Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
Wymiana akumulatora z ZAP Vector 35Ah 240A(służył przeszło 4 lata-ta zima go skończyła) na Centra + 35Ah 240A "obsługowy" zobaczymy ile posłuży.
-
Naprawa szyby drzwi przednich prawych 50zł.
Lewe mają całkiem pogięte prowadnice, więc sobie odpuszczam. Słyszałem, że zdrowiej otwierać u pasażera
-
Lewe mają całkiem pogięte prowadnice, więc sobie odpuszczam.
A nie lepiej kupić w IC kmpl.lewy podnośnik RD0002 za 42 zł.?
-
A nie lepiej kupić w IC
kmpl.lewy podnośnik RD0002 za 42 zł.?ja mam tylny lewy kpl za 15zl, ale oglosze sie chyba na motogieldzie
-
Wymiana tarcz zegarów na białe, jutro biorę się za zakładanie końcówki tłumika.
-
osuszenie i wysprzątanie bagażnika pod zapasem oraz wymiana opon z letnich (slicki :D) na letnie Dębica Passio a jutro wizyta w ASO
-
- naprawa hamulców
- kompletny rozrząd
- pasek alternatora
- regulacja luzów zaworowych
- regulacja gaźnika
- regulacja linki sprzęgła
i chyba tyle
-
Wczoraj zabrałem się za naprawę niedziałającego centralnego, który po paru miesiącach użytkowania odmówił posłuszeństwa. Co prawda nie działały drzwi przednie pasażera, ale było to bardzo wkurzające, gdy ktoś zostawił otwarte auto.
Okazało się że siłownik jest sprawny. Winowajcą był łącznik śrubowy "szprychy" centralnego i tej od zamka. Po prostu pękł na pół. Zastąpiłem go śrubką na klucz 10mm i dałem do tego duże podkładki. Jak na razie działa bez zarzutów .
Zrobiłem też tylne prawe drzwi które zamykały się z pomocą ręki tzn. trzeba było dopchnąć rygiel ręcznie. Wystarczyło wyregulować łącznikiem położenie.Dziś umyłem samochód i muszę powiedzieć że jestem negatywnie zaskoczony. Widać na samochodzie wiele ognisk korozji. Na masce zaczynają się pojawiać kropki. Kiedyś myślałem że to bród, ale to jest jednak korozja.
Cóż, taki urok Tico -
W końcu wziąłem się za silnik. Gaźnik regenerowany z wymianą 400zł + regulacja zaworów i zapłonu 100zł. Silnik jak nowy, tylko kieszeń boli. Stary gaźnik rozleciał się w rękach...
ps. Wszystko to na Szarych, więc raczej nie za drogo
-
Panie i Panowie Ticomaniacy. Zwracam się z zapytaniem o to, jak nazywa się ta część wraz z wężykami, ponieważ odpadła mi na dziurach ;|. Muszę kupić takową, a nawet nie wiem jak się nazywa, więc zwracam się o pomoc.
[img]http://pl.tinypic.com/r/1445g83/5[/img]Z góry dzięki i pozdrawiam.
-
Panie i Panowie Ticomaniacy.
Zwracam się z zapytaniem o to, jak nazywa się ta część wraz z wężykami, ponieważ odpadła
1. nie ten wątek
2. zdjęcia dodawaj jako załączniki do forum
3. z tego co pamiętam to jest puszka rezonansowa. -
1. nie ten wątek
2. zdjęcia dodawaj jako
załączniki do forum
3. z tego co pamiętam to jest
puszka rezonansowa.Ad.1. Kajam się i proszę o wybaczenie
Ad.2. Przyzwyczajenia z vBulletin
Ad.3. Wielkie dzięki -
Panie i Panowie Ticomaniacy.
Zwracam się z zapytaniem o to, jak nazywa się ta część wraz z wężykami, ponieważ odpadła mi na
dziurach ;|. Muszę kupić takową, a nawet nie wiem jak się nazywa, więc zwracam się o pomoc.
[img]http://pl.tinypic.com/r/1445g83/5[/img]
Z góry dzięki i pozdrawiam.Chodzi Ci o tą okrągłą puchę?
-
Chodzi Ci o tą okrągłą puchę?
Raczej tą prostokątną, podłączoną do filtra powietrza
-
Raczej tą prostokątną,
podłączoną do filtra powietrzaNo ale wspomina o wężykach dlatego się zastanawiam
-
Według Trzeciaka - komora powietrza dodatkowego.
Na przyszłość - pytaj w innym wątku(albo załóż nowy). -
Na przyszłość - pytaj w innym
wątku(albo załóż nowy).Nie i jeszcze raz nie - proszę nie uczyć kolegi złych nawyków
Na przyszłość to Linkownia->Strona Wolfa - tam ma wszystko razem z nr katalogowym -
Nie i jeszcze raz nie -
proszę nie uczyć kolegi złych nawyków1.Kto pyta ten nie błądzi.
2.To forum już nie pomaga? :totalszok: -
1.Kto pyta ten nie błądzi.
2.To forum już nie pomaga?
:totalszok:Pomaga pod warunkiem, że dane pytanie nie przewija się 10x w ciągu miesiąca albo odpowiedz na nie można znaleźć w 2-10min (w zależności od szukającego
dobra nie róbmy tu większego oftopa niż jest
-
Montaz zegarka. Uzylem fabrycznych przewodow od radia, bo sa nieuzywane. Zegarek podlaczylem tak, ze caly czas dziala i swieci. Podlaczajac + po stacyjce dzialal, ale do momentu wlaczenia swiatel. Wiec lepiej chyba niech dziala caly czas.
Zrobilem tez nowe car audio z tylu (wkrotce fotki), dorobilem boczki z glosnikami power bass 16cm. Zakupilem tez wzmacniacz Alpine i niedlugo go podlacze