[moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
cały katalog
Na ich stronie też jest ale jak zamawiałem te niby pasujące to w końcu dopiero te pasowały tak jak chciałem.
Według romixa to pasują C10120 i B21003 te co podałem wcześniej są grubsze ale za to szare nie czarne więc coś za coś. No i trzymają mocniej jak już pisałem + dodatkowo są tańsze (ja już 3 opakowania zużyłem więc...)
-
-
@WarningDeadPL napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
Według romixa to pasują C10120
Ja właśnie te kiedyś kupiłem i pasują idealnie. No i są czarne, a takich właśnie potrzebowałem. ;)
-
Wydech ci nie uderza?
Zapomniałem dopisać wcześniej, że wydech też już tak nie wygląda. :P Teraz mam pełny przelot, cały z nierdzewki i do dolnej rozpórki mam jakieś 4-5 cm zapasu (na bardzo dużych dziurach potrafi uderzyć o przedni stabilizator).
Ale na starym (widocznym na zdjęciu) nigdy mi nie uderzył o rozpórkę. ;)Edit.: Teraz jest tak:
-
Wczoraj była chwila to i w końcu przyszedł czas na prowadnice z przodu. Frenkit 812009 niby dedykowany konkretnie i to nawet po vin a tu jednak zonk bo jedne z prowadnic krótsze niż ori. I tak ich nie wymieniałem bo po primo długość, duo są na klucz 5kąt a takiego akurat nie mam.
Co do klocków z TRW GDB3215 to po primo te 4tys temu co je zakładałem to były bez podkładek antywibracyjnych i nie są ani fazowane ani nie mają tego rowka na środku ... a niby takie dobre że piszczały przeciągle przy każdym hamowaniu. Sfazowałem je i założyłem z powrotem.
Więc finalnie wymienione gumki, wyczyszczone gniazda prowadnic i cieńsze prowadnice z gumką.
Narazie zrobione 60 km i nie piszczą ale zobaczymy jak będzie dalej.
Jak już byłem na miejscu to od razu czyszczenie i malowanie tego co wychodzi. Okazuje się że miejsca mocowania nie rdzewieją tak se o, a na zgrzewach.
Na ostatnim zdjęciu to dobrze widać.Miała być szybka robota ale z czyszczeniem i zabawą z klockami wyszły 4 godziny.
W planach poprawa konserwacji podwozia bo przed zimą robiłem na szybko bo czasu brakowało.
Cały czas używałem podkładu Cekor R z którego jestem bardzo zadowolony to tym razem spróbuje Corizon i zamiast Bitexa z firmy Chema w sprayu to kupiłem po prostu puszkę bo okazuje się że jest znacznie tańszy. Bolla stanowczo odradzam. Novol całkiem niezły.Wie ktoś czy zderzak przód trzyma się tylko na 3 śrubach od góry, 2 w nadkolach i kilku od dołu czy jeszcze coś?
-
Wczoraj była chwila to i w końcu przyszedł czas na prowadnice z przodu. Frenkit 812009 niby dedykowany konkretnie i to nawet po vin a tu jednak zonk bo jedne z prowadnic krótsze niż ori. I tak ich nie wymieniałem bo po primo długość, duo są na klucz 5kąt a takiego akurat nie mam.
Kolejne bezużyteczne badziewie, kasa wydana, ech... Prawdziwy FrenKIT. :-(
Wie ktoś czy zderzak przód trzyma się tylko na 3 śrubach od góry, 2 w nadkolach i kilku od dołu czy jeszcze coś?
Dokładnie nie pamiętam, ale niespodzianek tam raczej nie ma.
-
@WarningDeadPL z tego co pamiętam, w nadkolach są 2 śruby, jedna na stronę, jak zdejmiesz nakładkę to pod lampami są 4,po2 na stronę, pod spodem 2 do metalowych płaskowników, 1 na stronę i po środku do pasa przedniego w mk5 coś tam było, w MK4 chyba nie. Zerknij na zdjęcia zdjętych zderzaczków jeżeli chodzi o konkretne miejsca.
