Uwaga na tanie wahacze tylne !!
-
Oto , jak dzisiaj wygladaja wahacze tylne, kupione 02.11.2009 w JBM w Lublinie za 65zl/szt. Tuleje sa polskie i to wlasnie one rozpadly sie najszybciej. Lewa strona wyglada tragicznie, wahacz praktycznie bez problemu mozna ruszac jedna reka, zreszta widac na filmie. Zaczelo sie od niewinnego popiskiwania na nierownosciach, teraz piszczy jak wsciekle.
Propozycje sprzedawcy w zwiazku z zaistaniala sytuacja:
Procedura reklamacji: oddac wahacze i czekac na nowe lub zwrot kasy. Czyli samochod na kanale przez 14 dni
Mozna oczywiscie kupic drugie, a te oddac. Jednak na to raczej sie nie zdecyduje, bo po co ten sam szmelc brac i za pare miesiecy znowu wymieniac
A teraz pytanie do forumowiczow: skad dzisiaj wziac dobre wahacze ponizej 100zl/szt? Czy jest to mozliwe? Chcialbym zalatwic temat raz na pare lat.. W Lublinie maja po 125zl/szt, zaczynam rozwazac ich zakup.
Film:
-
Spróbuj w InterCars, ze zniżką dla członków klubu cena powinna być przystępna.
W sprawie rabatów rozmawiaj z Larsem.
-
ten film mnie przeraził :szalone:
-
Co Ci się stało z oryginalnymi że musiałeś wymieniać ?
A wahacze są nawet z bonusem wahają się góra-dół oraz prawo-lewo. Masakra.
-
Oto , jak dzisiaj wygladaja
wahacze tylne, kupione 02.11.2009 w JBM w Lublinie za 65zl/szt.Rzeczywiście - horror filmowy godny Hitchcocka...
Nic innego nie przychodzi mi do głowy, tylko IC. Pogadaj z Larsem, on wszystko Ci wyjaśni w kwestii cen dla Ciebie oraz (przypuszczam) aktualnej dostępności w naszym grajdołku. Jeśli się zdecydujesz, a wahaczy akurat u nas nie będzie, da się złożyć zamówienie i ściągną.
Pogadaj z Larsem, to najlepsze wyjście. -
Dlatego ja jakieś 2 lata temu jak padły tylne wahacze nie kupiłem tych z allegro jak radzili niektórzy na tym forum. A kupiłem same tuleje firmy Akor czy jakoś tak.Nabiłem je samemu i śmigaja na razie są dobre.Ale dałem za 6 sztuk tyle co za 2 tanie nowe wahacze.Teraz widzę że dobrze zrobiłem.
Pewnie te tuleje są rzemieślnicze i dlatego taka kiepska wytrzymałość.Człowiek miał malucha i wie, że te wszystkie badziewia robione przez prywaciarzy to szkoda kupować, choć tanie. -
Co Ci się stało z
oryginalnymi że musiałeś wymieniać ?Oryginalne mialy juz sparciale tuleje, gumy tez juz nie trzymaly sztywno wahacza. Sam wahacz nie byl zgnity, bo byl zakonserwowany.
A wahacze są nawet z bonusem
wahają się góra-dół oraz prawo-lewo. Masakra.No te wahacze to ewidentna porazka.
-
Nic innego nie przychodzi mi
do głowy, tylko IC. Pogadaj z Larsem, on wszystko Ci wyjaśni w kwestii cen dla Ciebie oraz
(przypuszczam) aktualnej dostępności w naszym grajdołku. Jeśli się zdecydujesz, a wahaczy
akurat u nas nie będzie, da się złożyć zamówienie i ściągną.Dzwonilem dzisiaj do IC. Maja wahacze (ponoc oryginal) po 70zl/szt, same tuleje natomiast po 12,83/szt, rzekomo oryginal daewoo (z uwzglednieniem znizek). Zdecydowalem sie raczej na tuleje, znajomy mechanik mi je zmieni, a wahacze zamontuje sam. Te moje trefne wahacze zabezpieczylem przed montazem 2 warstwami farby antykorozyjnej. Poza tym nie widzi mi sie ich zwrot, szkoda moich nerwow, czasu na jezdzenie itp.
-
Dzwonilem dzisiaj do IC. Maja
wahacze (ponoc oryginal) po 70zl/szt, same tuleje natomiast po 12,83/szt, rzekomo oryginal
daewoo (z uwzglednieniem znizek). Zdecydowalem sie raczej na tuleje, znajomy mechanik mi je
zmieni, a wahacze zamontuje sam. Te moje trefne wahacze zabezpieczylem przed montazem 2
warstwami farby antykorozyjnej. Poza tym nie widzi mi sie ich zwrot, szkoda moich nerwow,
czasu na jezdzenie itp.Pozostaje tylko napisać w odpowiednim wątku, że nie polecasz wahaczy tej i tej firmy... rozumiem twoje zdenerwowanie, lecz nie oddając tych wahaczy spowodujesz, iż dalej będą sprzedawać ten "bubel" i naciągać ludzi...
