JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
właśnie brak powierzchniowych to co zlokalizowałem siedzi w okolicy przedniego lewego koła na odcinku od koła do progu. Auto po zakupie w salonie było zakonserwowane jakimś gumolitem dzięki temu trzyma się dobrze.
-
Auto po zakupie w salonie było zakonserwowane jakimś
gumolitem dzięki temu trzyma się dobrze.Witaj,gumolit może tak, blacha niekoniecznie
Mam naklejkę na szybie po podobnej konserwacji zaraz po zakupie,
jednak tylko regularnie powtarzana przynosi efekt. -
Też miałem taki "gumolit" na podłodze i była ona zdrowa (podobnie jak tylne podłużnice). Reszta, zamalowana konserwacją w sprayu, wyglądała gorzej . W Matizie też jest coś takiego i podłoga wygląda na zdrową (w lecie wywalę wnętrze i obejrzę dokładnie od wewnątrz).
-
podobno było powtarzane kilka razy.
-
Cześć,
Witaj. Skąd jesteś? Duży masz staż mechanika-amatora, że myślisz o samodzielnym montażu klimy?
-
Jestem z Katowic. Staż żaden, ale mam brata który jest mechanikiem. Pomoże mi zamontować klimę do tego "wyrobu samochodopodobnego":) i ma sprzęt do obsługi klimy (dlatego musi być R134a).
-
No, to masz niezłe zaplecze.
Trzymam kciuki za powodzenie akcji - wiem, że zamontowanie klimy jest możliwe. Sam widziałem jakieś pół roku temu dwa auta userów forum, którzy klimę założyli... i trzecia instalacja była kompletowana. -
Ja myślę nad montażem klimy do mojego Lanosidła, skoro jeszcze się nie przełamuje wpół
-
Witam wszystkich serdecznie,
Od Lipca 2014 jestem posiadaczem Tic-Tac'a
Udało mi się zakupić Tico z 1999r. jeszcze na czarnych blachach, garażowane z przebiegiem 85tyś. w całkiem fajnym stanie.
Teraz przyszła pora coś przy nim porobić więc przybyłem do Was na wypadek problemów A że mam 2 lewe ręce i poległem już na etapie ściągnięcia bębnów w tylnych kołach to przypuszczam że będę tutaj częstym gościem
-
Witamy!
-
Zaczynasz dobrze, od wątku powitalnego
Witamy
-
Witaj!
-
Witamy Wrzuć jakieś foto nowego nabytku
-
Witaj na forum.
-
Witam
Wczoraj właśnie za niebagatelną sumę zakupiłem TICO w automacie.
Rok prod 94. Od drugiego właściciela (pierwszym był jego szwagier)Jak nic się w planach nie zmieni to chciałbym doprowadzić do poprawności żeby jeszcze kilka lat posłużyło.
-
Witaj! Czyżbyś kupił to Tico ? Jak się jeździ automatem?
-
Witam
Wczoraj właśnie za
niebagatelną sumę zakupiłem TICO w automacie.Serdecznie witamy
Liczę na to że pochwalisz się nam autkiem, automat to ciekawa egzotyka -
Tak, dokładnie to.
Jeździ się przyjemnie, bo automacik w idealnym chyba stanie. No może poza oliwą którą trzeba będzie wymienić.
Jak tylko się ogarnę to przedstawie coś więcej.
Na chwilę obecną muszę sprawdzić co jeszcze do zrobienia, żeby moglo kilka lat przejeździć. No i standardowo blacharz bo trzeba trochę poprawić. -
A jeździłeś może Tico w manualu? Jak tak, to jaka jest różnica w dynamice? Bardziej zamula, czy raczej sobie radzi?
-
Witaj na forum Koniecznie wrzuć film prezentujący jazdę tikaczem w automacie Nawet na tym forum to (chyba) ewenement, pomimo, że trochę ich w Polsce było.