Co dziś dłubałem w Tico
-
wymieniłem klamkę w drzwiach kierowcy. kolega próbował wejść do niego przy zamkniętych drzwiach a że jest granatem od pługa oderwany połamał.
próbowałem ustawić obroty biegu jałowego ale za chiny ludowe nie mogę !! nie mieści mi się ręka za gaźnikiem żeby to zrobić do tego śruba regulacyjna jest pod kątem !! co za syf odpuściłem. rozebrałem aparat zapłonowy szukałem luzów. coś strasznie chrobocze podczas pracy na biegu jałowym ale nic nie znalazłem silnik dalej pracuje nierówno z "przerwami" strasznie mnie to drażni
-
Chrobotać może łożysko oporowe sprzęgła.
Jak wciśniesz sprzęgło to dźwięk zanika? Jak jest ciepły to dźwięku nie ma?
Jeżeli odpowiedź na oba pytania to TAK, to moje podejrzenie jest słuszne -
Właśnie mi zaczęło chrobotać. Miałem już kiedyś wymieniane i znów to samo.
Mam pytanko, czy to jakoś bardzo szkodzi? -
Właśnie mi zaczęło
chrobotać. Miałem już kiedyś wymieniane i znów to samo.
Mam pytanko, czy to
jakoś bardzo szkodzi?Jeździć i się nie przejmować
-
Wymiana przewodów i klem na większe. Pod maskę tico powędrował akumulator Centra 74Ah z diesla
-
bez komentarza ... wg mnie duzo za duzo
-
bez komentarza ...
wg mnie duzo za duzoAlternator w tico ma 50A, więc rozsądnie jest zamontować aku 43-45Ah.
-
Chrobotać może
łożysko oporowe sprzęgła.
Jak wciśniesz
sprzęgło to dźwięk zanika? Jak jest ciepły to dźwięku nie ma?
Jeżeli odpowiedź na
oba pytania to TAK, to moje podejrzenie jest słuszneNiekoniecznie łożysko oporowe. Może to być jakiekolwiek inne łożysko w skrzyni
-
Wymiana przewodów i klem na większe. Pod maskę tico powędrował akumulator Centra 74Ah z diesla
Będziesz musiał ładować go minimum raz w tygodniu prostownikiem, bo alternator nie da sobie rady z tak dużym akumulatorem, bo przewymiarowałeś pojemność o dobre 50-60%.
-
Właśnie mi zaczęło
chrobotać. Miałem już kiedyś wymieniane i znów to samo.
Mam pytanko, czy to
jakoś bardzo szkodzi?Łożysko oporowe nie ma prawa się rozsypać, najwyżej tylko będzie wkurzało
-
Wymiana przewodów i
klem na większe. Pod maskę tico powędrował akumulator Centra 74Ah z dieslaNo to zaszalałeś
Jak go zmieściłeś? W bagażniku?
-
Dzięki koledzy za odpowiedzi.
-
volcan to że mam większy akumulator nie znaczy ze go bardziej rozładowuje. Centre nabyłem za przysłowiową flaszkę wiec zamontowałem. Adamo81 centra 74Ah wchodzi "na styk". Zresztą codziennie robię trasę ok. 50km (25km z domu do pracy i drugie 25km z powrotem). POnad to mam bardziej rozbudowane audio i troche prądu "zjada" moje umc umc umc. Zresztą przy większym aku nie ma efektu przygasających świateł.
-
Jednak zdecydowałem się wymienić klocki z przodu. Czy po wymianie i odpowietrzeniu będą się trochę grzać? U mnie trochę to wszystko za ciepłe jest. Odpowietrzałem również po wymianie.
-
Centre nabyłem za przysłowiową flaszkę wiec zamontowałem. Adamo81 centra 74Ah wchodzi "na styk".
Możesz zrobić fotkę i pokazać, jak to wygląda
-
Dwa dni temu przegląd i wymiana oleju oraz filtra...
Dzisiaj, po zauważeniu plamy oleju, dokręciłem śrubę spustu oleju, bo jakiś "fachowiec" nie wkręcił jej do końca
-
jakiś "fachowiec" nie
wkręcił jej do końcaTo woła o pomstę do nieba. Albo Ci pseudo mechanicy robią to celowo, albo brakuje im rozumu...
-
Dzis wymienilem zaroweczki podswietlajace deske rozdzielcza na LED czerwone. Nawet fajnie to wyglada ale musze dac wiecej ich bo troche slabo swieci.
I byla walka z linka od sprzegla. Bylo ciezko ale poszlo i jest nowa
-
Dzis wymienilem
zaroweczki podswietlajace deske rozdzielcza na LED czerwone. Nawet fajnie to wyglada
ale musze dac wiecej ich bo troche slabo swieci.Poszukaj na forum opisów kolegów jak zmieniali podświetlenie licznika.
M.in. kolega Sharky bardzo fajnie to zrobił. -
volcan to
że mam większy akumulator nie znaczy ze go bardziej rozładowuje. Centre nabyłem za
przysłowiową flaszkę wiec zamontowałem.A to rozumiem, też bym przygarnął.
Adamo81 centra 74Ah wchodzi "na
styk". Zresztą codziennie robię trasę ok. 50km (25km z domu do pracy i drugie 25km z
powrotem). POnad to mam bardziej rozbudowane audio i troche prądu "zjada" moje umc
umc umc. Zresztą przy większym aku nie ma efektu przygasających świateł.Przesadzasz...
W moim Tico było 6 głośników + tuba 120W w bagażniku i aku o fabrycznej pojemności dawał radę, ale 45Ah też idealnie się sprawował.Ale to i tak nie zmienia faktu, że skoro aku masz za taką cenę to grzechem byłoby go nie wykorzystać. Nawet w Tico.