JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Witam wszystkich po długiej nieobecności..
Po sprzedaży mojego poprzedniego Tikusia, przyznam szerze, że trochę żałowałem i doszedłem do wniosku, że na chwilę obecną lepszy samochód nie jest mi potrzebny, więc znowu kupiłem Tico.. Samochód ma instalację LPG, średnie spalanie gazu wynosi 5,5 - 6 L.. Kolor bordowy, blacharce przed zimą przydadzą się lekkie poprawki ale tragedii nie ma.. Przebieg 138 kkm.. Jak na razie jestem z niego zadowolony i cieszę się, że znowu jeżdżę prawie za darmo..
W najbliższym czasie postaram się wrzucić jakieś fotki.. -
Witajcie!
Trochę czasu siedziałem i tylko czytałem, bo po prostu nie było nigdy czasu czegoś skrobnąć. Teraz postanowiłem się przywitać i trochę udzielać.
Tico w moim posiadaniu od ponad roku. W tym czasie zdążyłem się z nim zapoznać i co - nieco zgłębić. Mieszkam w Kielcach, więc z chęcią spotkam się z użytkownikami ze świętokrzyskiego. -
Miło powitać nareszcie na forum. Udzielaj się często, bo wiem, że masz o czym pisać.
-
Witajcie!
Trochę czasu
siedziałem i tylko czytałem, bo po prostu nie było nigdy czasu czegoś skrobnąć.
Teraz postanowiłem się przywitać i trochę udzielać.Witamy Napisz coś więcej o sobie
-
Witam.
Nazywam się Andrzej
Mieszkam w okolicach Rzeszowa.Jeżdżę sobie od 1.5 roku Ticusiem rocznik 1998.
Pozdrawiam wszystkich. -
Ziemia podkarpacka wita
Widzę że nasz region rośnie w siłę -
Ziemia podkarpacka
wita
Widzę że nasz
region rośnie w siłęA ludzie żyją dostatniej
Edit:
Przepraszam, juz nie będę -
Ziemia podkarpacka
wita
Widzę że nasz
region rośnie w siłęZależy z czego się przesiadł... Jeśli z czegoś lepszego, to raczej region biednieje
-
Na początku było 7 Dużych Fiatów,następnie Polonez po nim Fiacik 126 p a obecnie Tico.
I nie ma już widoków na lepszą furę.
W dzisiejszych czasach nie pozostało nic, jak tylko zadbać i cieszyć się tym co się ma. -
Na początku było 7
Dużych Fiatów,następnie Polonez po nim Fiacik 126 p a obecnie Tico.
I nie ma już
widoków na lepszą furę.
W dzisiejszych
czasach nie pozostało nic, jak tylko zadbać i cieszyć się tym co się ma.E, to po Maluszku Tico to spoko furka Pięcioro drzwi, zrywny silnik i wciąż małe opłaty i spalanie
-
Witam. Jestem nowym właścicielem Tico. Rocznik 1997, oryginalny przebieg 81000 km.
-
Witam. Jestem nowym
właścicielem Tico. Rocznik 1997, oryginalny przebieg 81000 km.Witamy. Na pewno oryginalny ten przebieg? Podejrzanie niewielki.
-
Witaj w naszym gronie
-
Witam. Ja co prawda z forum korzystam już od jakiegoś czasu ale jeszcze nigdy się w tym wątku nie przedstawiłem za co przepraszam wszystkich forumowiczów, że robię to dopiero teraz:)
Nazywam się Sławek i mam 25 lat. Jestem z Rybnika.
Skończyłem Inżynierię Środowiska na Politechnice Śląskiej w Gliwicach.
Moje tico jest z roku 1998 i od początku jest w mojej rodzinie.
