SPOTY - 4 czerwca 2023 r.
-
Kurcze, niestety chyba nie pojawię się na spocie, ponieważ aktualnie rodzinne auto mamy u blacharza (niestety ) i tato jeździ tico, a wyjątkowo musi jutro iść do pracy i wraca dopiero o 16 to na 17 dopiero bym mógł być na miejscu,a to chyba będzie już po wszystkim.
-
Zawsze możesz wpaść bez sprzętu
-
W tym problem, że jak nie tico to nie mam czym
-
W tym problem, że
jak nie tico to nie mam czymSą jeszcze autobusy,pociągi i znajomi
Kończę OT -
Jeśli chodzi o 2.11 - proponuję spotkanie na stacji Orlen przy ul. Krakowskiej (wlot do Jaworzna od strony Chrzanowa i Krakowa) o godzinie 17:30. Po zebraniu ekipy pojedziemy na jakieś jedzonko
Co do spota weekendowego - jest propozycja tech-grill spota w okolicach Chrzanowa w dniu 6.11
-
W dniu dzisiejszym to jest 30.10.10 w Rzeszowie odbył się spot na parkingu jednego z hipermarketu.
Na godzinę 14-stą dojechali w kolejności:
1)Ja-Slavo - wiśnowe Tico
2)Drzonca - zielone Tico
3)Zagadka - srebrne Tico
4)Leo - srebrny Duster
5)Dahaka - Corolla
6)Miecho - fioletowe Tico
Więcej osób nie dotarło
Na początku zaczęliśmy od przywitania.Następnie wzięliśmy się za oglądanie nowego nabytku Leo (Dacia Duster).Pozaglądaliśmy wszędzie gdzie się dało.Później były rozmowy,testowanie transmitera,oglądanie innych bolidów,zobaczyliśmy również nowe dodatki(usprawnienia) Drzoncy tj. mocowanie konsoli i szuflada pod fotelem.Posłuchaliśmy również brzmienia silników w Tico.Ogólnie mnóstwo tematów i rozmowy nonstop.Udało się również trochę pogrzebać przy aucie Miecho.Chcieliśmy podciągnąć trochę hamulce z tyłu.Jednak do końca nie udało nam się to z powodu zbyt dużego rantu na bębnie.W miarę możliwości zrobiliśmy to co się dało.Miecho dostał lekcje z ustawiania samoregulatorów i w najbliższym czasie usuwając rant z bębna i wymieniając cylinderek ustawi sobie hamulce z tyłu.W razie czego to służę pomocą.Tak nam zleciało szybciutko 3h.Troszkę hulający wiatr po parkingu zmusił nas do udania się na jakąś przekąskę i ogrzania się.Po małym co nieco kontynuowaliśmy rozmowy o Tico i innych rzeczach.Koło 19:30 powoli zaczęliśmy się żegnać,ponieważ niektórzy mają dłuższą drogę do domu(Leo,Dahaka,Miecho).Dziękuje wszystkim za poświęcony czas i chęć do spotu.Chociaż niektórzy nie dotarli to i tak jestem pod wrażeniem frekwencji na dzisiejszym spocie.Z powodu powoli nadchodzącej zimy do tematu spotów wrócimy zapewne na wiosnę.
Na koniec to co lubią tygrysy...
Fotki: -
...
Chociaż niektórzy nie dotarli to i tak jestem pod wrażeniem frekwencji na dzisiejszym spocie.
Z powodu powoli nadchodzącej zimy do tematu spotów wrócimy zapewne na wiosnę.
...Ja niestety nie dotarłem, bo miałem w domu różne prace (między innymi wymiana oleju w ciągniku dziadka ). Pewnie przed zimą już się nic nie uda, więc nie zobaczymy się w tym roku, a szkoda
-
W dniu dzisiejszym
to jest 30.10.10 w Rzeszowie odbył się spot na parkingu jednego z hipermarketu.
Na godzinę 14-stą
dojechali w kolejności:
1)Ja-Slavo -
wiśnowe Tico
2)Drzonca - zielone
Tico
3)Zagadka - srebrne
Tico
4)Leo - srebrny
Duster
5)Dahaka - Corolla
6)Miecho -
fioletowe TicoPotwierdzam w całej rozciągłości
Dziękuję za spot i test transmitera -
Ja niestety nie
dotarłem, bo miałem w domu różne prace (między innymi wymiana oleju w ciągniku
dziadka ). Pewnie przed zimą już się nic nie uda, więc nie zobaczymy się
w tym roku, a szkodaA było przyjechać byle czym , siedzieliśmy długo
-
Już nawet pomijając to że nie miałem czym, to nie mogłem, bo do 20 zmienialiśmy olej w ciągniku, do lampy. Myślę, że "next time" się pojawię.
