Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
Dzisiaj coś podłubałem - skrócenie czasu trwania ssania, wreście nie wyje jakby miał zaraz odlecieć...
-
Brat kupił takie, może nawet tej firmy na alledrogo za 120zł. Co ciekawe inny kolega, też je kupił ale po jakimś czasie popsuły się uszczelki i lała sie woda do lamp.Sprzedawca kazal je odesłać do producenta nawet bez paragonu.Potem przyszły mu nowe ledy.150W mamy oszczędności i już nie ma problemów z niedoładowanym akusiem.
-
A tak to sie prezentuje:
Bardzo ładnie. Też pochwalam.
Potwierdzam słowa Larsa, nie ma jakiejś specjalnej tragedii z kamieniami. Chociaż nie wiem, jak będzie w przypadku osłony plastikowej (bo "szkło" jest u Ciebie z plastiku?). W moich lampach jest "szkło" ze szkła (w halogenach i dziennych) i nie miałem kłopotu, a lampy wiszą w tym miejscu już z 10 lat (p-mgielne).PS. Miecho, przedłuża się lakiernikowi robota z moim tikiem, więc spot się odwleka... Ale nie ucieknie. A strobo już przygotowany, dziś specjalnie zrobiłem piękne kabelki, coby prowizorką nie jechało, gdy się zobaczymy.
-
Bardzo ładnie. Też
pochwalam.
Potwierdzam słowa
Larsa, nie ma jakiejś specjalnej tragedii z kamieniami. Chociaż nie wiem, jak będzie
w przypadku osłony plastikowej (bo "szkło" jest u Ciebie z plastiku?)Niestety u mnie szklo jest raczej plastikowe, ze sie tak wyraze Mam nadzieje, ze dlugo wytrzyma
PS. Miecho,
przedłuża się lakiernikowi robota z moim tikiem, więc spot się odwleka... Ale nie
ucieknie. A strobo już przygotowany, dziś specjalnie zrobiłem piękne kabelki, coby
prowizorką nie jechało, gdy się zobaczymy.Moze sie przedluzac, oby tylko solidnie go zrobil Czekam z niecierpliwoscia na spota i nie ukrywam, ze w tym rowniez na tech-spota
-
No i Tikuś zawitał
w serwisie, ponieważ łożysko huczało od 20km/h w górę. Sam próbowałem piastę
ściągnąć ale bez skutku, zarówno ściągaczem jak i przecinakiem. Jutro chyba będzie
gotoweGdzie naprawiasz autko? Jakby co - mam pewien warsztat, gdzie bardzo lubią auta DU naprawiać
-
Gdzie naprawiasz
autko? Jakby co - mam pewien warsztat, gdzie bardzo lubią auta DU naprawiaćTaa i przy okazji kilka części "pożyczają"
-
Taa i przy okazji
kilka części "pożyczają"Nie ma tak źle - ten warsztat jest dość zaufany, bo auta naprawiają moi kumple
-
Oddałem do chrzanowa bo kumpel mi polecił i cały weekend bez auta bo się mechanicy rozchorowali i może będzie jutro. Lekko mówiąc się zdenerwowałem. Ale przy odbiorze auta powiem co o tym myślę
-
rozchorowali... pewnie popili... /żarcik
-
W tym dzisiejszym pięknym dniu w kochanym Tikusiu wymieniłem antenę na nową, podpiąłem głośnik bo się wsuwka złamała oraz wymontowanie tylnych lamp typu "Clear" i zastąpienie fabrycznymi, bo te będę polerować na wysoki połysk ponieważ są już matowe
-
Wymiana anteny, poprzednią urwałem.. ze złości montaż przerobionej anteny - radio gra
-
Przyznajcie się kto to zrobił i nie opisał tutaj ?? :-)
-
Jak już "ruda" mocno zaatakuje, to też mam zamiar dokonać takiej przeróbki. Oprócz praktyczności, to zarówno kilka kilo mniej do ciągnięcia
-
Dzisiaj tikulc dostal nowe sprezyny z tylu D&D Springs Poland
-
Wymiana klemy masowej (-), wymiana popękanego wężyka od odprowadzania par paliwa do gażnika.. teraz jest
-
Wymiana klamki od drzwi przednich pasażera. Pękł plastikowy okrągły zaczep który poruszał mechanizmem otwierania zamka. Koszt klamki 15 zł. Starą klamkę musiałem połamać kombinerkami i przeciąć kontówką stare śruby bo się obkręcały.
-
U mnie w samochodzie ostatnimi dniami zamontowałem światła do jazdy dziennej, wymienione zostały wszystkie poduszki silnika oraz skrzyni,belka pod chłodnicą wymieniona,dwa wahacze przednie oraz dwie końcówki kierownicze przednie wymieniłem. Zrobiłem poprawki lakiernicze całego auta
A dziś u brata w tico rozebrałem przednie zaciski hamulcowe i wszystkie prowadniki rozruszałem i nasmarowałem, wymieniłem gumy stabilizatora, wymieniłem rozpierak w hamulcach tylnych i wyregulowałem ręczny hamulec, nowy klakson założyłem. W poniedziałek będę zakładał klocki hamulcowe, wymieniał osłony przegubów napędowych zew, regulował zawory oraz wymieniał łożyska koła tylnego, i na koniec wymiana oleju silnikowego.
-
Ostatnimi czasy moja Biedronka dostała trochę nowych zabaweczek.
1. wahacze przednie Febi Bilstein
2. gumy stabilizatora (ponoć oryginalne - w woreczku GM były)
3. przekładnię kierowniczą Lauber
4. końcówki drążków kierowniczych CTR
5. tylne sprężyny GH
6. klocki hamulcowe Ferodo
7. tłoczki hamulcowe (przód) chromowane (nie pamiętam producenta).Ogólnie poprawiło się prowadzenie auta - ale niestety coś stało się z hamulcami (problem opisałem w osobnym wątku).
-
U mnie w
samochodzie ostatnimi dniami zamontowałem światła do jazdy dziennej, wymienione
zostały wszystkie poduszki silnika oraz skrzyni,belka pod chłodnicą wymieniona,Byly jakies komplikacje przy wymianie belki? Jak z odkrecaniem srub?
-
Jak zwykle, w moim Tico tylko profilaktyka ( odpukać na razie bez problemów )
Postanowiłem wyczyścić zaworek EGR, dolny otwór prawie bez prześwitu , w górnym tylko troszeczkę nalotu , w najbliższym czasie sprawdzę na trasie czy jest zmiana w pracy silnika.Edyta: Po przejechaniu krótkiego odcinka ( 68km ), odniosłem wrażenie troszkę bardziej stabilnej pracy silnika