-
Części zamówione, stab pomalowany corizonem i zielonym hammerite który akurat mi został i nawet tak wyszło że kolor +/- się zgadza. Zobaczymy czy było to warte finalnie ok 300zł.
-
Mój też kiedyś miał podobny kolor. :P
-
miał podobny kolor. :P
Przemalowałeś? Bo właśnie widziałem zdjęcia i niby jak moj tylko twój Swift ciemniejszy. Chyba że o staba chodzi?
-
Przemalowałeś? Bo właśnie widziałem zdjęcia i niby jak moj tylko twój Swift ciemniejszy.
No właśnie nie wiem o ile na zdjęciach jest przekłamany Twój kolor, bo w pierwszym momencie myślałem, że u Ciebie jest morski, a nie zielony, ale teraz już nie mam pewności.
Jaki masz kod lakieru to będziemy mieli odpowiedź? ;)Chyba że o staba chodzi?
Tak
-
kod lakieru
W sumie to nie wiem ... Jak dorabiałem na zaprawki to się nazywał chyba leśna zieleń. Ogólnie jest to zielony metalik ale pójdę poszukam kodu.
-
W sumie to nie wiem ... Jak dorabiałem na zaprawki to się nazywał chyba leśna zieleń. Ogólnie jest to zielony metalik ale pójdę poszukam kodu.
Na tabliczce z nr VIN pod maską masz.
U mnie jest Z3Y, czyli właśnie leśna zieleń (Forest Green). -
Wychodzi na to że Z0L jeśli ufać tabliczce. A co do koloru to zależy jak mi telefon zrobi zdjęcie i od oświetlenia wiadomo.
Foty powinny być bez HDR itd bo mój Sony robi zdjęcia całkiem zgodne z rzeczywistością bez podkolorowania czy innych. Chociaż jak mu się kontrast podkręci to wychodzi praktycznie jak twój ale bez przesady.
-
Trzeba będzie kiedyś zrobić spota to się porówna.
-
Gdzie jak patrzę to oba Z0L i Z3Y to Forrest Green ale mój to metalik a twój to perła?
Chociaż jak patrzę po necie to różnie je nazywają albo Dark Green albo właśnie Forrest Green. Ew mój czasem nazwą Forest Green M.2c
Miszmasz z tymi nazwami.
Jak znalazłem oba na jednej stronie to mają inne nazwy no i mój metalik a twoja perła
-
@WarningDeadPL ze zdjęć Twój wygląda na bardziej niebieski/morski, a mój jest właśnie jakby ciemniejszy. Ale pytanie o ile przekłamują nasze aparaty?
U mnie też jest niby metalik.
-
bardziej niebieski/morski,
Tak, pod kątami wpada właśnie w taki niebieskawy. Pytanie ile jeszcze zrobiło nawoskowanie mojego przyciemniającym woskiem. Jak porównywałem przy wosku to odcień niewiele zmienił ale pod kątami jest właśnie jakoś inaczej.
-
Końcówki przyszły jak i gumy. Trochę inny kształt nowych gum (Febest SZSB-012) i końcówki Delphi TC1784 co ciekawe Delphi jest made in china. Wie ktoś jak ma iść ten układ gum i podkładek do staba? I rozumiem że końcówki bez tej dziwnej osłonki?
!
-
Przyszedł dziś prezent od chińczyka o wartości zabójczych 18zł.
Które wybrać oto jest pytanie?
I wymieniłem klakson bo stary postanowił odmówić posłuszeństwa z jakiegoś powodu bliżej mi nie znanego. Z VAGa pasuje(co prawda jest na wtyczkę ale wsuwki z instalacji Swifta się mieszczą i trzymają), 10zł na szrocie i czarny spray.