Aktualnie ma przejechane 134 000 km. Dostałem go po dziadku w 2005 roku z przebiegiem 35 000 km. (Jeździł nim jedynie do kościoła i na zakupy)
Prócz podstawowych napraw typu wymiana filtrów, olejów, płynów, rozrządu nie sprawiał żadnego problemu:)
Narazie póki co też większego problemu nie sprawia, choć już coraz więcej elementów wykazuje zużycie. Mam jednak nadzieje, że jeszcze mi ten samochodzik posłuży ładne parę lat:)
Sprzedać go nie sprzedam nigdy anij też nie wyzłomuję ponieważ czuję do niego sentyment i jak trzeba będzie wsadzić na naprawę więcej niż samochodzik jest warty to zrobię to:)
No to tyle i jeszcze raz przepraszam za tak późne przedstawienie się. -
Witam.
Witaj Widzę, że przybył nam kolejny kandydat do spotów śląskich
-
Z opóźnieniem, ale... witamy.
To miło poczytać tyle ciepłych słów. -
Witajcie
Nazywam się Maciej Lewandowski i od dwóch lat startuje DAEWOO TICO w rajdach amatorskich
Moje Tico to całkowicie seryjny silnik i skrzynia , wyjęte wnętrze i zmienione sprężyny na sportowe od matiza.
Jako ciekawostkę mogę wam podać spalanie w trakcie rajdu , które wynosi średnio od 20 litrów do nawet 30l na 100km. Dotyczy to jazdy tylko po odcinku rajdowym. Zdarza się tez ze używam go na miasto i wtedy już pali w normie czyli około 5 do 6 litrów na 100km
Zmiana biegów według wskazań prędkościomierza to do 40 na jedynce 80-85 na dwójce 120 na trójce , reszty nie używam
-
Witajcie
Nazywam się Maciej
Lewandowski i od dwóch lat startuje DAEWOO TICO w rajdach amatorskichWitamy witamy
Moje Tico to
całkowicie seryjny silnik i skrzynia , wyjęte wnętrze i zmienione sprężyny na
sportowe od matiza.Aż trudno uwierzyć, że to seria. Ale umiejętności są najważniejsze
Jako ciekawostkę
mogę wam podać spalanie w trakcie rajdu , które wynosi średnio od 20 litrów do nawet
30l na 100km. Dotyczy to jazdy tylko po odcinku rajdowym. Zdarza się tez ze używam
go na miasto i wtedy już pali w normie czyli około 5 do 6 litrów na 100kmNiezła ciekawostka Niektórzy na forum narzekają na zbyt wysokie spalanie
Zmiana biegów
według wskazań prędkościomierza to do 40 na jedynce 80-85 na dwójce 120 na trójce
, reszty nie używamSzacun
-
Nazywam się Maciej Lewandowski i od dwóch lat startuje DAEWOO TICO w rajdach amatorskich
Miło poznać nowego usera wykorzystującego Tico nie tylko do zwykłego poruszania się.
Zmiana biegów według wskazań prędkościomierza to do 40 na jedynce 80-85 na dwójce 120 na trójce , reszty nie używam
Moim zdaniem zdecydowanie za bardzo wkręcasz silnik na obroty, bo tak naprawdę max. moc jest przy 5500-6000 rpm.
O jeśli na jedynce zmiana jest przy 40km/h, co odpowiada niewiele ponad 6krpm, to dalsze zmiany są zdecydowanie przesadzone. Obroty 6krpm dla II biegu to ok. 60-65km/h, a dla III - 100km/h.Po co więc kręcić dalej silnik, gdy samochód lepiej ciągnie już po zmianie biegu na wyższy
-
Zmiana biegów według wskazań prędkościomierza to do 40 na jedynce 80-85 na dwójce 120 na trójce, reszty nie używam
Witam! Mam tylko pytanie, czy kolega nie pomylił czegoś podając zmiany biegów?
Moim zdaniem powinno być:
1-40km/h
2-60km/h
3-120km/h
Przynajmniej, o ile mnie pamięć nie zawodzi, tak się kształtują u mnie w serii prędkości.
Chyba, że sama redukcja masy potrafi tak podnieść prędkość maks na poszczególnych biegach?