Co dziś dłubałem w Tico
-
Ja wczoraj
odkurzałem, jeśli to zaliczyć do dłubania możnaJak dużo było piachu na podłodze, to dłubanie zaliczone
-
Merc już w innych
rękach?Zapraszam do wątku dla nowych
-
A ja dłubię w starym który idzie na złom, obecnie wyciągam skrzynkę.
A nie długo wymiana progów.
-
24-27.10 - konserwacja tylnej części Tikacza.
-
Czym konserwowałeś?
Mnie jeszcze profile czekają. Musze tylko znaleźć czas;) -
Podkład reaktywny, potem hammeride, na koniec preparat asfaltowy al'a bitex... Wszystko oczywiście dobrze przygotowane przed właściwym procesem - odtłuszczenie etc... polecam kompresor... mam nadzieję, że to wytrzyma trochę...
-
Wymiana kół na zimowe, dolałem też zimowego płynu do spryskiwaczy. Zabezpieczyłem też uszczelki drzwi środkiem w sprayu.
-
Wymiana kół na
zimoweJ/W
-
Zmiana kół na zimowe i wymiana wężyka paliwa. Tak już sparciał że pękł i sączyło się paliwo. Dobrze że w domu to zauważyłem a nie w trasie. Jak zmieniałem koła po wyjechaniu z garażu czuć było benzyną. Zajrzałem pod maskę i od razu widać było usterkę. Włożyłem zwykły przewód paliwowy przezroczysty. Zdjęcie przewodu z króćca przy karoserii to była makabra. Nie chciał w ogóle zejść zacisk. Mało miejsca aby włożyć kombinerki i odciągnąć. Obciąłem przewód tuż przy wyjściu i dopiero mogłem tam jakoś kombinerkami zdjąć zacisk. Oczywiście nie udało się za pierwszym razem. Ale w końcu zlazło to i dalej nadciąłem wężyk i udało się go zdjąć.
Na razie założyłem dość ścisły wężyk bez opasek. Ale jutro je kupię i założę.Chodź wątpię aby się chciał zsunąć gdyż bardzo ciężko zachodził na króćce.
-
Panowie taką osłonę http://allegro.pl/oslona-wlotu-powietrza-daewoo-tico-nowa-i2717771942.html gdzie się montuje i jak? Mam tę zimową na dole zderzaka ale zastanawiam się czy nie kupić jeszcze takiej. Zaglądałem co prawda jakby ją przymocować ale tam nie ma jakichś specjalnych rozwiązań.
-
Panowie taką osłonę
http://allegro.pl/oslona-wlotu-powietrza-daewoo-tico-nowa-i2717771942.html gdzie się
montuje i jak? Mam tę zimową na dole zderzaka ale zastanawiam się czy nie kupić
jeszcze takiej. Zaglądałem co prawda jakby ją przymocować ale tam nie ma jakichś
specjalnych rozwiązań.To jest osłona montowana po lewej części zderzaka tico (patrząc od przodu auta) - fabrycznie jest zamontowana, nie jest to dodatkowa osłona.
-
Zgadza się. Jaco, prawdopodobnie ją już masz założoną...
Jest ona przykręcona dwoma wkrętami (słaby dostęp) do wewnętrznej strony atrapy. Gdyby ta osłona była dłuższa, zasłaniałaby chłodnicę - a tak przysłania tylko widok na kolektor wydechowy.
Ja zdejmuję ją na lato, zakładam na zimę. Dlatego, że używam LPG i chcę dostarczyć silnikowi nieco więcej chłodu w letnie dni. -
Wczoaj zakupiłem kompletne sprzęgło do tico firmy SRL koszt takiego sprzegła 175zł ale że wziąłem na firme w której pracuję zapłaciłem 133zł : D
W arpolu SRL 175zł a w Eurohurcie 350zł taka rozbieżność cen massakra.
W sobote jeśli bedzię kanał wolny zabiorę się za wymiane.FOTO SPRZEGŁA:
http://imageshack.us/photo/my-images/823/dsc05248hn.jpg/\edit: link
-
Dzisiaj wymieniłem olej i filtry (oleju i powietrzna).
Zalany znowu Mobil 1 0W-40 -
Sobota - zmiana kół na zimowe.
-
montaz termostatu, a w sobote po pracy wezme sie zamontaz centralego zamka oczywiscie fotki beda ; d
-
Ja zawsze chciałem mieć centralny z siłownikiem tylnej klapy... Wygoda na parkingu w markecie bezcenna, może kiedyś to zrealizuję
-
regulacja obrotów biegu jałowego
-
Wymiana szyby lewe tylne drzwi
-
A co Ci się z szybą stało?