjatak jak wspomniałem, jechałem do frankfurtu zgodnie z navi ~1000km, i zalewałem tikacza trzy razy po ~22L przy przebiegach ~330km co przy zawrotnej prędkości ~100km/h robi piorunujące wrażenie!
kolego no nie ma
siły,chyba że masz rozwiercone cylindry,to stwierdzę ok pali(a nie ucieka podczas
pracy) 7l,ale nie da się jechać eko i palić 7l bo gdybyś dostarczał jak w tym
przypadku 70% więcej paliwa do cylindrów to by na pewno nie chciał współpracować:).
Zalało by go:).
Na warsztacie
kiedyś facet przyjechał,i faktycznie okazało się że ma nieszczelny układ przy
określonym ciśnieniu w przewodach na standardzie nic nie ciekło:DW takim wypadku jak sprawdzić przy wyższym ciśnieniu jeśli przy ~3000 obrotów na kanale pod autem nie widać żadnego wycieku, również w okolicy gaźnika, nigdzie nie jest wymyte.
Przedwczoraj odwiedziłem ostatniego znanego mi majstra w łodzi od gaźników, sprawdził standardowy pakiet i orzekł: nie mam pojęcia co może być przyczyną, zajrzał pod auto, sprawdził mieszankę, świeczki, kabelki i inne podstawy, i na koniec podał mi rękę i życzył udanego polowania na przyczynę. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją gdy nie płacę za usługę jeżeli problem nie został rozwiązany.
-
Masz syczenie podczas odkręcania korka paliwa?
-
Masz syczenie
podczas odkręcania korka paliwa?tak, słychać.
-
ty dużo jeździsz może wymień silnik to nie duza kasa w tico
troche ekstremalnie ale czemu nie -
Przeczytałem jeszcze raz cały wątek. Obstawiam, że silnik jest ok, nie mam pojęcia co jeszcze można by tam sprawdzić, natomiast za zawyżone spalanie odpowiada coś zupełnie innego jak np. znaczne opory toczenia. Nie mam już niestety Tico więc Ci nie pomogę, ale dobrze byłoby zrobić test polegający na rozpędzeniu auta do jakiejś prędkości, potem wrzuceniu na luz i zmierzeniu po jakim dystansie się zatrzyma. Może ktoś inny z forumowiczów zrobiłby takie testy dla porównania? Trzeba sprawdzić przede wszystkim takie rzeczy które da się obiektywnie zmierzyć, bo to że koła na podnośniku się "lekko" obracają może być mylące.
-
tak, słychać.
To układ paliwowy szczelny
-
Przeczytałem
jeszcze raz cały wątek. Obstawiam, że silnik jest ok, nie mam pojęcia co jeszcze
można by tam sprawdzić, natomiast za zawyżone spalanie odpowiada coś zupełnie innego
jak np. znaczne opory toczenia. Nie mam już niestety Tico więc Ci nie pomogę, ale
dobrze byłoby zrobić test polegający na rozpędzeniu auta do jakiejś prędkości, potem
wrzuceniu na luz i zmierzeniu po jakim dystansie się zatrzyma. Może ktoś inny z
forumowiczów zrobiłby takie testy dla porównania? Trzeba sprawdzić przede wszystkim
takie rzeczy które da się obiektywnie zmierzyć, bo to że koła na podnośniku się
"lekko" obracają może być mylące.to dziś sobie dla jaj cofając bez gazu na wolnych obrotach zrzuciłem na luz i jechałem do tyłu ale że nie wiedziałem o takim doświadczeniu to nie mierzyłem dystansu ile zajęło mi zatrzymanie się ale jako że miara na oko brzmi najrozsądniej to ~10-15m.
ty dużo jeździsz
może wymień silnik to nie duza kasa w tico
troche ekstremalnie
ale czemu niehihi właśnie nie dużo, w trasy latam do roboty ale to okazjonalnie, na działkę w łikend, a po mieście raczej tramwaj. tylko co mi po nowym silniku jeśli nie wiem czy nie będzie gorszy i nie zlokalizuję przyczyny.
To układ paliwowy
szczelnyto supcio.
walczymy dalej! -
Może by sprawdzić czy któryś tłoczek nie trzyma
-
Trasa na zlocik z łodzi na mazury, 8,5L na 213km, stała prędkość ~80km/h. Chyba znośnie ?
-
Trasa na zlocik z
łodzi na mazury, 8,5L na 213km, stała prędkość ~80km/h. Chyba znośnie ?Ja wiem, czy tak znośnie? Ja bym się zastanawiał, dlaczego tak dużo