Kupno wideorejestratora
-
@Gooral to akurat proste. Z lenistwa, braku elementarnej wiedzy i cwaniactwa. Każdy ma takiego znajomego co się "zna".
-
@Jaco A może pójść po linii najmniejszego oporu i kupić 2 tańsze kamerki z akumulatorkami? Będą działały niezależnie, jedna z przodu, druga z tyłu. Odpadają kombinacje z ciągnięciem kabla przez całe auto, modułami itd... I niekoniecznie bardzo zaawansowane - dojdą jeszcze jakieś aplikacje na smartfona, to będziesz miał dalszy ciąg zabaw...
Ja od 2 czy 3 lat używam Prido i5 (w tym zielonogórskim sklepie za 350 zł, na Alle już za 300). Oczywiście trzeba dokupić kartę pamięci.
Ogólnie - nagrywa, działa. Bez wodotrysków, ale tryb parkingowy czuły na ruch i uderzenie ma. W ciepłe dni czasem podstawka odkleja się od szyby. Po pewnym czasie pojawiła się też dziwna przypadłość - po postoju na zewnątrz, gdy wnętrze się nagrzeje, czasem po uruchomieniu silnika na wyświetlaczu pojawia się tylko biel, bez obrazu. Jednak filmy normalnie się nagrywają - tylko po prostu podglądu na żywo nie ma. Nie wiem, czy to tylko mój egzemplarz, czy każda kamerka tej marki tak ma - ale nie przeszkadza mi to, skoro nagrywa się normalnie. -
Rejestrator zwrócony i potrącili sobie za używanie . Jest tam jakiś zapis w Allegro. Ale mnie to zwisa. Oddałem kasę i od razu było pytanie . To weź tam znajdź coś lepszego. Oczywiście powiedziałem , tak poszukam ...
Najlepsze było stwierdzenie że ona musi mieć kamerkę w samochodzie.
@leo zasugerowałem opcję dwóch przednich.
Przyciemnili te szyby z tyłu i z boku. Myślę że teraz nawet taka z noktowizorem w nocy przez tą szybę nic nie zobaczy.
Aha . W tej Hondzie jest jakiś radar czy coś ? Bo w lusterku wstecznym z przodu widać jakąś soczewkę. Co to dokładnie jest może ktoś się orientuje ?Tu jest na Alle tyle że bez obudowy ale to jest właśnie to.
-
@Jaco u mnie w lusterku jest czujnik do sciemniania, lusterko fotochromatyczne. Takie oczko mam poniżej lustra.
Edit: przepraszam ale to nie to co ja mam, mój bład.