-
Gratuluje spotu
Chciałbym aby kiedyś, jakiś spot odbył się na Śląsku... bliżej mnie.
Chętnie bym się zjawił, zaprezentował moją maszynę :), obejrzał innych autka i wymienił się poradami -
Gratuluje spotu
Chciałbym aby
kiedyś, jakiś spot odbył się na Śląsku... bliżej mnie.
Chętnie bym się
zjawił, zaprezentował moją maszynę :), obejrzał innych autka i wymienił się poradamiZawsze można wpaść do Rze
Leo,aby z nami się spotkać pokonał ok. 220 km -
Zawsze można wpaść
do Rze
Leo,aby z nami się
spotkać pokonał ok. 220 kmChętnie bym wpadł... ale mam do Rzeszowa ok 300 km w jedną stronę.
Troszkę daleko... nie chodzi tylko o czas ale o koszt dojazdu.
Mam nadzieję, że na Śląsku też kiedyś coś wypali -
No niestety - nie dotarłem z kilku powodów. Ale to bez znaczenia. Liczę, że następnym razem będę swoim bolidem i zjawię się na spocie :oki:
-
Właściwie to ja jestem codziennie w Rzeszowie, bo chodzę do samochodówki na warszawskiej.
-
Melduje się, że dotarłem szczęśliwie do domu
Dziękuje wszystkim za spot-a, oby częściej i jeszcze więcej osób.
OT:
Muszę to napisać, gdyż udało mi się pobić rekord najniższego spalania na trasie mojej Corolki
Zatankowałem w Rzeszowie - silnik był już rozgrzany, więc nie pracował na ssaniu - i od razu w trasę.
Prędkości 70 - 90km/h, ze dwa razy 110km/h jak było z górki, ze dwa wyprzedzania jadących 60km/h, i na trasie 150Km jaką miałem do Zamościa uzyskałem 3,4 l/100km.
Oto dowód - troszkę rozmazany, ale ciężko robić zdjęcie w czasie jazdy, w nocyKoniec OT.
-
Melduje się, że
dotarłem szczęśliwie do domuDziękuje wszystkim
za spot-a, oby częściej i jeszcze więcej osób.OT:
Muszę to napisać,
gdyż udało mi się pobić rekord najniższego spalania na trasie mojej Corolki
Zatankowałem w
Rzeszowie - silnik był już rozgrzany, więc nie pracował na ssaniu - i od razu w
trasę.
Prędkości 70 -
90km/h, ze dwa razy 110km/h jak było z górki, ze dwa wyprzedzania jadących 60km/h, i
na trasie 150Km jaką miałem do Zamościa uzyskałem 3,4 l/100km.
Oto dowód - troszkę
rozmazany, ale ciężko robić zdjęcie w czasie jazdy, w nocy
Koniec OT.Gratki takiego spalania
-
Melduje się, że
dotarłem szczęśliwie do domu
Dziękuje wszystkim
za spot-a, oby częściej i jeszcze więcej osób.Również dziękuję
OT:
Koniec OT.Świetny wynik
Chciałbym mieć takie coś w tiktaku -
W dniu dzisiejszym
to jest 30.10.10 w Rzeszowie odbył się spot na parkingu jednego z hipermarketu.Fajnie, ze przybylo tyle osob. Jest to trudne do osiagniecia ostatnimi czasy Spot udany, doswiadczenia wymienione. Szkoda, ze z hamulcami nie wyszlo, bo bylby niezly video-manual Z powodu komplikacji i wydluzajacego sie czasu dlubania, baterie w aparacie sie wyczerpaly No, ale jak wiemy - z hamulcami nie zawsze idzie gladko i przyjemnie.
Tymczasem, do nastepnego
PS
Dzieki Slavo za pomoc przy hamulcach -
Fajnie, ze przybylo
tyle osob. Jest to trudne do osiagniecia ostatnimi czasy Spot udany,
doswiadczenia wymienione.Szkoda, ze z hamulcami nie wyszlo, bo bylby niezly
video-manual Z powodu komplikacji i wydluzajacego sie czasu dlubania,
baterie w aparacie sie wyczerpaly No, ale jak wiemy - z hamulcami nie zawsze
idzie gladko i przyjemnie.Jeśli by rantu nie było na bębnie i cylinderek nie popuszczał to zapewne udało by się ustawić.
Mniej więcej wiesz teraz jak to ma być i widziałeś jak to u mnie wyglądało,więc teraz powinieneś ustawić dobrze
W razie czego pytajTymczasem, do
nastepnegoCo z naklejką zlosniki?