JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Witam! Mam na imię Kamil, mam 20 lat. Obrałem kierunek motoryzacji ze względu na miłość do wszystkiego czym da się jeździć a przede wszystkim są to samochody, ale również dla ciągłości rodzinnej tradycji, bo mój tato jest mechanikiem/diagnostą i to tak naprawdę dzięki niemu zaczęła się przygoda z samochodami. W Październiku kupiłem Tico. Maszyna w pieknym stanie bez śladów korozji z przelotem 98 tys kilometrów. Poprzedni właściciel bardzo o niego dbał więc nie żałuję, że zdecydowałem sie właśnie na ten samochód. Jeżeli będę w stanie pomóc to można na mnie liczyć, ale liczę również na pomoc z waszej strony, bo każdy samochód ma w sobie jakieś zagadki. Pozdrawiam, Faryzeusz!
-
Witajcie,
troche tu juz goszcze u Was, więc i może się przedstawie. Paweł z ok. Wadowic. Tico z LPG kupiłem rok temu z przebiegiem 109kkm, obecnie 135kkm. Kolor 42U, po 10kkm włożyłem drugi silnik po wymianie pierścieni, uszczelek i uszczelniaczy i po planowaniu UPG. Przy remoncie silnika wymieniłem przewody sztywne hamulcowe na miedziane. Ostatnio wymiana amortyzatorów z tyłu, klocków i cylinderdków z tyłu, chłodnicy. 5 miesiecy temu odremontowałem podwozie auta, kompletnie je zabezpieczajac. Trzymam sie motta że auto mam miec sprawne technicznie, a to jak juz wygląda jest na drugim planie. Codziennie dojeżdżam do pracy 50km, wiec auto musze miec sprawne i póki Tico od roku mnie nie zawiodło. pozdrawiam
-
Witajcie,
troche tu juz
goszcze u Was, więc i może się przedstawie.dziwne że nikt Cię wcześniej tu nie zapędził
Ale dobrze że zaległości nadrobione, witamy dwóch nowych userów
-
Witajcie Nazywam się Krzysiek i jestem z okolic Lublina Dokładnie z Turki, tak jak mój brat - Keszakuł, którego może znacie Tico jest w rodzinie od nowości, od wrzesnia 2011 jest tylko ( i wyłącznie!) moje:) Teraz celem jest, by zrobić z "weterana" małe cudeńko Może to być trudne zważywszy na studencką kieszeń, ale myślę że będzie tylko lepiej Mam obecnie powyżej 170 tysięcy na liczniku, od około 700set kilometrów zasilam je gazem. Kolor "żelazka" to 72U. Będe się starał często tu zaglądać Pozdrawiam
-
Serdecznie witamy i zapraszamy do aktywnego współuczestnictwa.
Który to rocznik tikulca? -
Jest z marca 1998
-
O! To miesiąc młodszy od mojego.
-
Ponownie, tym razem we właściwym temacie - Witaj na Złośniku Brat!
A co do autka: Dbaj o niego
-
Witaj na forum
-
Witamy oficjalnie na forum
-
Witamy
-
Ticolotnik witam kolejnego lubelaka
-
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem z Bełchatowa, posiadam tikacza od listopada 2013 r. Kupiłem go z myślą o dojazdach do pracy, ale z biegiem czasu zaczął on mnie coraz bardziej fascynować jako auto, a nie tylko środek lokomocji. Tikacz 1999r. 192kkm i kupa rdzy ale to nie ważne. Ważne jest to,że mogę sobie przy nim pogrzebać bez obawy o narobienie szkód
-
Hejka Witamy na forum
-
Witamy
-
witam jestem tu nowy witam wszystkich ja dopiero chce kupić tico i zrobić konkretną zabudowę audio i mam pytanie do was od czego mugłbym wsadzić większy altek?pozdrawiam grubbass
-
Witaj
większy alternator? hmm chyba u nas nikt nie potrzebował zmieniać.. może podejdzie z matiza luz sparka, ale nie znam ich parametrów.
Przy tym wieku auta może zadowoli Cię po prostu nowy -
Witam.
I proszę - jeśli chcesz pogadać na temat innego altka, załóż nowy temat, bo to tylko wątek do powitań. -
Witam
Stałem sie posiadaczem Tico z 1996r z 182kkm, moj nabytek miał byc z gazem jednak nadarzyła sie oferta z osiedla obok wiec sie skusiłem(naprawde ciezko było cos złapac z lpg do 1500zł). Planuje wrzucic do niego gaz.
A o mnie? Nazywam sie Maciek studiuje budownictwo i kocham majsterkować dlatego tez wybrałem tico
Pozdrawiam -
Witaj
fajnie że tu napisałeś
Mój ulubiony rocznik, najwięcej tico z klimą trafiało się z tego roku