Nasi byli... Ticomaniacy, ale już bez Tico
-
wypowiadasz się dobrze o Tico więc może jak i ja kiedyś jeszcze do niego wrócisz
pozdro
-
wypowiadasz się
dobrze o Tico więc może jak i ja kiedyś jeszcze do niego wrócisz
pozdroTak jak ja. Tico było moim drugim autem po maluchu ale powróciłem do niego i nie żałuję decyzji.
-
Będę zaglądał od
czasu do czasu, zostaję też na zlosnikiu bo tu też jest kącik VAGChyba jako jedyny aktywny przedstawiciel kącika VAG zapraszam serdecznie - chwal się nowym nabytkiem
-
nie potwierdzam i nie zaprzeczam.
-
Gdyby, nie to, że nie jestem w stanie utrzymać 3 aut w domu Tico dostałoby dożywocie u mnie. Jako rezerwowy wózek.
Zresztą chwile stał u mnie zanim się sprzedał i 2 razy się przydał jako rezerwa. Raz w golfie mi padły światła - spalił się przełacznik świateł. Tico po 2 tygodniach postoju odpaliło z "półobrotu" .
Drugim razem w żonowym Matizie zdechły hamulce a żona też ma dojazd do pracy. Tico stanęło na wyskokości zadania. -
W końcu, po ok. 3 miesiącach bez własnego samochodu zakupiłem takie oto cudo:
Opel Vectra C 2.2DTI 125KM z 2002r. Na prawdę, niebo a ziemia w porównaniu z Tico, chociaż na Tico nie powiem złego słowa.
Galeria zdjęć jak i dwa filmiki dostępne pod poniższym linkiem:
http://motoalbum.pl/pojazd/6428 -
Niezła przesiadka.
-
Opel Vectra C 2.2DTI 125KM z 2002r. Na prawdę, niebo a ziemia w porównaniu z Tico, chociaż na Tico nie powiem złego słowa.
To zupełnie inny segment motoryzacyjny, więc nawet nie warto porównywać tych dwóch aut.
Jeżeli tylko Opel jest sprawny i nie będzie się psuł, to będziesz zadowolony.
Niestety, w przypadku praktycznie wszelkich napraw człowiek łapie się za głowę, gdy musi zapłacić za części lub robociznę.Życzę więc bezpiecznej i bezawaryjnej jazdy
PS.
Byłeś już może w ASO lub stacji diagnostycznej na dokładnym "trzepaniu" Opla -
ASO lub stacji diagnostycznej na dokładnym "trzepaniu" Opla
Niee
Do wymiany mam prawy przegub zewnętrzny, piastę koła tylnego, termostat no i na pewno wszystkie podstawowe rzeczy typu filtry, olej w silniku i płyn chłodniczy, ale wszystko zrobię raczej samemu.
-
Niee
Profilaktycznie jednak podjedź na sprawdzenie
Do wymiany mam
prawy przegub zewnętrzny, piastę koła tylnego, termostat no i na pewno wszystkie
podstawowe rzeczy typu filtry, olej w silniku i płyn chłodniczy, ale wszystko zrobię
raczej samemu.A co z rozrządem
-
A co z rozrządem
Łańcuch
-
Łańcuch
Nie jest wieczny niestety
-
Nie jest wieczny
niestetyW teraźniejszych autach łańcuch to wcale nie jest zaleta
-
W Oplowskich silnikach diesla producent nie zaleca wymiany łańcucha
-
W Oplowskich silnikach diesla producent nie zaleca wymiany łańcucha
Oby wytrzymał długo.
Co prawda w silnikach benzynowych też stosuje się łańcuchy rozrządu, jednak przynajmniej w silnikach Corsy C i D oraz Merivy często nie wytrzymują nawet 100kkm, mimo że producent nie zaleca ich wymiany
W takim samochodziku koszt wymiany kompletu rozrządu to ok. 1.500zł -
Witam po długiej nieobecności
I na mnie przyszła zmiana...oto następca Tico
Słów kilka o aucie...
Marka / Model - VW Golf
Pojemność silnika -1898 ccm
Rodzaj paliwa - Diesel
Liczba koni - 90
Rocznik - 1999
Liczba drzwi - 3
Modyfikacje - grill bez znaczka
Styling - seria
Tuning Mechaniczny - seria
Wnętrze - seria
Car Audio - magnat b30 (skrzynia) radio z tico sony Xplod Gt24, wzmacniacz sony xm255Ex
Zawieszenie / Hamulce - seria
Plany -alu i gleba,
-
A co z Tikulcem? Znalazł jakąś przystań czy uległ biodegradacji?
Golfina fajna, szkoda tylko, że na masce po zmianie grilla zostaje paskudne wcięcie na znaczek właśnie
-
Liczba drzwi - 3
Jak kto woli ale ja wolę 5 drzwiowe. Ale wiadomo że są droższe.
-
Jaco, też bym wolał pięcioro drzwii, ale był w stanie najlepszym ze wszystkich jakie do tej pory ogladałem wiec wziełem. A oglądałem....hmm 20..30 tego było.
Adamo81 tico ?? Jezdzi Połatałem podłogę wymieniłem progi, mysle że jeszcze 5 pieć roków polata
-
Jaco, też
bym wolał pięcioro drzwii, ale był w stanie najlepszym ze wszystkich jakie do tej
pory ogladałem wiec wziełem. A oglądałem....hmm 20..30 tego było.
Adamo81 tico
?? Jezdzi Połatałem podłogę wymieniłem progi, mysle że jeszcze 5 pieć roków
polataEee, to spoko jak Tico zostało w rodzinie