Rozjaśnienie wyświetlacza.
-
-
@Jaco Transformatory? Nie wiem. Są na nim jakieś oznaczenia?
Można też spróbować coś dobrać zastępczego. Zazwyczaj dopuszczalny zakres napięcia zasilającego jest spory. Przykładowy scalak na jakim są takie zegary to SC8560. W nocie katalogowej są schematy. -
@drzonca napisał w Rozjaśnienie wyświetlacza.:
Są na nim jakieś oznaczenia?
Kompletnie nie ma nic.
Dobra nie ma się co nad tym rozczulać. 25 lat chyba mu wystarczy. Może jak bym tam nie zaglądał działał by nadal ale widoczny by był w nocy.A dziś na noc miałem taki zegar :
Apka w telefonie . https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cama.app.huge80sclock&hl=pl
-
Nowy cykacz już jest :
-
@Jaco a w sumie jakby popatrzeć na wartości
napięcia kondensatorów na zasilaniu to może dałoby radę wydedukować wartość napięcia zasilającego. Coś mi się przypomina, że popularne było +-15V, ale to jakieś 10-15 lat temu jak zaczynałem pracę jako elektronik, a zasilało się tym układ avt bodaj kolorofon. -
@likaon już nie ma co rozkminiać.
Widzisz jaki fajny czasomierz mam?
Pokazuje godzinę , date , temperaturę i na dodatek podłączyłem go pod gniazdo USB z TV . Oczywiście są baterie. Jak wyłączę TV będą baterie go napędzać . A jak będzie TV włączony to on go będzie zasilał. -
@Jaco no widzę, widzę. Zacny. Aby długo służył :)
-
-
@leo napisał w Rozjaśnienie wyświetlacza.:
a to radyjko (w starym) to działało?
Tak, ale u mnie w bloku jest tzw klatka faradaja ( żelbeton) i łapało tylko najmocniejsze stacje . Zet , RMF , KRP .
Jak malowałem pokój było co posłuchać.
-
Wcześniej chciałem rozjaśniać a teraz ten po paru dniach chyba przyciemnię folią.
W nocy pomimo tego trybu nocnego mocno świeci.
Ale na razie tylko przymiarkaTryb nocny :