-
Pozostaje tylko napisać w
odpowiednim wątku, że nie polecasz wahaczy tej i tej firmy... rozumiem twoje zdenerwowanie,Juz to zrobilem pare dni temu KLIK
lecz nie oddając tych wahaczy spowodujesz, iż dalej będą sprzedawać ten "bubel" i naciągać
ludzi...Powiem tak: Na to nie mam najmniejszego wplywu, rozmawialem o tym ze sprzedawca i on sie tym ani troche nie przejal. W koncu to jego chleb. Przeguby wzmocnione niebieska farba dalej sprzedaje, malo tego - podniosl ich cene i z tego, co widze na alledrogo - nikt ich juz nie kupuje BTW - moze duzo uzytkownikow tico czyta nasze forum i wiedza co warto kupic, a czego nie
-
Juz to zrobilem pare dni temu
KLIK
Powiem tak: Na to nie mam
najmniejszego wplywu, rozmawialem o tym ze sprzedawca i on sie tym ani troche nie przejal. W
koncu to jego chleb. Przeguby wzmocnione niebieska farba dalej sprzedaje, malo tego - podniosl
ich cene i z tego, co widze na alledrogo - nikt ich juz nie kupuje BTW - moze
duzo uzytkownikow tico czyta nasze forum i wiedza co warto kupic, a czego nieUwierz mi jest sporo anonimowych czytelników, którzy przeglądają nasze forum bez logowania
-
Uwierz mi jest sporo
anonimowych czytelników, którzy przeglądają nasze forum bez logowaniaIch tez w to wliczam, mialem na mysli ogolny ogol userow tico Niestety nie do wszystkich mozna dotrzec, niejeden sie jeszcze nabierze na lewy towar, szczegolnie, ze teraz rynek zalany jest podrobkami, a czesci fabrycznych juz jak na lekarstwo.
-
W Lublinie maja po 125zl/szt, zaczynam rozwazac ich
zakup.W Lublinie na Rapackiego w IC są (tylne wahacze cena 70,24 KT)produkcji Korea.Może warto spróbować (J90000D), tym bardziej że stosunkowo niedrogie.
-
W Lublinie na Rapackiego w IC
są (t.wahacze cena 70,24 KT)produkcji Korea.Może warto spróbować (J90000D), tym bardziej że
stosunkowo niedrogie.W sumie racja, ale zdecydowalem sie na te tuleje i dzis juz zamontowalem wahacze... Ciekawe, ze w IC mowili, ze sa to oryginalne daewoo, a na gumach napisane: GUMEX. Moze ta firma byla podwykonawca produkcji tulejek dla daewoo? Bede obserwowal czy sie nie rozpadaja
Wahacze tez pewnie maja jakies polskie, byc moze z tymi tulejami gumex-u.
-
Bede obserwowal czy sie nie rozpadaja
Warto też sprawdzić tuleje gumowe drążka Panharda.
-
Warto też sprawdzić tuleje
gumowe drążka Panharda.Sprawdzalem - sparciale Ba, nawet probowalem odkrecac jedna z nakretek, jednak chciala mi sie ukrecic sruba, wiec dalem spokoj. Musze zakupic tulejki do Panharda, potraktowac pare dni wczesniej te sruby plynem hamulcowym kilka razy i sprobowac wymienic.
Musze sie tez przyjrzec temu drazkowi, bo ciekawe co by bylo, jakby sie urwaly te sruby od niego podczas odkrecania. Zeby biedy jakiejs nie narobic i nie wpakowac sie w duze koszty.
-
Witam czy firma Akor to nie prywaciarz?Jeżeli ma dobre części to napisz czy wystawiają na allegro?
-
Witam, gdzie można kupić te tuleje?
-
O ile wiem to firma Akor robi gumowe części więc kupiłem takie choć były droższe troszkę niż całe wahacze z allegro. Firma chyba polska adres: http://www.akor.pl/
ja kupowałem je w sklepie motoryzacyjnym a nie na allegro, bo tam pełno podróbek opisanych jako oryginały koreańskie.
Co do jakości to na razie jeżdżę ponad 3 lata i są dobre.A nabijałem je samemu dużym młotkiem więc wyszło taniej troszkę. Do tego śruby kupiłem utwardzane w sklepie żelaznym gdzie płaci się za kilogram więc sporo taniej. -
Dzięki za informację, to lubię rzeczowo i na temat