Akumulator BLACK STORM - używa ktoś?
-
Technologia budowy aku jest znana od
wielu, wielu lat i raczej wielkiej rewolucji tu nie ma, materiały wszędzie bardzo
podobne lub takie same-plastik, ołów i kwas.Po pierwsze nie zwykły plastik, bo obecnie często są to konstrukcje uszczelnione, tzw. bezobsługowe. Po drugie nie czysty ołów, a stop ołowiu z antymonem lub wapniem, w lepszych także z dodatkiem srebra. Dokładny skład stopu często jest tajemnicą producenta, a od tego silnie zależą parametry. Po trzecie elektrolit może być płynny lub w żelu/macie.
http://www.swiatmotoryzacji.com.pl/index.php?modul=numery&page=czytaj&id=606
http://www.auto-swiat.pl/1-jaki-akumulator-2 -
Ja mam ten akumulator od 25.05.2010,teraz muszę kupić nowy bo ten padł,jak dla mnie to jest bubel i nie polecam go
-
A nie takie
zielone, podobne do tego poniżej? Oczywiście ten poniżej nie jest konkretnie do
Tico, ale nigdzie nie mogę znaleźć lepszego zdjęcia. Kupiłem Tico jak miał 5 lat i
była tam właśnie taka zieloną bateryjka - nie sadziłem że poprzedni właściciel ją
zmieniał. Teraz też mam kupiony identyczny akumulator.
Oryginalny Delkor wytrzymał mi 7 lat i taki miałem zamontowany fabrycznie(oryginalnie).
Może się coś później zmieniło i wsadzali Daewoo,ale nie jestem pewny. -
Oryginalny Delkor
wytrzymał mi 7 lat i taki miałem zamontowany fabrycznie(oryginalnie).
Może się coś
później zmieniło i wsadzali Daewoo,ale nie jestem pewny.Facet w sklepie mowil, ze ten zielony daewoo robi wlasnie firma delkor.
-
Oryginalny Delkor
wytrzymał mi 7 lat i taki miałem zamontowany fabrycznie(oryginalnie).Ja też wymieniłem fabryczny po 7 latach, chociaż trochę za wcześnie, jak się potem okazało. Po prostu siedmioletni oryginalny akuś pierwszy raz rozładował się podczas postoju (20 min.) z włączonymi światłami - na tyle, że nie zakręcił rozrusznikiem (choć lampy nadal ładnie świeciły). Ponieważ było to przed zimą, przestraszyłem się, że padnie niedługo, więc kupiłem nowy. Teraz wiem, że trochę niepotrzebnie, bo stary akumulator pociągnąłby jeszcze trochę (do dziś służy mi jako źródło prądu do prób elektrycznych).
Te fabryczne delkory były czarne i miały żółtą naklejkę (widać po prawej stronie): -
I owszem
Mój ojciec jest w
posiadaniu Łady 1500s z 1981 roku, w stanie dość dobrym, jest w domu od nowości,
czyli niespełna 30 lat ( minie w kwietniu 2011 )
Może trudno w to
uwierzyć, ale w tamtym roku dopiero 4 akumulator był zakładany.
Wychodzi na to, że
jeden aku wytrzymywał prawie 10 latw yarisie wymienilem niedawno 11 letni akumulator :]
kupilem jak zwykle bosch silver
dodatkowym argumentem byla cena identyczna jak baterii centra -
w yarisie
wymienilem niedawno 11 letni akumulator :]Czyli Toyotka z pierwszych egzemplarzy
kupilem jak zwykle
bosch silver
dodatkowym
argumentem byla cena identyczna jak baterii centraOdkąd pamiętam, w Ładzie zawsze jeździła Centra 55Ah.
Pamiętam jeszcze, dawno temu w CPN-ie były do nabycia takie małe fiolki, to się nazywało chyba Batervit , dolewało się to do akumulatora, ponoć to były jakieś witaminki -
dawno temu w CPN-ie były do nabycia takie małe fiolki, to się nazywało chyba
Batervit , dolewało się to do akumulatora, ponoć to były jakieś witaminkiTeż to wlewałem do cel akumulatora, ale niewiele dawało.
-
Czyli Toyotka z
pierwszych egzemplarzyJedna z pierwszych pieciu yarisow w radomiu , oczywiscie japonczyk
w pierwszym tygodniu zakleszczyla sie skrzynia biegow ( natychmiastowa wymiana)
170 000 na liczniku wymieniane jedynie raz klocki hamulcowe
-
Jedna z pierwszych
pieciu yarisow w radomiu , oczywiscie japonczyk
w pierwszym
tygodniu zakleszczyla sie skrzynia biegow ( natychmiastowa wymiana)No bywa, nawet w nowych zdarzają się awarie
170 000 na liczniku
wymieniane jedynie raz klocki hamulcoweI to jest właśnie Japończyk