Klimatyzacja z Rumunii
-
Kolejne Tico z
klimą na Allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1711696771Nie jest daleko ode mnie. Dzwoniłem, koleś chce 1300. Brak przeglądu i ubezpieczenia. Klima działa, ale słabo (do nabicia). Łącznie 3 lub 4 właścicieli (w tym ponoć 2 dziadków )
-
Czyli lekko zaniedbane ale do zrobienia. Nic tylko brać.
-
ha, i do tego elektryczne szybki - 200pln, centralny zamek - 100pln, klima 500pln?, za budę bez bajerów 500pln. wow.
-
Nie jest daleko ode
mnie. Dzwoniłem, koleś chce 1300.Że chce - aukcja bez minimalnej i póki co cena zalicytowana to 700
-
Że chce - aukcja bez minimalnej i póki co cena zalicytowana to 700
Co z tego że bez ceny minimalnej. Nie będzie chciał sprzedać to nie sprzeda. Bowiem teraz aukcje są traktowane na allegro jako ogłoszenia. Więc można i mercedesa wystawić za 1zł i guzik kupujący zrobi. Nawet może do sądu lecieć który to kupił mając radoche że za grosze wyhaczył okazje.
-
Że chce - aukcja
bez minimalnej i póki co cena zalicytowana to 700Zakończy przed czasem, jeśli się z kimś dogada A 9 dni to duużo czasu.
-
No i przegapiłem Twoje pytania
A Ty wyszedłeś na
tym dobrze.No udało się
O jakiej "politurze" piszesz? Jakaś nazwa?
Przeleciałem całe auto specyfikiem o nazwie Plastmal, przy czym kilka śladów "wojen drogowych" nadal na samochodzie pozostało. Postanowiłem zatem zgrzeszyć - umyłem porządnie samochód, przeleciałem glinką (masakra ile blachy jest w Santku ), potem ponownie umyłem i przepolerowałem całe nadwozie korzystając ze środka, za który wielu purytan "lakierniczych" mogłoby mnie co najmniej ukrzyżować - tj. pastą K2 Tempo Turbo. Zużyłem niemalże całą tubę, ale efekt przeszedł nawet moje oczekiwania. Po pierwsze - zeszły wszystkie ślady "parkingowe", po drugie 90% rys i otarć, do tego "wyciągnęło" się ziarno lakieru metalicznego i to na tyle, że dopiero po tej operacji zorientowałem się, że dół auta (czyli zderzaki + plastikowe listwy na drzwiach i progach) też są metaliczne
Potem przyszedł czas na kolejne mycie i ponowne zabezpieczenie lakieru Plastmalem. Kolejne (2 już) mycia sprowadziły się do spłukania samochodu karcherem.
-
Witam. Od dziś to jest 11.07.2011 jestem właścicielem Daewoo Tico. Co najśmieszniejsze nie wiem czy nie jestem jedynym posiadaczem Tico z oryginalną klimą Klima jest padnięta. Jutro jadę z nim do gościa od klimy. Mieszkam w Koszalinie po Tico pojechałem do Torunia dla tej klimy właśnie. Pomyślałem sobie że pewnie nie znajdę części do klimy w Tico. Wchodzę wiec na allegro wpisuję w klima Tico i oczom mym ukazuję się nowa oryginalna sprężarka do limy za 190 zł zielony
Nie będzie chyba źle - pomyślałem D -
Coś mi się wydaje że Twój wczorajszy identyczny post razem z moją odpowiedzią wylądował w "witajce" http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=33902&Number=1005746#Post1005746 Nie wiem czy już czytałeś to co tam Ci odpowiedziałem ale w każdym razie raz jeszcze gratuluję zakupu i witam.
-
Jeszcze jedno - urodzaj jakiś...
http://otomoto.pl/daewoo-tico-jedyne-takie-tico-z-klima-C19802863.html -
A ja się domyślam - może nie znał stanu instalacji, obawiał się, że może być nieszczelna i ni8e chciał ładować kasy w diagnozowanie i ew. naprawy, które mogłyby okazać się drogie...
W sumie nie musi się przecież klimatyzacji napełniać, żeby sprawdzić, czy jest szczelna - robi się po prostu "próżnię" na jakiś czas (np. kilka godzin) i sprawdza podciśnienie w układzie. Jeżeli się utrzymuje bez zmian - układ jest szczelny. Usługa tania i nie powodująca żadnych strat w razie występowania nieszczelności. Sprzedawca mógł to potraktować zero - jedynkowo - jest szczelna - nabijamy, nie jest szczelna - nic nie robimy, może się kupujący nie zorientuje - a najwyraźniej tego nie zrobił.
-
"Możliwe są dwa
tryby chłodzenia. Chłodzenie ekonomiczne (ECO) jest łagodniejsze od normalnego i
zalecane jest na wiosnę, jesienią lub w nocy".Czy ktoś wie może czym dokładnie różni się ten tryb od normalnego, w sensie w jaki sposób to działa, a nie jaki jest efekt?
-
Czy ktoś wie może
czym dokładnie różni się ten tryb od normalnego, w sensie w jaki sposób to działa,
a nie jaki jest efekt?W Iveco, Mercedesach itp. samochodach z klimatyzacją manualną ECO po prostu zastępuje przycisk A/C - tyle, że z odwrotnym działaniem. Czyli o ile w aucie z przyciskiem A/C klimatyzacja domyślnie nie działa i trzeba ją uruchomić przyciskiem A/C, to w aucie z przyciskiem ECO klimatyzacja domyślnie działa i aby ją wyłączyć należy uruchomić tryb ECO.
Czyli ECO w wyżej wymienionych samochodach wyłącza klimatyzację (odłącza sprężarkę).
-
Ok, ale w Tico mamy dwa przyciski i AC i ECO.
-
Ok, ale w Tico mamy
dwa przyciski i AC i ECO.No właśnie tutaj jest pies pogrzebany
Pytanie dodatkowe - jakiego typu jest sprzęgiełko oraz koło pasowe sprężarki klimatyzacji w Tico?
-
Elektromagnetyczne? http://www.wolff.zabrze.stk.net.pl/TicoCzesci/108.htm
-
Z wypowiedzi na autokąciku wynika że w Tico w trybie ECO klimatyzacja jest odłączana przy pełnym wciśnięciu gazu, a w normalnym trybie nie. Mi wydaje się że jest odłączana w obu trybach. Czy ktoś z obecnych posiadaczy Tico z klimą mógłby to sprawdzić i zweryfikować?
-
Zgodnie z instrukcją ECO to niby tryb ekonomiczny, sam jestem ciekaw jak on działa....
-
Znalazłem na aledrogo Tico za 500 zł do kupienia na części. Podobno posiada klimę (Miecho się już pewnie cieszy;p ) http://otomoto.pl/daewoo-tico-tico-zdekompletowane-C20801638.html
-
W opisie aukcji - AUTO SPROWADZONE Z NIEMIEC
Zastanawiające jest, dlaczego na szybie przedniej są dwie polskie naklejki rejestracyjne